Bessentijd

BessenEr wordt wel eens gezegd, althans ik heb dat regelmatig gehoord dat wanneer er veel bessen zijn er een strenge winter komt. Of het zo is, ik weet het niet, het kan net zo goed een volkswijsheid zijn of broodje aapverhaal.

Maar als het waar is dan denk ik dat het een strenge winter gaat worden want toen ik vabessen1ndaag weer even op de fiets zat zag ik dat er heel veel bessen te vinden waren in het natuurgebied waar ik door heen fietste.

En ook eens afstapte want ik verbaasde me eerlijk gezegd over de soorten bessen, heb ze nog niet allbessen4emaal kunnen vinden welke het precies zijn maar ga het wel uitzoeken.
Ik vond zelfs een soort rozenbottels of iets wat er op leek tenminste.

Hoe meer ik namelijk fiets en probeer te ontdekken, hoe meer ik ontdek dat ik best een hoop namen niet ken en veel gewoon niet wbessen5eet.
Afgelopen maandag ging ik naar de kringloopwinkel die weer open was en daar vond ik voor vijf euro vier prachtige boeken over wilde planten, bomen, insecten en dieren.
Want als ik iets fotografeer wil ik ook wel weten hoe de planten, dieren of wat dan ook heten.

Ik moet weg even zeggen dat het fotograferen van bessen niet bessen8helemaal zonder het nodige ongemak verloopt en zeker niet als je, zoals ik, dat doet met een korte broek aan. Geen goed idee. Heb nog steeds striemen, jeuk en uitslag van de brandnetels, bramen en andere prikkelbare planten die de bessen lijken te beschermen op mijn benen zitten. (De bramen die ik trouwens na het fotograferen lekker opgesmikkeld heb 😉 )bessen2

Maar ik vind het fascinerend al die verschillende soorten bessen en ik denk dan maar de vogels zitten daar goed mee voor de komende tijd. Een mooi voorraadje voor als het andere voedsel misschien schaarser wordt. (zegt ze zonder heel veel kennis van zaken )

 

6 gedachten over “Bessentijd

  1. De struiken en bomen barsten inderdaad van de bessen, ik zie het hier ook. Wat leuk dat je voor weinig geld boeken hebt gekocht, altijd de moeite waard! Neem een kleine tube N.estosyl mee in je fototas, altijd handig voor onderweg, ook tegen insectenbeten. Prachtige fotos, Anneke!

  2. Vandaag reed ik door het bos met het paard. En het viel mij ook op hoeveel verschillende, maar vooral ook mooi gekleurde, bessen er zijn… Ik hoop dat het je lukt om overal een naam bij te krijgen. Ik zelf was niet zo goed in Biologie. Verder dan de bramen zou ik niet gekomen zijn, oh en de vlierbes. Dat lukt ook nog wel hahaha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s