Dat kind in mij ……..

Pallets 27Vanmiddag belde mijn zoon op. Hij was gebeld door de politie dat met de pallets (die netjes in stapels opgestapeld stonden om opgehaald te worden door de palletboer) in het weekend waren gebruikt door een aantal jongeren die geprobeerd hadden er een brug van te bouwen over een vrij brede sloot.

Zo’n 60 pallets lagen er nog in de sloot die er dus weer uitgehaald moesten worden.
En dat was dus een lekker klusje vanavond, het regende dat het goot, hij had zo’n zes vrijwilligers opgetrommeld om de klus met elkaar te klaren.

Ik ga er naar toPallets 12e om een paar foto’s te maken op de fiets omdat ik me voorgenomen heb zo min mogelijk mijn auto te gebruiken. Eigenlijk ben ik gek want ik ben al aardig doorgeregend voordat ik er ben. Maar goed dit terzijde.
Van een bewoner in de buurt mochten ze een schouwtje gebruiken om de pallets allemaal weer naar de kant te krijgen.

Als ik daar foto’s sta te maken zijn er twee mensen die me aanspreken en zeggen dat ze aardig bezig geweest zijn in het weekend. Waarop ik dan vraag waarom ze dan niet wat eerder gebeld hebben toen ze nog bezig waren, dan had dit voorkomen kunnen worden. Waarop dus geen antwoord kwam.  Die jongelui moeten hier echt uren mee bezig geweest zijn dus kan me niet voorstellen dat niemand dat gezien heeft. Als ik daar een uurtje sta komen er zeker zo’n 10 mensen langslopen die hun hond uitlaten.

pallets 6Maar goed, helemaal slim is het ook niet dat ze zo lang gewacht hebben en de pallets op het terrein hebben laten staan waar kinderen zonder veel moeite er dus bij konden. Al zijn ze afhankelijk van een palletboer die ze gratis ophaalt en dit pas woensdag kon doen.
Waarmee ik ook weer niet wil zeggen dat ze dan zomaar die pallets mogen pakken en in de sloot gooien, ze hebben daar van af te blijven en dat zeg ik ook tegen de dappere gasten die de pallets uit de sloot halen in de stromende regen.

Maar meteen komt het kind in mij ook naar boven, want natuuPallets 20rlijk als je zo’n jaar of 12, 13 bent, wat is er dan leuker om van pallets iets te bouwen of zoals deze jongens gedaan hebben proberen een brug over een sloot te maken. En als er dan zulke stapels pallets zo makkelijk voorhanden zijn???
Maar dat zeg ik dus maar niet tegen de andere vrijwilligers en zeker niet op dit moment omdat ze best kwaad zijn.

Maar toch weet ik nu al dat dit later HET verhaal is wat ze vertellen als ze het hebben over het Kinderwerk waar ze ooit vrijwilliger waren.
Van weet je nog toen met die pallets in de sloot……………..

10 gedachten over “Dat kind in mij ……..

  1. Ach kwajongens streken en samen opruimen, elkaar helpen is vaak achteraf ook leuk.
    Mooi verslag Anneke en de foto`s maakten het tot een mooi geheel.

  2. Koester het kind in je, Anneke, en blijf dat doen! Een goed teken dat je je nog steeds in hen kan verplaatsen 😀 Voor beide partijen is wat te zeggen. Laten we het er maar op houden dat het nu opgeruimd is…

  3. Ik was een hele poos niet actief in weblogland, maakte wel af en toe een logje, maar ergens op bezoek gaan, kwam er maar niet van. Nu even heerlijk bij jou allerlei logjes gelezen. Mooi verhaal over de pallets, over je fietstochten, over je bezoek aan je zwager. Over je beter willen leren fotograferen. Heel veel succes gewenst met alles wat er op je pad komt.

  4. Het leuke is in dit verhaal dat jij het van twee kanten kunt bekijken. Inderdaad, voor kinderen is het een leuke uitdaging. Ze overzien de gevolgen niet. En voor zoon is het vervelend maar hij zal nu zijn maatregelen wel treffen door de pallets vast te zetten met een kabel of door ze eerder weg te laten halen. En die slotconclusie van jou, daar kan ik me alles bij voorstellen. Ja, dat wordt nog een mooi verhaal op verjaardagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s