Spinnen

De WE300 van PLATO met dit keer het woord “SPINNEN”
Meer verhalen op: http://platoonline.wordpress.com/2013/09/06/we-300-september-2013/

Zij had het nooit begrepen, vond het ook wel heel kinderachtig die angst.
Vliegen en muggen werden zonder pardon doodgeslagen maar zaten er twee poten meer aan dan liep iedereen rillend weg, sommige zelfs in paniek.

Zij niet en dat verkondigde ze ook tegen iedereen, alsof het iets was om trots op te zijn, dat ze niet bang was.
Langpoters werden gewoon aan de pootjes spartelend naar buiten gegooid en de grotere exemplaren werden met een papiertje gepakt en naar buiten gekieperd.

Bij hun winkel werd er een stuk aangebouwd, een gedeelte kwam bij de winkel en het andere gedeelte zou plaats bieden voor fietsen en opslagruimte.

Het was een septemberavond, ze kwam thuis met haar fiets door de nieuwe ingang zonder dat ze hem nu helemaal door de winkel hoefde te sjouwen.
De aanbouw was nog niet helemaal klaar en er was nog geen verlichting maar inmiddels wist ze de route op haar duimpje in het donker op gevoel te vinden.

Ze wilde gauw naar binnen en liep snel langpoter1door de donkere opslag heen tot ze opeens tegen iets aanliep, ze voelde een groot web en begon te gillen.

Haar man kwam verschrikt aangelopen met een grote zaklantaarn in zijn handen en scheen op haar terwijl ze verstijfd van schrik daar stond.
In het licht van de zaklantaarn zag ze dat ze tegen een visnet aangelopen was dat daar hing om te drogen.

Nooit meer zou ze iemand uitlachen die zei bang te zijn voor die griezelige achtpotige wezens.

(Speciaal voor Plato deze foto)  😉

 

21 gedachten over “Spinnen

  1. Prima WE Anneke. Die vrouw had zoveel schrik dat ze nu tot meer begrip is gekomen. Een hilarisch verhaal met ingebouwde wijze les dus :-).
    Tja die foto. Hahahaha, dank je wel. Maar ehhh… dit is zo’n dunne spin, dus dat is maar een beetje brrrrrr. Als ik de heg knip, dan zitten ze daar bij tientallen en ik veeg ze zo weg. Nee, dan die dikke zwarte, die tussen stapels opgeslagen tegels vandaan kruipen als je er een optilt. Dat is net even erger.
    Ik heb hier met plezier gelezen 🙂

  2. Nou ja, een visnet is waarschijnlijk heel wat sterker dan een spinneweb. Ik geloof dat ik spinnewebben toch al vervelender vind dan de spinnen zelf. Spinnen kun je vangen, pletten of verjagen (doorhalen wat niet gewenst wordt), Maar zo’n stuk spinneweb, waar je ongezien “doorheen” loopt, raak je soms maar moeilijk weer kwijt -je vindt steeds maar weer kriebelplakdraadjes…
    Ik vind ‘m leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s