Het mooie van het dooie

paardenbloem pluis `1IFluitekruid 1emand die mij kent weet dat de herfst niet ebruine planten1cht mijn jaargetijde is en dan is nog een understatement. Heb altijd moeite met het korter worden van de dagen en hoewel ik, als het rustig herfstweer is, de kleuren en tinten van de herfst wel weet te waarderen. Maar daar houdt het ook wel een beetje mee op.

dovenetelVandaag ben ik nog wel een kleine 30 kilometzwanenbloemer wezen fietsen met camera maar geen foto genomen. Alles was nog kleddernat en dat nodigde niet echt uit.
Ook in de polder lijkt alles een beetje gezapig, alle dieren zijn klaar met hun jongen opvoeden en van voedsel te voorzien en de bedrijvigheid die dat met zich meenam is helemaal verdwenen.

 

Toch was ik vorige week toen het nkleine paardenbloemgrote fluitenkruid 1og zo lekker warm was gefascineerd door de uitgebloeide planten en bloemen en maakte ik nog veel foto’s. Op FB plaats ik regelmatig foto’s en ook deze kwamen in een album met de titel “Het mooie van het dooie”.
Vandaag op deze trouwens best mooie zonnige herfstdag (tot de avond) hier een impressie van deze foto’s.

zaaddoossigaar

 

14 gedachten over “Het mooie van het dooie

  1. Mooie foto’s en ja dat is lastig als je niet van de herfst houd of winter.Zelf heb ik altijd de zomer in mijn hoofd al vriest het dat het kraakt.Eigenlijk houd ik erg van de afwisseling van de jaargetijden.

  2. Nou, Anneke, je bent niet de enige hoor …….. ook ik heb moeite met het vroeger donker worden, het feit dat het leven weer binnen, met de deuren dicht zich moet gaan afspelen.
    Maar ja, ontkomen kunnen we hier in ons kikkerlandje nu eenmaal niet aan.

    1. Ja zo is het, ik merk wel nu ik probeer iedere dag te gaan fietsen, soms tussen de buien door dat me wel goed doet. Beter dan binnen blijven zitten dus misschien helpt dit om beter de herfst door te komen.

  3. De herfst is vaak heel mooi. Het vervelende is alleen dat je weer zo moet wennen aan die kilte en die nattigheid. Ik zal heel eerlijk zijn: als iemand me dan niet meesleept, ga ik daar echt niet in fietsen en wandelen. In de tuin werken wel. Want dan kun je zo even binnenspringen voor een bak koffie of thee. Maar voor de rest… brrr… kachel op 20 en boeken om me heen. Heerlijk.

    1. Ik vind het gewoon zo heerlijk om zo naar buiten te kunnen stappen zonder jas of ding maar helaas is dat weer voorlopig een poosje over. Merk wel door te gaan fietsen iedere dag probeer ik het dat ik daardoor minder last er van heb dan andere jaren. En lezen, heb de laatste weken heel veel boeken gekocht op kringloop en via een verkoophoek op Facebook maar echt gaan lezen, ik kan er nog niet toe komen. Heel raar omdat ik vroeger niets anders deed dan lezen, iedere tel dat ik vrij had. Lijkt wel nog steeds een soort gevoel van mezelf niet toestaan gewoon een dag of middag te gaan zitten lezen…… Komt vast wel weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s