Doseren…….

DIMG_0350oseren is niet mijn sterkste punt, het is bij mij meestal alles of niets en na een paar weken helemaal nergens zin in gehad te hebben ging ik vandaag eens boven aan de slag.
De slaapkamer een goeie beurt geven, mijn kledingkast even gesorteerd, zomerkleding wat naar achteren en de winterkleding wat meer naar voren gehaald. De badkamer schoonmaken en de beide andere slaapkamers even stofzuigen en wat stoffen.

Uurtje of een was ik klaar en ik zag de zon nog steeds lekker schijnen dus op de fiets gestapt en een eind gaan fietsen, niet zo heel ver vandaag, ruim 20 km denk ik en even een broodje gaan eten bij de Hema.
IMG_0363
Thuisgekomen werd ik begroet door een mooie atalanta die nog in de tuin zat, ik zag dat hij zat te snoepen van de op de grond liggende overrijpe vijgen die ik meestal laat liggen voor de vogels maar natuurlijk mogen vlinders ook meesnoepen er van.

Ik had meteen zin om even in de tuin aan de slag te gaan, het liefst snij en knip ik om deze tijd alleIMG_0357s meteen maar af maar ik hou me in anders is het meteen zo’n kaal gezicht.
Wel moet er het een en ander nog verpoot worden dus daarmee ga ik aan de slag, best nog een hele klus eigenlijk en alles is aardig zwaar door de regen van de laatste week.
Als ik bijna klaar ben begint het te regenen en nog te onweren, gauw alles afgemaakt en toen toch maar naar binnen gegaan.

En ook daar blijf ik bezig, de afwas nog even, stofzuigen in kamer en keuken en dweilen en daarna eten koken.
Vanavond nog even de strijk gedaan en in de kasten geruimd. Ziezo voor deze week ben ik wel ongeveer weer klaar met IMG_0354mijn huishoudelijke taken, ook wel lekker, maar slim niet natuurlijk want volgens mij heb ik morgen flinke  spierpijn.
Gewoon eens iedere dag wat doen, ik kan het gewoon niet, als ik eenmaal zo’n bui heb blijf ik maar door jakkeren met van alles. Nou ja misschien dat ik eindelijk dan toch eens toe kom om een keer een boek te lezen, dat is nog steeds iets waar ik me niet toe aan kan zetten.

21 gedachten over “Doseren…….

 1. Als je in zo’n stemming bent moet je er gewoon gebruik van maken vind ik. Je hebt er alleen maar profijt van. Er zullen daarna genoeg dagen zijn waarop je weer andere dingen wilt doen. Dat kan dan mooi, want je huis is al lekker aan kant!

 2. Begin eens met korte verhalen van Remco Campert dan is het gelijk alsof je even snoept van een bonbonnetje na hard werken hahaha
  .Ik vind je blogs met eigen foto erg mooi hoor het lijkt zo fris naast je schrijven.
  doseren is een kunst en een must als je wat ouder word..

  1. Ja ik heb pas wel een boek van Kluun gelezen, colums, dat las inderdaad wel lekker weg zo. Nou ja heb dit jaar al 4 of 5 boeken gelezen en dat te bedenken dat ik vroeger altijd met een boek in mijn handen zat. Maar het begint weer te komen.

   1. We hebben een heerlijk vaarseizoen gehad,het begon wat laat maar het kwam goed.

    Je vraag wordt binnenkort beantwoord op mijn blog dat zijn die kruiwagens werk waar ik het eerder over had.

 3. Afgelopen weekend heb ik ook de zomerkleding voor die van de winter verwisseld. En maar goed ook ;-( Een cadeautje van moeder natuur, de Atlanta.
  Wij laten altijd in een hoek van de tuin een berg bladeren en ander afval liggen als overwinteringsplaats voor wat klein grut. Doe het op een afgelegen plek, dan hoef je je er ook niet aan te storen…

  1. Het was inderdaad koud vandaag. En wat bladeren laten liggen doe ik ook. En achter de blokhut liggen oude dakpannen en stukjes hout, ideale verstop en overwinterplaatsen voor beestjes ook voor de padden en kikkers, salamanders die kruipen er allemaal onder.

 4. Herkenbaar Anneke of ik ben heeel actief in iets en zo weer te pasief….ik heb me erbij neergelegd 😉

  Heb genoten van je foto’s en Blog want dit laatste heb je ook nog gedaan, vlijtig liesje 😀

 5. Na het lezen van dit stukje kamp ik al met ernstige vermoeidheidsverschijnselen. Hoewel ik in de praktijk ook zo ben. Deze week nog, zoon zat drie dagen in Barcelona en ik heb onmiddellijk de gelegenheid gegrepen de hele bovenverdieping te zuigen en te dweilen. Vrouwen zien op huishoudelijk punt meer dan mannen maar vaders zien hoe dan ook meer dan zonen. Hoe krijg ik die jongen zover dat hij stof ziet en dan ook nog denkt: laat ik het eens schoonmaken. Heb je een tip?

  1. Helaas, hoop dat ik mijn zoon aardig opgevoed heb maar ook dit heb ik er nooit ingekregen bij hem. Leek regelmatig of er een bom ontploft was in zijn kamer. Weet niet hoe het nu is nu hij bij zijn vader woont misschien dat hij daar meer doet, ik vraag er niet naar. In het begin na onze scheiding hoorde ik mijn ex er wel heel erg over klagen. Misschien als ze op zichzelf zijn dat ze het ontdekken ik weet het niet. En ik zie misschien wel meer als vrouw maar mijn hobby zal het ook nooit worden haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s