Mannen……. zo leuk (soms)

SIMG_0169inds ik gescheiden ben kom ik gewenst of ongewenst toch een beetje in een vrouwenwereld terecht.
Waar vroeger ook de mannen meekwamen op visite komt nu alleen de vrouw, alsof ik een of ander gevaar ben en van plan ben hun mannen af te pikken.
Nou laat ik ze uit de droom helpen, geen een komt er in aanmerking ;).

Maar goed, van jongs af aan ben ik eigenlijk nooit zo’n vrouwen/vrouw geweest, heb het niet zo op vrouwenclubjes en weet ook dat werken met vrouwen niet altijd makkelijk is.
Natuurlijk, ik heb een paar goeie vriendinnen en mijn zus en met vrouwen kan je gewoon heerlijk wat aflachen, lekker beppen en winkelen.
Vroeger speelde ik meestal met jongens, klom liever in bomen dan dat ik met poppen zat te spelen en dat is eigenlijk altijd gebleven.

En (sommige ) mannen zijn gewoon leuk. Ze hebben andere ideeën, zeuren vaak niet zo en soms hebben ze zoiets ontwapenend dat je opeens smelt voor zo’n man.
En dat had ik vorige week toen ik voor de krant naar een toerrit georganiseerd door een A-Ford club Nederland ging.
Allemaal van die mannen die trots bij hun glanzende en opgepoetste troetelkindje stonden te glunderen.
En daar stond een man, denk begin 70, sigaartje rokend met van die glinsterende oogjes en ik dacht die ga ik eens interviewen.

Blijkbaar vond hij het ook wel leuk, ik vroeg hoe hij aan zijn auto kwam en of hij hem zelf poetste. Zijn ogen begonnen te flonkeren, hij keek me aan en zei “Vrouwen kunnen geen auto’s poetsen” me afwachtend aankijken wat ik daar nou eens op zou antwoorden.
“Dat wilde ik ook maar zo houden zei ik” wetend dat mijn auto meestal alleen gewassen wordt door de regen met twee keer per jaar een verwennerij in de wasstraat en hij schoot in de lach.
Maar er kwam een leuk verhaal en vol enthousiasme vertelde hij hoe hij de auto op zijn 18e verjaardag had gekregen van zijn vader en hij jaren verwaarloosd was maar nu helemaal door hem was gerestaureerd.
En toen hij (met vrouw) in zijn auto langsreed om te beginnen aan de toertocht, klonk het schorre specifieke Ford geluid toen hij nog even toeterde naar me en zwaaide.IMG_0182

Om een beetje meer evenwicht tussen vrouwen en mannen te krijgen ben ik vorige week maar weer eens gaan kaarten, van de 48 kaarters waren er 6 vrouwen en het was weer heel verfrissend eens een wat ander gesprek te hebben. Voor herhaling vatbaar.

14 gedachten over “Mannen……. zo leuk (soms)

 1. Ik heb ook niets met clubjes (zeker niet met alleen vrouwen) en was vroeger ook altijd met de jongens te vinden. Vlotten bouwen, rugby spelen e.d. Ik heb ook meer een klik met mannen dan met vrouwen, alhoewel ik 3 zeer goede vriendinnen heb die ik voor geen goud zou willen missen.

 2. Eigenlijk voel ik me tussen mannen beter op me gemak dan tussen vrouwen. Sommigen kunnen zo zeuren en het gaat nergens over: nieuwe gordijnen, wel of geen kussentjes op de bank…
  Ik heb welgeteld één allergoeiste vriendin en daar ben ik dik tevreden mee! Leuk blog, Anneke.
  Liefs Kakel

 3. Ben ook niet van de clubs en ook niet zo goed met ‘groepen’ vrouwen. Had vroeger ook nooit een sliert vriendinnen zoals sommige mensen. Nu ook nog niet, een paar maar, waar ik heel veel mee deel. Met mannen omgaan, zeker op het werk, ging me altijd beter af. Grappig dat er toch veel meer vrouwen zo voelen en zijn, mijn dochter precies hetzelfde.

  1. Ja ik merk inderdaad dat meer vrouwen dat hebben hoewel ik ook een paar vrouwen ken die juist wel altijd met van die clubjes in de weer zijn. Maar goed ook prima als iemand daar voor kiest.

 4. Ik denk dat er weinig vrouwen zijn die zo’n vrouwenclubje prettig vinden ……… tenminste, ik ken ze niet.
  Alleen mannen is ook niet zo mijn ding, ik heb graag een gemengde groep, en niet alleen qua man en vrouw, maar ook qua leeftijd. Want ook jonge mensen hebben weer een andere visie en kijk op de dingen.

 5. Tja, mannen zijn net mensen he 🙂
  Ik ben dan toch weer meer een vrouwenman. Ik voldoe niet helemaal aan het beeld van sommige mannen die gaarne uitwijden over hun auto, hun nieuwe boot en hun pas aangeschafte videocamera. Vraag je wat ze de laatste tijd hebben gelezen dan krijg je vaak zo’n blik van: wat bedoel je? ehhhh, nou de autokampioen he. Mannen zijn vaak competitiegericht en dat word ik steeds minder. Vrouwen vind ik rustiger in het praten, er zit minder druk op, zeg maar. Hoewel ik ook wel zie dat vrouwen onder elkaar… nou daar wil geen vent bijzitten. Whahahahahaha.

 6. Ik wil het toch ook een beetje opnemen voor de vrouwen. Ik denk dat de vrouwen zonder mannen komen omdat ze dan gewoon weer eens lekker kunnen ouwehoeren zonder dat de man het gesprek overneemt. Zodra er een man in de kamer zit gaan de gesprekken opeens helemaal nergens mee over. Je moet op je woorden passen omdat de ego’s van de heren gespaard moeten worden. Nee hoor, geef mij maar een gezellig kippenhok waar nog eens wat te lachen valt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s