Netwerken……..

KwintesVandaag wat gedaan aan netwerken, vanmiddag was er een opening waar veel instanties zoals gemeente, woningbouwcorporatie, maatschappelijk werk en nog meer bij betrokken waren.

Een woonlocatie voor mensen met een psychische aandoening, een prachtig complex van 20 appartementen waar de mensen begeleid kunnen wonen in de buurt van hun familie. Met een ruime gemeenschapsruimte, creatieve ruimte en mooie ruime appartementen met eigen slaapkamer, badkamer en kamer.
In een landelijk gebied, gebouwd waar ooit een oude boerderij stond met daarbij dus grote stukken land waar een tuin gemaakt is en er zijn dieren die verzorgd worden zodat de mensen die daar wonen en niet ergens extern meer kunnen werken daar een dagbesteding hebben.

Een moeilijk traject geweest voordat het allemaal rond was, veel weerstand van omwonenden en hectische informatieavonden heb ik meegemaakt.
Maar geholpen door een gepassioneerde wethouder, die doordat hij veel te jong overleden is de totstandkoming zelf niet meer mee kon maken, en heel volhardende ouders en een meewerkende woningbouwcorporatie kwam dit toch tot stand.
Vond het wel goed om te horen dat de buren die destijds echt zwaar tegen dit project waren (niet tegen de mensen die er kwamen wonen maar tegen zo’n groot gebouw, dicht bij hun woning) er nu vrijwilligerswerk doen en als goede buren met elkaar omgaan.

En zo’n dag is dus uitermate geschikt om een beetje te netwerken, praatje met verschillende mensen is altijd wel aangenaam. Een heel leuke kant van mijn werk vind ik dus wel.
Dat heb ik dus gedaan,Konijn 2 met een hapje en een drankje erbij was het heel gezellig zo vanmiddag. Weer nieuwe mensen ontmoet en contacten gelegd, verhalen gehoord van mensen.
En zoals Cruyff ooit zei, ieder nadeel heeft zijn voordeel, dus doordat ik geen werk meer heb kan ik hier wat meer tijd insteken en dat doe ik dan ook maar.

8 gedachten over “Netwerken……..

  1. @allemaal Het is inderdaad een prachtig project daar. Ouders hebben er ook echt voor gestreden om dit te krijgen voor hun kinderen. De meeste zaten heel ver weg in begeleid wonen projecten, ze waren allemaal blij om “thuis” te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s