Aldus Ed

IMG_0413Vandaag was het burendag dus werd er van alles georganiseerd vandaag, een paar dingen ook waarvoor ik uitgenodigd was. Daarnaast had ik nog twee verjaardagen en vanmiddag een boekpresentatie, dus een druk dagje zo.

Een boek over Hollandse luchten en Landschappen in de Polder, met foto’s van Eppo Notenboom en dit keer deed hij dit samen met Ed Aldus, voor de mensen die in regio Rotterdam wonen, de weerman van RTV Rijnmond.

Hij had de teksten voor het boek verzorgd en vanmiddag was hij aanwezig om het boek te promoten.
Het is echt een Rotterdams blufmannetje maar ik heb wel met hem gelachen hoor, het was echt een leuke vent om mee te praten. Vraag maar wat je weten wilt hoor zei hij maar goed, ik vond wel dat ik genoeg gegevens had gekregen inmiddels, zijn mond stond niet stil.

Buiten werd het eerste boek overhandigd en hield Ed nog een weerpraatje, hij voorspelde heel de week mooi rustig herfstweer.
Best een mooi boek geworden dat een goed beeld geeft van de polder Krimpenerwaard, aangevuld met wetenswaardigheden en spreuken over het weer. Ik kreeg ook een boek mee.
Eppo ken ik denk ik al meer dan 35 jaar toen hiIMG_0437j altijd al bij ons in de winkel kwam om voer te kopen voor zijn hond. Een praatgraag mens met altijd wel mooie verhalen en belevenissen te vertellen.
Hij heeft veel gefotografeerd in de havens van Rotterdam, voor Rijkswaterstaat, veel prachtige panoramafoto’s ook gemaakt met een speciaal soort camera die ronddraait en luchtfoto’s.
Hij is ook in het bezit van heel veel oude glasnegatieven van oud Rotterdam en ook nog eens de eigenaar van de watertoren die hij ooit kocht voor een symbolisch bedrag vanΒ  € 1.00 maar waar hij nog steeds niets mee gedaan heeft. Al eerder maakte hij mooie fotoboeken over onder andere Kinderdijk en de Rotterdamse Havens.
En natuurlijk ging ik met Edje op de foto maar die zal ik jullie besparen haha.

En vanavond sloot de burendag in stijl af met een verjaardag bij mijn broer. Daar ontmoette ik een aantal kinderen van mijn buren van vroeger, veel wonen daar net als mijn broer in het huis van hun ouders en dat is altijd wel weer gezellig om wat herinneringen op te halen.

12 gedachten over “Aldus Ed

  1. Eppo is een fantastische fotograaf! Heb al meerdere keren foto’s van hem op de voorpagina van het Kontakt zien staan, en ik heb ze nergens kunnen downloaden. Begrijpelijk: hij heeft er een boek van gemaakt. Leuk idee, de samenwerking met Ed πŸ˜€

    1. Ja denk niet dat je inderdaad gauw iets van Eppo kan downloaden die beschermt zijn werk wel en wel terecht denk ik. Ja ik vond die combinatie ook wel leuk en het is een mooi boek geworden.

  2. Ik luister altijd graag naar Ed Aldus op radio Rijnmond ……….. niet alleen zijn weerpraatje,maar ook al die verhalen tussendoor ……… hij steekt meestal niet onder stoelen of banken wat hij van iets vind, en het is meestal een lekker nuchtere mening, van iemand die met beide voeten op de grond staat.

    1. Je hebt gelijk wat dat betreft is het zo’n echte Rotterdammer, recht voor zijn raap. En zoals ie op radio of tv is, is ie ook in het echt, hij blijft maar verhalen vertellen en praatjes maken. Maar vond het wel gezellig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s