Nazomeren

Met dit weer kan ik wel vrede hebben met de herfst, niet zo ontzettend zonnig bij ons maar zo lekker, het was buiten fiets 1nog warmer dan binnen eigenlijk.
Ongeveer een half jaar geleden kreeg ik (als tegenprestatie de tuin inrichten en schoonmaken) van mijn zus haar oude E-bike die ze wegdeed omdat hij soms weigerde en waar het precies in zat wist ze niet. Als je even rommelde met de sleutel deed hij het weer. (heel irritant)

Ik ging er op fietsen en eigenlijk ging het best goed zeker van de zomer heb ik eigenlijk zonder problemen gefietst maar naarmate het vochtiger werd begon het elektrische systeem problemen te krijgen en twee weken geleden deed ie het helemaal niet meer.
Ik kon er wel op naar huis fietsen maar echt lekker is dat dus niet en zeker niet omdat ik met zo’n fiets verwend ben inmiddels.

Mijn zus ging op vakantie en omdat ik mee zou doen met een fietstocht mocht ik haar fiets lenen voor een week, tja en ik was natuurlijk meteen verwend met zo’n supermooie E-bike en ik dacht zo wil ik er ook een. Geen gezeur meer gewoon een fiets die het altijd doet en waar ik ook een flink eind mee kan gaan fietsen.
MeerkoetengebiedBen altijd een superzuinig mens en zo’n bedrag voor mezelf uitgeven doe ik eigenlijk niet zo heel gauw, denk al gauw, je weet niet wat er nog kan komen allemaal.
Aan de andere kant had ik nu zoiets, ik heb zo’n plezier aan mijn fiets momenteel dat ik daar maar eens overheen moet stappen.

Vrijdag kwam mijn zoon nog wat spullen halen die hier nog stonden en we hadden het er zo over. Hij doet momenteel zijn afstudeerproject bij een fietslease bedrijf en daarbij hebben ze ook een grote fietsenwinkel.
Zullen we er even naar toe rijden zei hij, dus dat deden we en om een lang verhaal kort te maken, ik heb meteen de knoop doorgehakt en een fiets gekocht. Hij was op voorraad, kreeg een mooie hoge korting omdat mijn zoon daar werkt en ik kreeg hem gisterenmiddag al.

En vanGraspluimen langs molenvliet 1daag met dat mooie weer ben ik hem uit gaan proberen, weet natuurlijk hoe het allemaal gaat en rijdt dus er was niet zoveel nieuws onder de zon maar blij ben ik er wel mee en ik hoop er heel veel kilometers mee te maken, de eerste 25 km zitten er in ieder geval al op heerlijk door de polder.

25 gedachten over “Nazomeren

 1. Wat goed van je Anneke. Soms moet je jezelf verwennen. Ben zelf ook aan het overwegen mijn gewone fiets aan de wilgen te hangen en mij te verwennen met een e-bike. Gelukkig is het herfst, kan ik nog een hele periode nadenken.

 2. Welk weer het ook is

  ik fiets bijna elke dag dertig kilometer, ‘t is een saaie rit
  hoeveel kilometer ik ook afleg
  nog nooit had ik pech
  waarschijnlijk komt dat omdat ik op een hometrainer zit

  Je hebt mooie foto’s gemaakt, Anneke!
  Lenjef 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s