Flexitarier

Vandaag zat ik in de trein de Spits te lezen (kon hem helemaal uit lezen omdat ik per flexitarierongeluk in de verkeerde trein gestapt was ) en toen kwam ik er achter dat ik iets ben waar ik nog nooit van gehoord had moet ik eerlijk zeggen namelijk een Flexitarier.
Ik eet namelijk een paar keer per week geen vlees en dat is eigenlijk helemaal niet door iets principieels maar gewoon omdat ik nou eenmaal niet zo’n kookgek ben en dan neem ik een lekkere salade met gebakken aardappelen of zo en dan hoef ik er ook nog geen vlees bij.
Of meestal een keer per week eet ik ook een keer peulvruchten, vind kidneybonen altijd heel lekker en met allerlei groentes er door dan heb ik voor mezelf een smakelijk en snel klaar gerecht.
Dus regelmatig gebeurt het dat ik zo’n 2 of 3 keer per week geen vlees eet.
Maar toch een lekker stukje vlees mag ik toch wel graag eten moet ik zeggen.
Misschien omdat ik toch wel opgevoed ben dat dieren er toch zijn om de mensen te voeden. Konijnen waren bij ons allemaal Flappies om met de Kerstmis en Sinterklaas een extra centje te hebben. Dat wisten we allemaal en heb er eigenlijk nog nooit iemand moeite mee horen hebben thuis.
En koeien en varkens werden geslacht, we wisten niet beter.
Dus het sentiment naar dieren toe zoals je tegenwoordig wel vaak ziet heb ik eigenlijk niet zo erg.
Ik ben ook niet voor de bio-industrie en de dieronterende toestanden die daar heersen. Pas maakte ik het ook mee dat op een boerderij een kalfje opgehaald werd en als ik dan zie hoe zo’n beestje in een hokje in een vrachtwagen letterlijk gegooid wordt draait mijn maag ook om en zou ik die man het liefst eens goed laten weten wat ik er van vind. salade
En de kippen in van die kleine hokjes, denk dat het vroeger wat dat betreft toch wel anders er aan toe ging.
Maar ja iedereen kijkt naar zijn portemonnee als er eten gekocht wordt en ik ook.
Dus blijf ik maar Flexitarier, wie weet, alle kleine beetjes schijnen ook te helpen en dus at ik vanavond op Dierendag maar geen vlees maar een lekkere salade.

Plaatjes internet

18 gedachten over “Flexitarier

 1. Manlief is carnivoor en kookt. Daardoor eten we meestal vlees. Als ik alleen zou zijn, maakte ik hooguit 1x per week een kippenboutje klaar. Verder salades, ei en vis.

 2. Heb er eerlijk gezegd nooit van gehoord en blijk ik het ook te zijn,de schipper niet.
  Vroeger hadden wij ook ‘flappies’ en kippen die na veel leguren in ieder geval nog als soepkip goed waren.

  Toch niet verdwaald met de trein?

  1. Viel mee haha moest naar den Haag en de trein stond al voor, niet goed gekeken dus ik ging richting Amsterdam, bij Haarlem weer uitgestapt dus kwartiertje omrijden met de trein 😉

 3. Tja, Anneke voor alles moet tegenwoordig een woord verzonnen worden.Ik ben op gegroeid met maar een paar dagen per week vlees, gewoon omdat we het niet betalen konden, dat hoefde toen nog geen woord te hebben 😉 Nu eet ik ondertussen alweer zo’n 30 jaar vegetarisch en nee niet uit principe maar om gewrichtsklachten te reduceren, wat prima werkt.
  Maar het is mooi mee genomen tegen het dierenleed, want daar kan ik ook niet tegen.

 4. Ik kende het woord wel en ik ben ook flexitariër. Niet zozeer uit principe, maar omdat het zo uitkomt. Dat dierenleed van tegenwoordig zie ik ook niet zo zitten, maar net wat je zegt, we kijken allemaal naar onze portemonnee en zolang we dat doen verandert er niet zoveel.

 5. Ik ben de enige die kook thuis, dus ja, dan heb je ook de broek aan 😀 En ik flex heel wat af. Helemaal sinds ik geen suiker en gluten meer mag. De lekkerste recepten pluk ik van het internet en als je het niet weet, zou je niet zeggen dat er iets aan ontbreekt!
  Leuk blog, Anneke. Fijne zondag!
  liefs Kakel

  1. Nou inderdaad ben helemaal geen kok maar soms frutsel ik ook wat in elkaar en dan smaakt het ook nog lekker ook zonder vlees. Lijkt me trouwens wel moeilijk zonder gluten en suiker pff dan moet je echt creatief gaan koken. Knap hoor.. Ook een fijne zondag.

 6. Grappig, ik heb hetzelfde. Eet ook echt niet elke dag vlees. Ik vind een eitje ook heel lekker en bij een gemengde salade of een groente ratatouille hoeft het ook helemaal niet. Maar van dit woord heb ik nog nooit gehoord… weer wat geleerd!

 7. Een vrouw naar mijn Hulkenhart, zoals jij over dieren praat.
  Aan de andere kant, kan ik niet tegen dierentuinen, circussen met dierenkunsjes, honden aan de lijn, het oormerken van dieren, enz.
  De mens staat m.i. boven het dier.
  Maar dat wordt tegenwoordig door velen anders beleeft.

  1. Dank je wel. Dierentuinen heb ik niet zo’n moeite mee maar circuskunstjes en de rest hoeft voor mij ook niet zo. Heb het ook niet zo erg op de overdreven manier waarop mensen soms met hun huisdieren omgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s