Digitale opruiming

Na weken van computer ellende heb ik nu een andere computerproblemencomputer en wat is dat heerlijk zeg, weet gewoon niet hoe ik het heb zo.
Ik rommelde maar wat aan met dat ding en het was altijd de vraag doet ie het of doet ie het niet en hoelang doet ie het dan. Start ie normaal of alleen in de veilige modus, dan kan ik weer niks opslaan of bewerken in fotoprogramma’s maar het ergste nog geen muziek want mijn computer is ook mijn radio.

Maar goed de man van de achterbuurvrouw van mijn zus overleed een aantal weken geleden en zij was bezig om zijn spullen die zij niet meer zou gebruiken op te gaan ruimen.
Dus vroeg ze aan mijn zus of ze nog iemand wist voor een computer. Ja zei die,wat vraag je er voor. Ze vroeg voor wie en toen ze hoorde voor mij mocht ik hem zo voor niets hebben.

Wat een verschrikkelijk lieve schat is dat zeg, afgelopen zondag kreeg ik hem en maandagavond heb ik hem aangesloten.
Ik wist totaal niet wat er nog opstond, welke programma’s en of ik nog dingen toe moest voegen.
Maar alles stond er gewoon op, haar man was ook een amateurfotograaf dus ook Photoshop stond er op, zelfs een nieuwere versie dan ik zelf had en het het Officepakket dus ik ben meteen helemaal compleet met een groot scherm erbij en gelukkig weer een toetsenbord erbij waar ik weer blind op kan tikken.  Dus helemaal happy er mee.
Ik weet dat ze gek op quilten is en noga dus heb ik een mooie cadeaubon gekocht bij een winkel waar zij op cursus zit en altijd haar materialen koopt met een doosje noga erbij en dat ga ik volgende week even brengen bij haar.

Het enige wat nog niet goed werkt is dus het emailprogramma, kan wel alles ontvangen maar in een mailbox nog niets verzenden dus daar moet ik nog even naar gaan speuren.
Ben er gewoon zo ontzettend blij mee. Vandaag wascomputerliefde echt zo’n dag dat je beter in bed kan blijven en dat zou misschien ook wel gebeurd zijn als mijn zoon me er niet uitbelde om 9 uur ( oké het was 3 uur vannacht dus dan mag het )  om ergens een bakje te gaan doen.
Heel gezellig was het en daarna ben ik begonnen met al mijn digitale bestanden eens te ordenen.
Omdat ik bang was dat mijn computer op een keer het helemaal zou begeven maakte ik iedere dag een back op op mijn externe harde schijf. En ik vond daar zelfs nog bestanden die ik er vijf jaar geleden opgezet had toen ik mijn vorige computer kreeg, kan je nagaan.

Toch geen weer om mijn paard van stal te halen (oftewel fiets uit de schuur)  dus heb ik aardig wat kunnen ordenen en opruimen.  Ben er nog niet maar ben bang dat er nog wel meer van dit soort dagen komen dus genoeg tijd om het eens een keer grondig aan te pakken.

19 gedachten over “Digitale opruiming

 1. Wat vind ik dat fijn voor je en wat lief dat ze aan jouw dachten…heerlijk gevoel geeft dat altijd en dan nog een lekker bakkie met je zoon doen is ook leuk.

  Bij uitgaande post zit het hem geloof ik in smtp gebeuren Anneke ik weet het niet zeker.

  Fijn weekend liefs Laura

 2. Wat ontzettend lief van die vrouw, zij er van af en jij ermee geholpen.
  Ik heb totaal geen verstand van computers, ik laat manlief altijd alles oplossen :-).

  1. Ja he, ik ben er ook zo blij mee. Ik ben alleen maar moet eerlijk zeggen dat mijn ex niks met computers had dus ik heb het altijd zelf uitgezocht. en het ging goed allemaal, het is niet zo heel moeilijk.

  1. Ja Mirjam in dat dorp van jou wonen leuke mensen ;). Moet wel zeggen dat mijn zoon wel haar straatje voor kostprijs opgehoogd heeft en mijn zus haar enorm gesteund heeft (en nog) na het overlijden van haar man. En we hebben met elkaar al een paar keer gegeten dus ook een soort vriendschap. Ach als je elkaar zo een beetje kan helpen is het alleen maar mooi toch.

 3. Nou, ik kan me voorstellen hoe blij je met die computer ben zeg!!En hij is je ook van harte gegund, anders had die dame hem niet weg gegeven 🙂
  En nu ik dit zo lees denk ik : ……. zou, daar zou ik ook eens aan moeten beginnen : digitale opruiming.

 4. Wat een aardige dame zeg, jij bent weer helemaal geholpen! Tenslotte kunnen we niet zonder jouw schrijfsels en de krant ook niet. Lekker hè dat opschonen en ordenen… ik doe het ook regelmatig. Ben nu weer met mijn e-books bezig 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s