Hij is weer in Nederland…….

bakpietNee ga weer niet beginnen over die Zwarte Pieten hype, heb het daar wel helemaal mee gehad. En bij ons hadden ze dat opgelost door een paar bakpieten er bij te hebben en een meisjespiet met strikjes in haar haar. Maar gisteren kwam Sinterklaas weer aan bij ons in het dorp.
En ik geef toe, ik vind het altijd weer zo leuk om te zien al die kindertjes die het spannend vinden wanneer de boot  aan komt varen en Sinterklaas met de Pieten voet aan land zetten in ons dorp.

Het was gisteren aardig mistig op de Lek dus koud om aan de waterkant te staan maar van al die vrolijke gezichten werd ik toch wel weer warm.
Nu hebben we vorig jaar een “nieuwe” Sinterklaas gekregen en ik moet nog echt heel erg aan die man wennen. IMG_1886Hij is directeur van een theaterschool en hij speelt zijn rol eigenlijk best goed. Is bijzonder mediageniek moet ik zeggen, die vorige Sint kreeg ik maar zelden heel mooi op de foto omdat hij altijd bezig was met de kinderen en daar komt hij tenslotte ook voor.

En dat mis ik een beetje. De vorigeIMG_1906 Sinterklaas die speelde het niet die was gewoon Sinterklaas.
Ik mag altijd vooraan staan om foto’s te maken en kreeg dan altijd een hand van hem als hij weer vanaf de boot kwam. En dan voelde ik me altijd weer even het kleine meisje van vroeger dat nog geloofde in de goedheiligman en de mystiek die daar allemaal bijhoort.

Ook door deze Sinterklaas werd ik begroet en kreeg ik een hand maar toch…………..
Het voelde heel anders aan.

10 gedachten over “Hij is weer in Nederland…….

  1. Gek is dat toch. Je weet dat het een verklede man is, maar als je een hand krijgt van Sinterklaas voelt dat heel speciaal. Wat je zegt, je bent weer even het kleine meisje.

  2. Raar is dat hè? Alsof de magie plotseling een beetje verdwenen is. Het zal misschien even het wennen zijn aan deze ‘nieuwe’ Sint.

  3. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niets met het hele Sinterklaas gebeuren heb, als kind al niet en dat is alleen maar erger geworden. Maar voor al degenen die het leuk vinden, veel plezier de komende tijd.

  4. Hier was blijkbaar een ander Sint als vorig jaar want ons kleindochtertje (5) zei…….Het was een nepperd Oma….tja en dat is dan wel jammer ……..maar goed Sinterklaas blijft een leuk spel voor jong en oud.

  5. Blijkbaar speelt hij dus zijn rol niet zó goed, want zijn taak is dat iedereen geloofd dat hij Sinterklaas is. En het is leuk, dat mediagenieke, maar daar gaat het niet om. Even ter vergelijking, onze dirigent zegt altijd: als het publiek denkt, zo dat is moeilijk wat ze spelen, heb je niet genoeg geoefend, want de moeilijkste muziek moet makkelijk klinken.
    En eigenlijk vind ik dat van Sinterklaas ook ………….. maar ach, wij zijn kritische volwassenen, als de kinderen hem maar geloven en het leuk hebben 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s