Hiep hiep hoera 1000 blogs…………

foto annekeDit is mijn 1000ste blog en dat vind ik eigenlijk best veel en hoe begon het allemaal eigenlijk.

Toen ik net gescheiden was had ik toch wel behoefte om dingen van mij af te schrijven zonder dat mijn directe vriendenkring/kennissen/familie er iets vanaf wisten dus iets anoniems.

Zo kwam ik terecht bij seniorennet en daar begon ik mijn eigen blog.
Het was vrij gemakkelijk om daar een blog te beginnen, het meeste stond al voorgeprogrammeerd dus precies geschikt voor mij.
Veel reacties kreeg ik niet, zo nu en dan en soms zag ik dat er wel 5 mensen tegelijk zaten te lezen, dat vond ik bijzonder en vroeg me ook wel eens af wie dat nou wel zouden zijn.

Na een jaar ongeveer liet een vriend me kennismaken met weblog en hij hielp mij op een avond om “mijn eigen” weblog te beginnen. Noelle52 gaf ik het als naam.

Nog steeds weinig reacties, een enkele keer wel en zelf ging ik ook wel andere blogs lezen en reageren.
Op een gegeven moment zag ik een schrijfuitdaging W.O.W bij Aline en het eerste woord waar ik iets over schreef was Proberen. Dat vond ik wel toepasselijk al maakte ik er Pro Beren van, dat vond ik destijds zelf nog wel origineel gevonden haha.
Ik vond die schrijfuitdagingen zo leuk dat ik als ik aan het werk was al stiekem even ging kijken wat het woord was en in gedachte al bezig was een blog te schrijven. Helaas met het weblog gedoe is ook hier helemaal de klad in gekomen.

Later ging ik meedoen met de WE300 bij Plato, mooie verhalen soms, origineel, goed geschreven. Ook verzonnen verhalen, een aantal bloggers zijn daar echt goed in, het is niet zo mijn ding. Mijn verhalen zijn toch meestal gebaseerd op dingen die ik meemaak of meegemaakt heb of ergens tegenkom. Soms een beetje opleuken of een klein beetje aan geschiedvervalsing doen. Dat is het grappige weer, niemand die het kan controleren of het echt zo is. Het boek waar ik al zo lang naar op zoek was dat ik via Plato’s tips te pakken kreeg.

Ik ben niet zo van op vaste dagen mee te doen aan rubrieken al zijn sommige de moeite zoals zwijmelen van Marja.

Ik kreeg leuke reacties, ging andere blogs lezen en zo ontstond op een gegeven moment een wisselwerking, ging je mensen wat leren kennen door hun blogs. Er kwamen er bij en vielen er ook wel weer af, zo gaat dat ook in bloggersland.

Na het drama weblog vertelde mijn collega Paulien (Plien’s weblog) mij over WordPress en wilde me wel helpen. Ik ging een dag naar toe (bleef gezellig nog slapen om de volgende dag naar ons werk door te gaan) en maakten we samen mijn nieuwe blog en dat noemde ik GEWOON ANNEKE.
Iets minder anoniem maar toch nog steeds aardig anoniem en dat is bloggen voor mij ook, vandaar dat ik mijn blog ook niet gekoppeld heb aan Facebook zodat ik er niet op straat door weet ik wie er op aangesproken zou worden.
Maar twee mensen die ik ook in het “echte” leven ken, de twee mensen die mij hielpen, kennen mijn weblognaam.
Voor mij is mijn weblog een uitlaatklep. Geen middel voor mij om nieuwe mensen te leren kennen of te ontmoeten, ik hoef dus zoals ik er nu over denk niet naar weblogger bijeenkomsten.

Toch heb ik een weblogger wel ontmoet Minoesjka en dat was gewoon heel erg leuk, we zijn een middag wezen wandelen op Kinderdijk, een hete dag, maar zo speciaal om met haar kennis te hebben gemaakt. En ik heb nog afgesproken een keer op een 50 + Beurs met iemand te gaan lunchen, daar kijk ik nu al naar uit.

En Mirjam die in dezelfde gemeente als ik bleek te wonen (wel in een ander dorp) en daar kwamen we bij toeval achter toen we beide bij een foto uitdaging een foto van Kinderdijk hadden geplaatst met de opmerking er bij dat we er in de buurt woonden.

Zit nu (op een week na) twee jaar op WordPress en heb alle oude blogs op een gegeven moment ingelezen om het verhaal compleet te hebben, dus die 1000 zijn het totaal van ruim 5 jaar bloggen.

Twee jaar hier en met mijn blog op seniorenweb erbij zo’n 50.000 hits en daar ben ik blij mee.

Maar het mooiste is toch voor mij het schrijven over verschillende onderwerpen, het lezen bij andere bloggers, waarvan sommige toch digitale vrienden geworden zijn.

Mijn inspiratie voor het fotograferen die ik grotendeels gekregen heb door AltijdMooiWeer, die zelfs in het natte moessonseizoen nog een mooie serie weet te maken en waardoor ik zelf ook meer ben gaan fotograferen en naar buiten gaan, zelfs in de herfst 😉 . Een verrijking.

Hoewel schrijven toch hoofdzaak is vind ik het toch leuk zo een keer in de week een fotoblog te plaatsen.

Bijzonder vond ik het ook toen Ria zo ziek was zij in het “echie” bloemen kreeg en veel steun van haar blogvrienden. Daar bleek dat de lijn tussen “echt” en “digitaal” soms heel dun is.
Dat heb ik zelf ook vaak zo ervaren, de lieve, praktische, soms kritische, leuke en grappige commentaren.

Niet te vergeten de gedichten van Lenjef die ik echt koester en zo nu en dan nog eens doorlees.

De humor van de Hulk. Laura, Geesje, Trees, Novelle en zo zijn er nog veel meer die trouwe blogvrienden zijn geworden zonder degene die ik niet noem te kort te doen.

Ook de vriend die me nogal eens een correctie doorstuurt omdat ik vaak meer met mijn hart dan met mijn taalkundige inzicht schrijf en regelmatig te lui, te gemakkelijk ben om het nog eens goed door te lezen.

DANK DANK DANK allemaal en hoop dat het nog heel lang door kan gaan.

Alle bloggers met hun eigen verhaal, lief en leed delen, mooie verhalen en gedichten schrijven.

En dit is dan mijn 1000ste blog. Natuurlijk moest dat voor mij precies uit 1000 woorden bestaan, dat is met wat knippen/plakken gelukt.

32 gedachten over “Hiep hiep hoera 1000 blogs…………

 1. Van harte gefeliciteerd Anneke! En wat een leuk logje heb je erover gemaakt. Wat een mijlpaal hè 1000 berichten geschreven in 5 jaar. Dat is veel… ! En ook leuk dat je er precies 1000 woorden van hebt gemaakt :-). En dat je zoveel bezoekers krijgt heb je helemaal aan jezelf te danken, aan je manier van schrijven die altijd boeit, waar het ook over gaat.
  Het is een apart wereldje waar ik me toen ik begon ook echt niet van bewust was, maar de contacten die er uit voort kunnen vloeien (in het echt of digitaal) zijn mij ook dierbaar.
  Ik hoop dat je nog heel lang door blijft gaan dan kunnen we met zijn allen genieten van je verhalen!

 2. Gefeliciteerd en leuk! Ik heb bewondering over hoe je over verschillende onderwerpen schrijft! Ikzelf kan nooit woorden vinden om veel te vertellen als ik iets post,het leuke is,dat iedereen het weer anders doet! Sinds ik hier op wordpress zit sinds juni dit jaar,gebruik ik geen facebook meer. Hier voel ik me toch meer op mijn plaats.veel dank dat je dingen deelt en hoop er nog lang van te mogen genieten!

 3. hoi Anneke, ik vond het leuk om je te helpen en jouw blog doet het beter dan de mijne 😉 en ik lees altijd met plezier jou stukjes! Ik vind het altijd knap hoe jij elke keer weer nieuwe onderwerp kan bedenken!

  1. Dank je wel Paulien. Onderwerpen liggen voor mij meestal op straat, zie overal wel een verhaal in. En jouw blog is ook leuk om te lezen. Alleen boekverslagen zijn niet zo mijn dingen om die allemaal te lezen.

   1. Door de overgang en later door een kritische blik heb ik er tussen de 50 en 100 geskipt… Dus het gaat nog even duren. Wel ben ik net de 5000 reacties voorbij…

 4. Ja, blogland is een bijzondere wereld, waar je voor je het weet 1.000 woorden en 1.000 blogjes gedeeld heb.
  Al lezend zit ik aan mijn eigen bloggeschiedenis en ervaringen te denken. Ik moet zeggen, ik heb toen ook erg van onze ontmoeting genoten, en wie weet kunnen we dat volgend jaar, als het weer lekker weer is nog eens overdoen.
  Als nog gefeliciteerd met jou mijlpaal.

 5. Gefeliciteerd met 1000 logjes al heb ik er nog maar een heel bescheiden aantal van gelezen omdat ik nog maar kort bij je lees..
  Maar het logwereldje herken ik wel en Minoesjka leerde ik kort geleden óók in het echie kennen!
  In een jaar of 8 bloggen leerde ik wel een aantal bloggers kennen en dat was átijd verrassend vertrouwd. Ondanks wat ooi onze toenmalige Koningin Beatrix zei, “dat het internet ten koste gaat van persoonlijk contacten’ heb ik er een lieve vriendin aan over gehouden en zijn ál mijn lezers op één of andere manier bijzonder voor me. en dat zal je ondertussen wel herkennen. Nog veel logplezier!

 6. Tjonge wat een getal zeg duizend ik duizel ervan (glimlach) van harte gefeliciteerd hoor Anneke met dit resultaat. Ik lees heel vaak met genoegen je blog. Nu op naar nog een keer duizend hoor.

 7. Gefeliciteerd met je 1000ste blog. Het is een heel aantal waar ik nog lang niet aan toe ben. Ik heb ook geen behoefte om met naam en toenaam bekend te zijn, anoniem bloggen bevalt me het beste. Ik lees graag bij je en hoop dat nog lang te kunnen doen.

 8. Gewoon Anneke

  ze maakt héél mooie foto’s en dito verhalen
  het zit allicht in haar bloed
  ik weet niet hoe ze het doet
  en waar ze het allemaal vandaan blijft halen

  Proficiat met je duizendste blog!

  Dankjewel voor de altijd lieve commentaar, Anneke!
  Je bent een fijne Dame!
  Lenjef

 9. Wat een mooi getal. Gefeliciteerd!!
  Op naar de volgende?? Ik vind het ook heerlijk om te bloggen over de dagelijkse dingen.
  Pin mijzelf niet vast aan wekelijks terugkerende blogs. Hoewel ik wel een foto van de maand heb ingesteld. 🙂

 10. Gefeliciteerd Anneke, een prachtig getal!
  (en stiekem ben ik een beetje trots als inspiratiebron genoemd te worden…. dank je wel daarvoor!)
  Ik lees je altijd graag en met veel plezier, dus ik hoop dat je nog heel erg lang blijft bloggen!

 11. Van harte met deze mijlpaal Anneke. Ik kom ook altijd graag af en toe bij je lezen en ik hoop dat je nog lang doorblogt. 1000 blogs, mijn hemel, dat is echt een enorme hoeveelheid!

 12. Anneke, van harte gefeliciteerd met je 1000e. Ik hoop dat je er nog jaren mee doorgaat want zonder jou zou het toch allemaal net even anders en zeker kaler zijn. Alsof je zonder familie bent zeg maar.
  Ik neem me voor wat vaker en sneller bij je te gaan lezen. Dat gaat vast niet 100% lukken want de vereniging neemt veel tijd. Maar ik probeer het.
  Voor nu: hulde voor jou en veel succes op weg naar de 2000e.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s