Geloven of niet ??

Van de zomer toen we op vakantie gingen vond ik een foldertjeIMG_7721 van de Margarita de heks van Appelscha en ik wilde daar erg graag naar toe gaan, mijn zusje vond het ook wel leuk.
Alleen toen bleek dus dat omdat het boven de 30 graden was de tuin ’s middags gesloten en alleen ’s avonds open.
Na een heel warme dag in Appelscha doorgebracht te hebben wilde ik alsnog maar het was nog een kilometer of zes fietsen en mijn zus is niet zo’n fietser maar toch ze ging mee omdat ze wist dat ik het zo leuk vond. http://www.heksehoeve.com/

En het was leuk, een grote tuin met allerlei opdrachten en rituelen, spirituele zaken, allerlei kruiden en wetenswaardigheden over planten, bomen en bloemen.
Ik vond het echt heel erg leuk (behalve de horzels die me ongeveer lek staken en waar zelfs de heks geen doeltreffende kruiden tegen wist) en we hebben veel van die opdrachten gedaan.
Het is ook wel een commerciële heks, met een winkeltje en producten die ze verkoopt en we konden er heerlijk koffie met iets lekkers nuttigen in de theetuin.

IMG_7695Tussen de opdrachten door leerden we ook omgaan met de wichelroede en ik vond dat wonderbaarlijk, ook een beetje ongelooflijk eigenlijk maar heel leuk.
Ik kocht een set wichelroedes en we gingen weer naar huis toe. Volgens haar zeggen zou ik alles wat ik kwijt ben daarmee op kunnen zoeken. En dat leek me dus wel wat.

Afgelopen woensdag was ik mijn portemonnee kwijt, kon hem echt nergens vinden, alle laatjes, kastjes en plaatsjes waar hij kon zijn nagekeken, nergens te vinden. Ik wist zeker dat hij in huis was want ik had hem ergens snel neergelegd, wist ik nog, omdat ik weg moest.
En opeens dacht ik, hé mijn wichelroedes dus ik zocht ze op en ging er mee aan de slag zoals ik dat geleerd had.
De wichelroedes wezen naar mijn kelderkast of ik nu links of rechtsom ging, van allebei de kanten wezen ze deze kant op. Ik geloofde er niets van. Daar had ik hem echt niet neergelegd dat wist ik zeker. Toch ging ik kijken op de planken maar kon niets vinden.

Ik ruimde de wichelroedes weer op en dacht, geloof IMG_7718je daar nou echt in die onzin.
Dan maar weg zonder portemonnee dacht ik en ik pakte uit de kelderkast een kauwgommetje voor onderweg op de fiets en opeens zag ik daar mijn tas met haakwerk hangen en ik dacht. Daar zit ie in en verdraaid daar zat ie echt in, opeens wist ik het weer, gauw, gauw weg en maar even in die tas gestopt die in de kamer stond zodat hij niet open en bloot op tafel zou liggen.
De wichelroedes hadden toch gelijk gehad. Geloof ik het of niet, ik weet het soms nog niet maar het werkte wel en wat maakt het mij dan ook uit eigenlijk.

25 gedachten over “Geloven of niet ??

 1. Er is meer tussen hemel en aarde zeggen ze hè Anneke. In heksen en zo geloof ik niet, maar wel in paranormale krachten en wie weet werken die wichelroedes echt wel. Eigenlijk heb je het bewijs ervan gehad toch? En ach… als een huis iets wegmaakt (dus als je in huis iets kwijtraakt) geeft het huis het altijd weer terug… 😉

  1. Nou ik was destijds heel erg verrast door het werken met die wichelroedes en hoe het dan ook werkt of het uit mezelf komt, ik weet het niet maar wel indrukwekkend. Hoef ook geen rituelen maar zoals heksen met planten en de natuur omgaan en ook sommige rituelen vond ik wel boeiend.

 2. Heerlijk eerst eens om even mee teruggenomen te worden naar 30 ○ 😉

  Het heeft gewerkt , dus welk “bewijs” is er nog nodig. Niemand die jouw bij je zoektocht heeft beïnvloed. 😀

 3. Maleficium

  misschien werken
  wichelroedes
  in sommige handen als een voelspriet

  die ongezien fijne vibraties versterkt
  welke anders niet zouden worden opgemerkt

  restant van heksenkracht
  nadat
  de laatste ons op de brandstapel verliet

  Gelukkig leef je niet in de middeleeuwen, Anneke! 🙂 🙂
  Lenjef

  1. Die middeleeuwen zouden voor mij niet hoeven maar ik werd vroeger al Anneke tanneke toverheks genoemd haha. Maar de verbintenis met aarde, kruiden en alles wat er leeft boeit mij wel in heksen, ben niet zo van zwarte magie,dat hoeft van mij niet.

 4. Nou, die wichelroede zat in ieder geval goed wat je portemonnee betreft. Als ik in jou geval nog eens iets kwijt zou zijn, zou ik het nog eens proberen. Wijst ie dan weer naar de goede kant zou ik er wel vertrouwen in hebben. En of ik het dan geloof? Ach, geloven is niet zo belangrijk in dit geval, het resultaat geld 🙂

 5. En toch, als je dit zo leest en meemaakt dan denk je: ja, er moet meer tussen hemel en aarde zijn. Dat kan niet anders!

 6. @ allemaal. Ik weet nog dat Margareta de heks vertelde dat het eigenlijk uit jezelf komt, dus een beetje zoals Lenjef het treffend beschrijft. Misschien ontspant het waarop je zelf ook ontdekt waar het is en hoe het ging toen ik hem opruimde. Maar goed hoe of wat dan ook was blij dat ik hem weer had.

 7. Ja grappig , je zegt hier zelf al wat de heks zei, ik denk ook dat het gewoon je onderbewustzijn is dat zich laat horen, , of liever zien, wat door je bewustzijn tijdelijk even overspoeld is ….of zoiets;-)

  1. Ja dat geloof ik dus ook. Je moet eerst een paar ademhalingsoefeningen doen, misschien dat je daardoor ontspant of ik weet het niet waardoor je gewoon weer weet waar je hem gelaten hebt en die wichelroedes dan automatisch daarheen gaan, weet het gewoon niet.

 8. Ik ken die Heks. Ik heb haar wel eens via internet opgezocht toen mijn vereniging iemand zocht om een heksenlezing te houden. Uiteindelijk werd het iemand uit Enkhuizen (een stuk dichterbij) maar die Friese heks intrigeerde me.Mooi blogje. Had ik hier niet verwacht. Des te leuker.

  1. Het was ook een heel aardige vrouw moet ik zeggen, heel open en hartelijk en niets engs of griezeligs. Het heeft me altijd wel geboeid. Ze had ook mooie rituelen en vooral de rust in die tuin. Zelf had ik er nog veel langer willen blijven en nog bewuster mee willen maken maar samen moet je altijd een beetje schipperen.

 9. geloof het of niet, maakt niets uit! het wekte toch?
  doe mij ook zo’n ding, ben altijd mijn sleutels kwijt,en mijn mobiel, en mijn handschoenen, mijn bril, mijn stofdoek, de kluts…. alles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s