Kip of het ei………..

Een opdracht van Plato om in 300 woorden te verklaren wie er eerder was, de kip of het ei.
Hoewel ik eigenlijk nooit fictie schrijf heb ik me er een keer aan gewaagd….
Meer verhalen op :
http://platoonline.wordpress.com/2013/11/28/we-300-voor-december/

Ze kwamen van heel ver weg, nog verder dan de zon en de maan.

Ze waren op weg om nieuwe gebieden te ontdekken om hun altijd bestaande expansiedrift te botvieren op alle planeten in wat voor melkwegstelsel dan ook.

En dat allemaal omdat ze op zoek waren naar een planeet waarop dezelfde atmosfeer heerst als op hun eigen planeet die inmiddels aardig krap werd voor al de bewoners en hard toe was aan uitbreiding.
En eindelijk vonden ze een planeet die bijna helemaal aan hun eisen voldeed, ik zeg nadrukkelijk bijna want de zwaartekracht op deze planeet was net iets anders dan bij hen maar dat was te verwaarlozen.
Ze noemden hem Aarde.

Over wie heb ik het nou eigenlijk en wat wilden ze dan op de Aarde.

Ik heb het over de zogenaamde Orbs. Van het Latijn van Orbis, wat cirkel of kring betekent. Een andere mooie vertaling is Other Reality of Beϊng.

Ze gingen op zoek naar een geschikte plaats om hun missie te voltooien en ja die vonden ze, in een stukje ongerepte natuur, een tropisch paradijs.  En verscholen tussen hoge bomen in het zachte mos legden zij kleine bolletjes neer en vertrokken weer naar hun thuisplaneet, blij hun missie voltooid te hebben.
Alleen de iets andere zwaartekracht zorgde ervoor dat de mooie ronde bolletjes veranderden in ovaalvormige bolletjes en ook de karakteristieke structuur van de bolletjes was onder invloed van de aardse atmosfeer veranderd.

De aardbewoners zagen ze liggen en noemden ze EI  (Eigen Interpretatie) en heel verrast waren ze toen daar opeens 12 prachtige beestjes uitkwamen die uitgroeiden tot grote vogels en ze noemden ze KIP ( Kom In Paradijs).

En heel soms kunt u op uw foto’s nog wel eens de Orbs, die poolshoogte komen nemen,  tegenkomen.  Nog steeds op zoek naar hun nakomelingen.

30 gedachten over “Kip of het ei………..

 1. Ik vind vooral de afkortingen geweldig gevonden maar wie er nou eerder was …. de kip of het ei, ik raak er alleen maar van in de war nu ik op meerdere logjes verklaringen tegen kom.;-)

 2. Geweldig verhaal. Je tilt het helemaal op interplanetair niveau. En die afkortingen zijn ook zo leuk gevonden. Is hier ook het probleem mee opgelost? Nou… voor de aarde lijkt het zo te zijn. Maar universeel gesproken waren die orbs er dus al voor die eieren. En op aarde zijn die orbs ook geweest en die kwamen met hun eitjes. Maar ja, die eitjes kwamen wel al eerste uit op aarde. Daar voor waren het nog bolletjes.
  He, net had ik het nog scherp in beeld. Verwarrend allemaal hoor.
  Het was in elk geval een uitstekend verhaal.
  En Anneke, bij dit soort opdrachten past ook heel goed een betoog ipv fictie. Dat kun je allebei heel goed. Maar fictie vind ik altijd zo leuk vanwege de creativiteit. Je verhaal was echt top!!

  1. Dank je wel. Ik werd geinspireerd door een bijzonder interessante lezing over graancirkels (misschien nog een een logje daarover schrijven) waarbij ook de Orbs ter sprake kwamen.
   En een verhaal wat ik ooit las in een fotoblad over Orbs. Dus een en een bij elkaar opgeteld en toen rolde dit er uit…..

 3. Nanoe nanoe… Hier Mork van Ork… Eindelijk is onze reis geweldig beschreven! Compliment van Zijne Eminentieheid Orson vanuit zijn Orb… Nanoe nanoe!

 4. Tjonge Anneke, waar haal je het vandaag! Echt heel knap en die afkortingen, hoe bedenk je het.
  Dus het ei was er eerder… ja dat heb ik altijd al gedacht en op deze manier is het aannemelijk gemaakt ook nog :-).

 5. En jij maar zeggen dat jij geen fictie kan schrijven! Leuk geschreven! Met heel veel plezier en lach gelezen! Of dat nou DE oplossing? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s