Rust zoeken

ElsIk zit momenteel in een aardig emotioneel hectische tijd, ruim een week geleden belde mijn zwager dat bekend was wanneer hij euthanasie krijgt en dat is aanstaande vrijdag al.

Heb er nog steeds moeite mee moet ik zeggen, ik snap het van hem helemaal, het is uitzichtloos en hij ligt 23 uur per dag naar een wit plafond te kijken, als ie op is heeft ie pijn en geen enkele kans op maar enige verbetering, alleen achteruitgang. Hij wil niet meer.

Alleen het blijft vreemd, weten wanneer iemand gaat sterven, heb het ook nog nooit in de naaste omgeving meegemaakt.
Er moet natuurlijk een crematie/begrafenis geregeld worden en daar was ik een tijdje geleden al mee begonnen met offertes omdat hij gecremeerd wilde worden.
Inmiddels was het iedere keer als ik bij hem kwam wat anders en afgelopen vrijdag toen ik weer bij hem was zei hij dat hij toch in zijn woonplaats begraven wilde worden.
Bovendien wilde hij nog een keer met een rolstoeltaxi naar zijn woonplaats toe en of ik dat maar even wilde regelen.

Nou wil ik veel voor hem doen en als dit zijn laatste wens is natuurlijk zeker maar als ik dat vrijdag laat pas hoor en dan wordt het weekend zijn de mogelijkheden beperkt.
Maar het lukte me vandaag toch voor woensdag een rolstoeltaxi te regelen en door te geven hoe laat hij dan klaar moest zijn.
Een uur later werd ik gebeld, hij wilde niet meer, ik dacht echt dat ik even ontplofte helemaal, had het opeens gehad met alles. Maar goed taxi weer afgezegd en wel de begrafenis in zijn woonplaats nog geregeld.

Eenden Had het echt even nodig om er uit te gaan dus gaan fietsen in het Loetbos en ik moet zeggen dat ik daar tegenwoordig zo heerlijk rustig van word. Lekker stil en heerlijk een heel eind gefietst, het was prachtig zonnig weer. Puur genieten dus.  Hier en daar nog wat foto’s gemaakt.
Was weer helemaal rustig toen ik thuiskwam, dat had ik even nodig gehad.

 

20 gedachten over “Rust zoeken

 1. Fijn dat je zo rustig wordt van het fietsen in je omgeving. Het moet wel heel heftig zijn allemaal, maar ja, je hebt je best gedaan en meer kun je niet doen. Ik kan je zwager ook begrijpen hoor, als ik me voorstel hoe hij erbij ligt en gewoon geen uitzicht op verbetering heeft, zou ik het denk ik ook doen. Een beetje kwaliteit van leven mag een mens toch wel hebben om het nog leuk te vinden in zo’n situatie. Heftig hoor. Ben je er vrijdag bij? Sterkte in ieder geval met wat er komen gaat!

   1. Ach Anneke, wat moeilijk allemaal. Maar het is zijn eigen keuze, dus zul je als het achter de rug is vast ook weer de rust krijgen die je nu niet hebt. Net als hij dan eindelijk zijn rust krijgt. Nogmaals sterkte!

 2. De ‘like’ is natuurlijk niet omdat ik het zo leuk vind allemaal. Meer om je even een hart onder de riem te steken. Heel veel sterkte. Dit is allemaal niet niks.

 3. Heftig.
  Ik hoop dat ik zoiets nooit hoef mee te maken.
  Bij jou is de keus al gemaakt, daarom krijg je even een Hartelijke Hot Hulkse Knuffel van mij om je in de komende tijd bij te staan.

 4. Jeetje wat heftig. Heel vreemd om te weten wanneer je komt te overlijden.
  Maar ik snap zijn keuze helemaal!
  Ik wil je de komende weken en natuurlijk zeker ook as vrijdag heel veel positieve energie, kracht en sterkte toe wensen.

 5. Lijkt me inderdaad afschuwelijk om zoiets mee te maken, wel weer fijn dat je nog veel voor hem kunt doen .Heftig hoor en ik begrijp natuurlijk wel dat je niet staat te juichen bij steeds veranderende plannen. Heel veel sterkte om de maand door te komen want het natuurlijk niét de meest ideale maand om hiermee geconfronteerd te worden.

 6. Phoe, Anneke, wat kan ik me voorstellen dat jij toen op je fiets gestapt ben. Het is al moeilijk om met de kennis dat iemand vrijdag overlijd van alles uit de kast te halen om iets te regelen, maar als hij dan op het laatst zich nog bedenkt ……………….. echt rekening houd hij niet met zijn steun en toeverlaat moet ik zeggen.
  Heel veel sterkte vrijdag, want ik zou niet graag in jou schoenen staan op dit moment. Ik zal aan je denken en een kaars branden voor een beetje kracht voor jou. Let op jezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s