Pyjamadag

pyjamadagDat is me nog nooit overkomen dat ik een heel dag letterlijk in mijn pyjama ben blijven zitten. Vroeger toen we nog honden hadden was daar sowieso geen sprake van, aankleden want de hond(en) moesten uitgelaten worden. Vandaar dat een pyjamadag nooit voor kwam.

Vanmorgen was ik heeeel laat op half 11 ongeveer, niet zo gek want vannacht had ik nog tot drie uur gordijnen zitten naaien voor mijn zus. In een spontane bui aangeboden dat ik wel haar gordijnen zou naaien. Niet wetend dat het zo’n klus was en ook nog heel vervelende stof ook.

Gisteren was het ongeveer de derde avond dat ik er mee bezig was en ik was het helemaal zat en dacht ik ga door tot het klaar is al wordt het morgenochtend.
Zo gek werd het gelukkig niet maar daarom wel lekker uitgeslapen vanmorgen.

Mijn plannen waren voor vandaag, alles stofzuigen in huis want de laatste weken is er van enig huishoudelijk werk niet veel gekomen en dat is niet zo gek natuurlijk.
Maar had ook geen zin, vanmorgen eerst nog een tijdje zitten skypen met een vriend en daarna dacht ik, ik ga eens even blogjes lezen.
“Even”  als je twee weken geen blogs gelezen hebt. Nu zo tegen half 6 zit ik nog steeds in mijn pyjama. De meeste blogs gelezen en gereageerd er op en nog wat mailtjes verstuurd.

Dus echt een pyjamadag maar echt lekker vind ik het eigenlijk niet aanvoelen,  zo maar een lekker gaan badderen en misschien een zonnebankje erbij daar knap ik dan wel weer van op en mijn laatste stukken voor de krant schrijven. Ook een paar weken vrij omdat de krant dan niet verschijnt, ook wel even lekker eigenlijk.
Afgelopen dagen ben ik op vijf kerstmarkten en kerstfairs geweest, kan geen kerststukje, bal of slinger meer zien.
En wat DSCF3634ga ik doen dinsdag en woensdag, haha twee dagen naar Valkenburg naar de Kerstmarkt met mijn zus.
Heb er best zin in, even er uit, even wat anders en lekker uit eten, op verwarmd terrasje gaan zitten, heb er nu al zin in en dan neem ik al die kerstballen en slingers maar weer op de koop toe.

14 gedachten over “Pyjamadag

 1. Vijf kerstmarkten??? Mijn hemel, dan kan ik me voorstellen dat je er even klaar mee bent. Maar dat je dan met je zus naar Valkenburg gaat, kan ik best snappen, want daar gaat het niet specifiek om die kerstmarkt, maar meer om de gezelligheid en de goede dingen van het leven.
  Ga er heel erg van genieten, want dat heb je ondertussen volgens mij wel verdient.

  1. Een paar moest ik even langs voor de krant. Maar sommige waren heel leuk en vaak gaat het mij meer om de mensen die ik tegenkom dan om de spullen, heb trouwens ook niets gekocht, heb genoeg kerstdingen. Een kaart en een oliebol, dat is waar.

 2. Nou ja , het was gelukkig je vrije keus om een pyjamadag te houden, dat is “de zorg” helaas soms wel anders.! Ik heb nog geen kerstmarkt gezien maar ondertussen staat “het dorp(je) en de boom dus laat de kerst maar komen!
  Je bofte met bij lezen bij mij, ik kan nog wel eens vrij lange logjes maken maar de laatste paar waren niet écht lang;-) Voel je trouwens niet verplicht hoor , geen tijd is gewoon geen tijd!

 3. Zo af en toe snak ik inderdaad naar een pyamadag (of ‘Huismussendag’, zoals ik dat graag noem), maar ja Hond moet uit en dat gaat voor. Ach, eenmaal buiten geniet ik daar ook weer erg van! Veel plezier in Valkenburg!

  1. Ja zolang in een hond had was dat ook het eerste wat gedaan moest worden. En die gewoonte van meteen aankleden en douchen heb ik nog steeds dus. Maar het was wel leuk een keer zo’n dag even.

 4. Ik kan me niet heugen dat ik een pyjamadag heb gehad, ik vind het niet lekker, wil graag lekker douchen en dan aankleden. Ik kan me voorstellen dat je geen kerstmarkt meer kunt zien. Maar lekker weg met je zus is erg leuk, geniet ervan.

 5. Ik ben blij dat jij de kerstmarkten hebt gedaan. Dan hoef ik et niet te doen. 😉
  Ik ben dol op pyjamadagen maar ergens tussendoor ga ik meestal wel even douchen en een frisse pyjama aandoen..

  1. Het leuke van kerstmarkten vind ik de mensen die ik niet zo vaak zie en daar dan tegen komt. Zie meestal niet zoveel van de kramen, is toch altijd hetzelfde een beetje. Ik had dat ook halverwege de dag voelde ik me opeens een beetje klefferig worden haha.

 6. Het is mij ook nog nooit overkomen hoewel het me best wel lekker lijkt… Maar ja, als ik alleen ben heb ik meestal Binky bij me en idd dan moet ik eruit met hem! Maar je bent weer lekker bij met van alles en hebt verder een heerlijke rustige dag gehad na al die drukke kerstmarkten ;-).

   1. Dank je wel…. heb er ook wel zin in. Sommige dingen zijn wel anders geworden maar we ondernemen nog regelmatig dingen samen ook, dat moet toch kunnen en willen we allebei niet missen eigenlijk.

 7. Ik geloof dat ik me schuldig zou voelen als ik de hele dag in een pyama zou zitten (de kans is nihil want ik heb geen pyama’s). Kwestie van opgevoed zijn met de boodschap: je moet jezelf elke dag nuttig maken en dat structuur in het leven noodzakelijk is omdat je anders wegzakt in lamlendigheid. Pas de laatste tijd gun ik mezelf de vrijheid om (als ik daar nu eens zin in heb) op mijn bed te gaan zitten met een bakje thee en een DVD te kijken.
  Raar eigenlijk dat we zo geconditioneerd zijn. Pas door dit stukje sta ik er goed bij stil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s