De dagen lengen…….

De kortste dag zit er weer op en we gaan weer optellen naar langangela5ere dagen met kleine stapjes komt het vanzelf weer tot ik denk, he wat blijft het al weer lang licht en de eerste sneeuwklokjes weer verschijnen zullen. Natuurlijk weet ik dat we de komende maanden nog genoeg winter kunnen krijgen maar van mij mag dat ook wel hoor, zo als zaterdag en vandaag die regen, dat is ook helemaal niets.
De kortste dag, 21 december, blijft voor mij altijd een heel speciale dag omdat het de dag is dat mijn dochtertje is overleden, nu al weer 32 jaar geleden, wat gaat de tijd toch snel en wat blijven bepaalde gebeurtenissen me nog altijd bij alsof het gisteren was.

Maar ondanks deze speciale dag was het voor mij ook een leuke dag gewoon. Allereerst ben ik een schattig klein wit kerstboompje op haar grafje gaan zetten en daarna heb ik me in de drukte van allemaal kerstinkopendoende mensen gegooid.
En ik moet eerlijk zeggen, ik vind het wel wat hebben, die overvolle parkeerplaatsen, gestreste mensen en drukke maar ook wel gezellige winkelcentra.

Mijn zoon was naar Engeland vertrokken voor een paar dagen dus ik had de auto, die trouwens gewoon nog steeds van mij is haha, dit weekend en dat maakte het doen van kerstinkopen wel wat gemakkelijker voor me.

Had alle folder doorgeplozen om te kijken waar wat in de aanbieding was en zo een supermarktenroute gepland en heerlijk in mijn uppie met lijstjes in mijn handen boodschappen gaan doen.
Tussendoor even een bakje bij de Hema en daar zaten vrienden van me die vertelden dat robijnze net over me zaten te praten, dat was wel grappig, even aangeschoven altijd leuk toch.
Vrijdagavond was ik gaan kerstklaverjassen bij ons in het dorpscafé en dat is altijd heel gezellig, nu ook. Beetje heel erg gezellig merkte ik wel de volgende dag toen ik opstond, niet meer gewend aan het drinken van een wijntje de laatste tijd. Een mooie 1oe plaats en een XXL ton met zeeppoeder gewonnen waar ik gewoon een jaar mee kan wassen, ook niet verkeerd. Maar die moest ook nog even opgehaald worden want die kon ik niet meenemen achter op mijn fiets ’s nachts toen ik naar huis ging.

Nog even naar mijn moeder gegaan. Had voor haar buren een mooi kerstpakket samengesteld. Het zijn schatten van mensen en de buurman zet iedere week de vuilnisbak voor mijn moeder aan de weg en maakt hem ook weer schoon. Dus een keer per jaar geven we ze dan een mooi pakket als dank hiervoor. Kaartttren
Ik had naar kant en klare pakketten staan kijken maar vond het heel duur met weinig er in.
Had bij het Kruidvat een opvouwbare vilten opbergmand gekocht en deze helemaal vol gedaan met boodschappen, netjes in de folie verpakt en wat strikjes en lintjes er op en toen was ik nog veel minder kwijt en het zag er heel mooi uit.

’s Avonds kon ik eigenlijk nog naar een Kerstconcert maar eenmaal heerlijk zittend op de bank had ik daar geen zin meer in. Boekje, beetje muziek,bakje thee, kaarsjes, open haardje en tussendoor wat wordfeuten, lekker bijkomen van een drukke en bijzondere dag.

 

22 gedachten over “De dagen lengen…….

 1. Sinds ik niet meer werk, stel ik inderdaad ook heel graag zelf cadeautjes samen. Goedkoper en het word vaak meer gewaardeerd. Daarnaast is het ook leuk om zo iets zelf te doen. En die waspoeder, dat is nog eens een mooie prijs 🙂 Scheelt weer heel veel.

 2. Leest als een heerlijke dag ondanks het aloude verdriet. Ik hoop dat de kater meeviel.
  Wel een mooie prijs. Soms win je van die flutdingen waar je niets aan hebt, maar waspoeder komt altijd van pas.

 3. Wat moet dat vréselijk moeilijk geweest zijn je dochtertje te verliezen en wat een lieve foto deel je hier met ons.
  Heerlijk dat je in deze tijd waarin vrijwel iedereen gek van de stress boodschappen doet zo relaxt bezig bent. Gelukkig zijn we hier tegenwoordig óók zo relaxt , een voordeel van het ouder worden denk ik;-)

 4. Dat aloude verdriet blijft , daar weet ik alles van. Fijn dat je een gezellige dag had Anneke ,leuk voor je. Ik koop ook nooit geen kant en klaar pakket, doe het liever zelf samenstellen dan weet ik zeker dat het goed is.De dagen lengen nu inderdaad al merk je het voorlopig niet .Vroeg donker door het sombere weer. Die regen hoeft voor mij ook niet . Alhoewel sneeuw en ijs er gezellig uitziet kan ik het nu missen. Vallen is nu te gevaarlijk voor me.
  Wens je gezellige dagen en alle goeds voor 2014.
  Groetjes, Ria

  1. Ja inderdaad sneeuw en gladdigheid is niet voor iedereen een pretje. Toen ik nog werkte was ik er ook niet blij mee. Nu ik meer tijd heb vind ik het wel mooi om te gaan wandelen en fotograferen. Voor jou ook het allerbeste voor 2014

 5. Voor ons was het 6 november ook 32 jaar geleden en het blijft je altijd bij, maar het leven gaat inderdaad door. Ik heb er niet zo’n last van, dat de dagen korter zijn, vind het wel gezellig. De kaarsjes lekker vroeg aan, onder een fleece dekentje op de bank, heerlijk. Die waspoeder komt wel goed uit denk ik zo, dat is anders een rib uit je lijf.

 6. Wat een verdriet Anneke. Wat een hel. Ze zeggen wel eens dat verdriet slijt – ik weet niet of dat écht zo is. Ik denk wel dat het verdriet uiteindelijk ook went. Het is een bijzonder lieve foto die je met ons gedeeld hebt.
  Dat de dagen nu weer gaan lengen was het eerste dat ik tegen manlief riep toen we de 21ste wakker werden. Heerlijk!! Nog even kerst en oud&nieuw en dan hop, gewoon weer lente!

  Fijne feestdagen Anneke!

  1. Nou gelukkig blijft verdriet niet zo heftig als in het begin anders zou je niet meer verder kunnen, alleen zo’n datum blijft altijd bijzonder. En de 21e vind ik ook altijd heerlijk zo van we gaan de goeie kant weer op. 😉

 7. Ja de foto is erg mooi Anneke en hierbij wens ik sterkte.
  Ook al is het al wat jaartjes geleden maar het verdriet blijft dat gaat niet over.
  maar toch wens ik je goede kerstdagen toe Anneke
  en veel goede moed.

 8. Een prachtige foto die je koestert. De moederliefde spat van het scherm! Sterkte, want het blijft elke keer weer een gemis. De tijd staat twee weken “stil” en dan gaan de dagen weer lengen. Ik kan niet wachten…
  Fijn je weer even gesproken te hebben en liefs
  Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s