Een raar verhaal ………..

kerstkindKerstavond was ik uitgenodigd bij mijn zus om te komen eten en die uitnodiging had ik aangenomen. Het was heel gezellig en we hebben lekker gegeten.

Op een gegeven moment kwam het praatje op mijn verjaardag de volgende dag en opeens begint mijn zwager te vertellen dat mijn vader ooit tegen hem gezegd zou hebben dat toen ik geboren werd mijn moeder vroeg aan de dokter “het is wel een kerstkindje he” omdat ze dat zo graag wilde.

En de dokter had gezegd, ja hoor, het is een kerstkindje en volgens mijn zwager zette hij mijn uur van geboorte iets later zodat ik op eerste Kerstdag geboren zou zijn en mijn moeder blij met een kerstkindje.

Ik vond het een heel raar verhaal dat ik ook nog nooit eerder van wie dan ook gehoord heb.
Weet ook niet of mijn zwager het verzonnen heeft of dat mijn vader dat echt verteld heeft, kan me er niet veel bij voorstellen omdat die twee niet echt “dik” met elkaar waren en zou mijn vader dit verhaal dan tegen hem verteld hebben.

Mijn twijfels waren groot maar toch het gekke is, het blijft me wel bij, ben ik nu wel of niet een kerstkindje of ben ik gewoon 24 december eigenlijk geboren.
Nou ja, ik ben dan in goed gezelschap zal ik maar zeggen want Jezus is ook echt niet op 25 december geboren dat is ook een datum die gewoon ergens geprikt is volgens mij.

Je moet het niet met je moeder er over hebben hoor, zei mijn zwager. Waarom zegt hij dat, bang dat zijn verhaal ontkend wordt? Dat heb ik tot nu toe nog niet gedaan hoewel de vraag me eigenlijk wel zo nu en dan op mijn lippen brandt.
Weet ook niet wat ik er mee overhoop haal om het nu nog aan mijn bijna 98 jarige moeder te vragen, eigenlijk verandert het ook niets. Ik blijf gewoon op 25 december jarig.
Hoewel, ik heb me altijd een beetje bijzonder gevoeld als kerstkindje, het ook altijd heel leuk gevonden en zijn verhaal heeft toch iets van dat magische voor mij weggehaald en eigenlijk vind ik dat best jammer en had ie wat mij betreft zijn mond mogen houden.

plaatje internet.

18 gedachten over “Een raar verhaal ………..

 1. Ach, het kan nooit veel gescheeld hebben en je moet maar denken dat zomertijdkinderen ook een ‘verkeerd’ tijdstip op het geboortebewijs hebben staan.

  Maar ik vind het wel een stom verhaal. Je ouders hadden zelf toch al kunnen berekenen dat je een kerstkindje was… Daar hadden ze de dokter niet voor nodig.

 2. wat jammer dat hij nu met dit verhaal komt en de glans van jouw verjaardagsdag afhaalt. En net wat je zegt, je gaat dit niet meer aan je moeder vragen. Blijf jij maar lekker een kerstkindje hoor.

 3. Maar Anneke, de nacht van 24 op 25 december word de kerstnacht genoemd. Jij bent in die nacht geboren, en dan maakt dat uur echt niet uit, je bent en blijft een kerstkind.
  Maar, je verwarring kan ik me voorstellen, zou hetzelfde gehad hebben. Als je zo’n verhaal eenmaal gehoord heb, kun je het ook heel slecht weer uit je hoofd en gedachten krijgen zonder dat er vraagtekens blijven hangen. Jammer dat jou zwager dat niet van te voren bedacht heeft!!

  1. Ja hij had het van mij ook niet hoeven te vertellen. Maar goed heb ik het trouwboekje gekeken en daar staat in dat ik om 3 uur geboren ben, dus zoveel zal het allemaal niet gescheeld hebben.

 4. Het is wat Minoesjka zegt: de avond voor kerst blijft sowieso kerstavond en die nacht = kerstnacht dus je bent gewoon een kerstkindje! Als je nu 24 december om 8 uur ’s ochtends geboren was zou het een beetje apart zijn maar dat is nu niet het geval dus pieker er maar niet meer over hoor Anneke!

 5. Je bént ook een bijzonder mens, en daar kan geen geboortedatum iets aan veranderen!
  Volgens mij kletst die man maar wat, waarom had ie het anders niet eerder verteld?
  Nog gefeliciteerd…kerstvrouw! Liefs kakel

  1. Dank je wel Mirjam. Blijft een vreemd verhaal, mijn moeder wel gepolst een beetje, mam weet je hoe laat ik geboren ben? Dat weet ik allemaal niet meer hoor van alle 5 zei ze. Ach laat maar rusten, het is goed zo.

 6. Wat op jouw geboorte acte staat dat telt en de meeste artsen sjoemelen niet denk ik!
  Wat een leeftijd heeft je moeder zeg, nee inderdaad, háár ga je niet lastig vallen met zo’n vraag natuurlijk! Blijf maar gewoon lekker een kerstkind! Onze zoon werd de ochtend ná kerst geworden en zijn verjaardag was toch vaak een soort derde kerstdag!

 7. Je zult het wel nooit weten. Jammer voor je horoscoop want die kun je niet laten trekken als je de juiste gegevens niet hebt. Maar voor de rest is het allemaal om het even en je moeder was er gelukkig mee. Ik kan me wel voorstellen dat je aarzelt het aan je moeder te vragen. Maar ja, nu heb je de kans nog. Moeilijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s