Nostalgie…..

SONY DSCVandaag moest ik terug komen bij de oogarts om nogmaals mijn ogen te laten controleren, moest er om 2 uur zijn dus dacht ik een mooie gelegenheid om even de stad in te gaan.
Want voor mij is Gouda altijd nog “de stad” , vroeger gingen we er altijd al naar toe om boodschappen te doen, naar de markt, Gouda is gewoon mooi, het heeft iets.
Zittend op een verwarmd terras met uitzicht op het stadhuis, vandaag met daarvoor een ijsbaan waar heel veel kinderen vrolijk aan het schaatsen waren in het zonnetje, voelde het een beetje als op vakantie.

Overal in de winkels zijn mensen bezig de kerstversieringen SONY DSCte verwijderen en sommige winkels zijn nog niets eens open.
Lekker op mijn gemakkie even tuttelen in de winkels en dan op weg naar het ziekenhuis. En in mijn uppie is dat soms zo heerlijk om te doen.
Het is een oud ziekenhuis het Sint Jozefziekenpaviljoen inmiddels gefuseerd met het Groene Hart ziekenhuis en gaat helemaal verdwijnen als ziekenhuis. Alleen de afdeling oogheelkunde zit hier nog tot augustus, voor de rest maakt het ziekenhuis al een uitgestorven indruk.
De vorige keer zei ik nog tegen mijn zus, jammer eigenlijk dat het weggaat, het heeft gewoon sfeer zo’n ziekenhuis. En ik snap het wel efficiëntie, praktisch en weet ik wat voor gronden er nog meer zijn om te fuseren.
SONY DSCMaar in gedachte zie ik nog de nonnen daar werken in het ziekenhuis, de kamers werden goed schoongemaakt, ziekenhuisbacteriën hoorde ik nooit van want er werd kwistig met lysol gesopt overal. En dat rook je dan ook wel.
Een ziekenhuis waar ook nog gemakkelijk aangegeven wordt hoe je moet lopen, gewoon met pijltjes boven, onder, links en rechts en de oogheelkunde met wat grotere letters en in een andere kleur. Hoe simpel kan je het hebben eigenlijk.

Ik ben heel snel aan de beurt, een oog druppelen dit keer, en gelukkig was alles weer goed. Gewoon alert blijven en bij twijfel of verandering meteen weer terugkomen zei de oogarts.
Een heel aardige man, dat had ik al eens gezegd geloof ik, hij wenste me een goede jaarwisseling. U ook zei ik en ik hoop dat u weinig te doen krijgt. Ik ook, zei hij uit de grond van zijn hart.

Maar goed ondanks alle simpele aanduidingen liep ik toch weer de verkeerde kant op, al kan ik nu zeggen dat het kwam doordat ik het niet meer goed kon zien door mijn gedruppelde oog, maar het bracht me wel bijSONY DSC een prachtige houten trap en een afbeelding van Sint Jozef. Soms is het niet verkeerd om eens niet de goeie weg meteen te vinden.
Ik had mijn camera meegenomen en omdat ik toch tijd had voordat mijn bus zou komen nam ik buiten nog een paar foto’s van dit monumentale pand met de twee ganzen er voor.
Ben benieuwd wat ze er mee gaan doen in de toekomst, hoop dat het nog een mooie bestemming zal krijgen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint_Jozefpaviljoen

15 gedachten over “Nostalgie…..

 1. Nou, dat is zeker nostalgie zeg!! Ik heb nog in het St Jozef gewerkt …… een geweldig ziekenhuis en ja, die nonnen liepen toen ook nog en alle zusters werden toen nog met hun achternaam en u aangesproken en liepen met een kapje op. Ik had altijd ruzie met die dingen ………. tja. Zonde dat het weg gaat. Hoop wel dat het gebouw behouden blijft.

 2. Buiten dat het gebouw een mooie architectuur heeft, heb je helemaal gelijk, wij verschillen een beetje in leeftijd maar de Nonnen konden er wat van en het was schoon en er was geen onorde en dat liep ook en dat terwijl er nog geen ingevoerde computers waren alles met de hand !

   1. Ik had nog een Non als juf op de kleuterschool. En die bepaalde ziekenhuis lucht weet ik ook nog toen ik er met 6 j in heb gelegen. Ook dat toen mijn zus met haar gebroken been in het ziekenhuis lag mocht je als kind niet mee naar binnen op bezoek.

 3. Prachtig gebouw, en Gouda heeft zeker wat, al blijft “de stad” altijd voor mij Rotterdam. Fijn dat alles okidoki is met je ogen, een hele geruststelling. Ik wens je een prettige jaarwisseling en de állerbeste wensen voor 2014 Anneke. Een dikke pakkerd van Kakel

 4. In de tijd dat mijn (overleden) zus nog in Stolwijk een stacaravan had kwamen we vrij regelmatig in Gouda, bij voorkeur op marktdag, zó gezellig.
  Helaas verdwijnen steeds meer vertrouwde ziekenhuizen en worden we als slachtvee in grote kille gebouwen gepropt. waar geen sterveling je kent en je nóóit 2x dezelfde arts treft.
  Nou ja, gelukkig dat het met je ogen goed gaat!

  1. Dat is waar, wat me juist opviel was de gemoedelijkheid die er was ook onderling met de mensen die er werkten en de mensen die er kwamen. En die arts die ik had nam ook alle tijd om dingen uit te leggen. Was hartverwarmend, hoop wel dat het blijft in het nieuwe ziekenhuis.

 5. Fijn dat het goed gaat met je ogen!
  Ja, ik vind het jammer dat alles naar het andere ziekenhuis gaat. Altijd als ik er langs fiets of daar moest zijn geniet ik van dat sfeer en het gebouw. Voor aan die kant waar jij die foto van hebt gemaakt ziet er mooier uit dan de andere kant waar ik meestal naar binnen ga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s