Mijn 365 dagen project…….

Een aantal maanden geleden kreeg ik van een vriendin een stapel FLOW’s, ik kende dat blad niet maar het was een aangename kennismaking voor me.
In een van die bladen las ik de 365 dagen uitdaging. Iedere dag “iets” doen wat je dan moet doen en dat moet je dan ook iedere dag doen.
Voorbeelden werden genoemd, bijvoorbeeld iedere dag dezelfde boom fotograferen en op je blog zetten en zo kan ik nog een heleboel dingen verzinnen die ik kan doen.
Maar mijn idee werd als volgt:
Toen ik 13 jaar oud werd kreeg ik van een vriendinnetje een dagboek en begon ik met schrijven daarin, iets dat ik nog steeds doe trouwens en ook leuk vind om te doen.

Voor mijn 13e jaar had ik natuurlijk nooit iets op papier gezet tot een paar jaar geleden ik begonnen ben met steekwoorden op te schrijven die me herinneren aan de tijd voor mijn 13e jaar, dus mijn lagere schooljeugd.
En hoe meer steekwoorden ik op ging schrijven des te meer herinneringen kwamen er boven en ging ik die een beetje uitwerken.

Nu wil ik van mijn 365 dagen uitdaging dus iedere dag óf een steekwoord beschrijven en daar een foto/plaatje bij zoeken óf gewoon als ik ergens ben en me iets herinner, daar een foto van maken en thuis een tekst er bij schrijven.
Het mag ook niet te lang worden, dus kort en krachtig, eigenlijk niets voor mij, maar goed dat wordt nu net de uitdaging.

Ik moet vandaag al opschieten om met de eerste te beginnen want ik had al weer een drukke dag vandaag. Ben dus ook benieuwd of het me gaat lukken een jaar lang om dit te doen. Ik zie het wel hoe het zal gaan lopen, heb er wel zin in.
Gewoon op deze blog maar onder het kopje 365 dagen.

33 gedachten over “Mijn 365 dagen project…….

 1. Pff………….elke dag een dagtaak tjonge…………weet je in mijn woordenboek staat geen woordje moeten,geschrapt al héél lang.Maar ik kom er wel naar kijken………..elke dag nah…. vaak is dat goed?

 2. Ik heb ook iemand gevolgd op haar blog die zichzelf zo’n project had opgelegd, erg leuk maar je moet wel discipline hebben om het te volbrengen.
  Veel succes Anneke, ik ben erg benieuwd naar je jeugdherinneringen…

 3. Succes met je voornemen. Voor mij zou dat niets zijn, ben erg slecht in iedere dag iets moeten. Maar ik ben benieuwd of het jou gaat lukken, je maakt me wel nieuwsgierig.

 4. Rijmelaar

  ik besloot ooit om elke dag een gedichtje te schrijven
  begon me vast te pinnen
  op rijmende zinnen
  na een paar pogingen zou het bij voornemens blijven

  Lenjef 🙂 🙂

   1. Een droom

    Ik droomde ooit dat ik een rijmer was
    met woorden zo helder als glas.

    Later is gebleken
    dat ik te diep in het glas had gekeken.

    De dingen die ik schreef
    bekeek men heel scheef.

    Al mijn schrijfsels waren floppen.
    Toch kon ik niet stoppen.

    Bleef maar verder gaan.
    Tot ik plots één goede zin zag staan.

    Van puur geluk
    beet ik mijn balpen stuk.

    Maar een rijm van één zin
    was vast geen goed begin.

    Ben beginnen zoeken
    in meer dan duizend boeken.

    Met een potlood in de hand
    op die tweede zin gebrand.

    Die zou en moest er komen.
    Dat had ik me voorgenomen.

    Het werd één grote frustratie
    Kwam niet verder dan een spatie.

    Begon te twijfelen aan mijn rijmcapaciteit.
    Was al mijn zelfvertrouwen kwijt.

    Had ik maar andere beginwoorden gekozen.
    Dan had ik nu niet zitten blozen.

    Ik zit gewoonweg vast.
    Vind geen enkele zin die op de éérste past.

    Je moet het me maar vergeven.
    Ik had je echt graag een rijm gegeven.

    Het zal helaas niet gaan.
    Voor de zin die ik zoek blijken geen woorden te bestaan.

    —–

    Na een gedichtje of negen
    begon het potlood enorm zwaar te wegen. 🙂

    Lenjef

 5. Ben benieuwd of het je gaat lukken 🙂 Ik ben in oktober begonnen om elke dag een foto van een boom voor mijn woonkamer te gaan maken, maar ………. ik ben er nog niet mee gestopt, omdat ik de ontwikkelingen van dat boompje wel eens vast wil leggen, maar, sinds de bladeren er af zijn is het van elke dag naar ongeveer een maal per week teruggegaan. Hield het gewoon niet vol.

  1. Ik ook 😉 hoewel ik mezelf ook wel een beetje ken, hoe meer mensen zeggen, dat hou je niet vol hoe vastberadener ik me er inbijt en dat is misschien net nodig om het vol te houden maar goed, weet het ook niet hoor, misschien ben ik het na een maandje al spoegzat.

 6. Leuk, ik heb het al bij meerdere bloggers voorbij zien komen.
  Wat ik ook erg grappig vind is dat ik al een tijdje speel met het idee om dezelfde boom meerdere keren te fotograferen. Alleen niet iedere dag. maar 1x in de maand. Ik ben nu zoekende naar een mooie boom bij mij in de buurt om dit project daarna wat meer vorm te geven. 🙂
  Succes met je project.

  1. Dat is ook een leuk idee, ik fiets heel vaak langs een bepaalde boom, die staat helemaal solitair langs de weilanden, zowel in de winter, zomer, lente en najaar is die boom heel mooi. Ben ook al heel lang van plan om die boom in alle seizoenen op de foto te zetten maar is er ook nog nooit van gekomen.

 7. Lijkt me helemaal niet makkelijk. Als ik aan mijn jeugd denk weet ik daar toch zeker niet veel meer van. Jonge mensen van “nu”hebben meestal veel foto’s en/of filmpjes uit hun vroege jeugd en onthouden door die beelden veel meer. Als oorlogsbaby en peuter heb ik uit die tijd natuurlijk geen foto’s . Ik ben benieuwd hoever je er mee komt!

 8. Hoi Anneke, eindelijk kwam ik hier weer es lezen 🙂 Ik heb weer genoten van jouw positieve inslag, meis je blijft maar bezig met allerlei leuke dingen! Dit vind ik een erg leuk idee, wel zo leuk dat ik er over denk om er een “wekelijks” logje aan te weiden. Misschien krijg ik zo weer wat meer inspiratie om te bloggen! Ik ga nu maar es proberen om aan de slag te gaan met week één van 2014.
  Liefs en alle goeds voor in 2014! Groetjes Geesje

  1. Ik heb het ook gelezen in de Flow een paar maanden geleden en vond het zo’n leuk idee.
   Heb het ook nodig om wat structuur te krijgen in mijn leven denk ik of het helpt weet ik niet. Ik probeer ook maar het beste er van te maken, moet zeggen sinds ik zoveel fiets dat ik me een stuk beter voel. Heb ook mijn slechte dagen hoor. En ik ben benieuwd, ben ook met foto’s maken geinspireerd door Altijdmooiweer, zo krijg je soms van iemand die je helemaal niet kent wat moois mee. En daardoor is bloggersland voor mij ook leuk. Herken in veel mensen iets van mezelf.

   1. Anneke, ik heb het geprobeerd, het gaat nu nog ff niet. Te emotioneel, te confronterend!
    Maar ik heb goede hoop! Dus wie weet…misschien komt er toch nog binnenkort een nieuw begin met mijn gedachten in de positieve zin van het woord!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s