Ledigheid is……….

Het is wel aardig minder geworden maar nog steeds heb ik wel een beetje dat als ik een dag niets doe, of alleen maar dingen doe die ik leuk vind, er ergens een soort duiveltje/ schuldgevoel in me roept ” He ga eens wat nuttigs doen”.

Zoals vandaag dus, had eerst wat zitten fröbelen op mijn weblog en toen zag ik de zon zo heerlijk schijnen dat ik lekker ben gaan fietsen in plaats van, zoals ik me voorgenomen had, te beginnen met het schilderen van de keuken.

Lekker naar de kringloopwinkel gefietst en daar lopen snuffelen en daar vond ik precies het fotolijstje wat ik zocht waar drie foto’tjes in kunnen.
En twee vorken van de vorken en lepels die ik aan het sparen ben, ouderwetse lepels en vorken die ik zo lekker vind om mee te eten.

Terug helemaal door de polder gaan fietsen en net als ik thuis ben en mijn fiets in de schuur staat begint het flink te regenen, wat een timing zeg.
Ga met hetzelfde duiveltje/ schuldgevoel zitten wordfeuten en lezen, dus eigenlijk een dag waarop ik niets nuttigs gedaan heb.

Maar goed vanavond heb ik het weer goed gemaakt, naar een receptie bij de gemeente, vluchtelingenwerk had gezorgd voor lekkere hapjes, had niet gegeten vanavond dus ik mocht wat nemen van mezelf.
Pfff soms is het wel heel erg lastig om zo streng voor mezelf te zijn………
Een druk bezochte receptie waar flink genetwerkt werd zo informeel even met elkaar praten kan heel goed werken. En waar het ook heel warm was.

Waarschijnlijk voor de laatste keer omdat onze gemeente dit jaar met 4 of 5 andere gemeentes zal gaan fuseren, zoals de plannen er nu uit zien, dus ook een receptie met een beetje weemoed.

11 gedachten over “Ledigheid is……….

  1. Je mag best eens een dag niets doen, de boog kan niet altijd gespannen staan toch? Maar ik herken het wel een beetje hoor, maar gewoon volhouden dan went het vanzelf.

  2. Ja, ik herken dat wel een beetje hoor. Overdag op de bank zitten met een boekje zal ik ook nooit doen. Lukt me gewoon niet, gek is dat hè? Daarom vind ik het soms zo lekker als ik – een beetje – grieperig ben. Zonder schuldgevoel hele dagen op de bank liggen, heerlijk!

  3. Het vreemde is dat het mensen die “plezier in hun werk” hebben dat óók regelmatig kwalijk genomen wordt ! Mijn zoon stoort zich daar geheel niet aan en zegt regelmatig hoe fijn hij het vindt dat hij betaald wordt om de dingen te doen die hij leuk vindt , en geniet ervan.

  4. Rust tja een heel ruim begrip , die heb ik zelfs niet als ik grieperig ben, zoals gisteren in de middag in slaap gevallen dus mijn lichaam staakte….vandaag wat aangehobbeld .

    Maar jij hebt toch aan netwerken gedaan dus wie weet wat daar uit de bus springt (gezien je werk zoekt)

  5. Heb er normaal geen last van want manlief doet zo veel en uit zichzelf dus ik voel me dan niet meer schuldig. Maar nu ben ik een weekje alleen en dan betrap ik me er wel op dat ik dingen uitstel soms ;-).
    Ach joh, je hebt de tijd aan jezelf, dus geniet van alles wat je doet!

  6. Ja dat is ook wel zo, zeg steeds tegen mezelf. En ik ben dan wel een avondwerker dan ga ik wel aan de slag, een omgekeerde wereld waar dan ook weer niemand last van heeft eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s