Kabels en opladers ……..

kabeltjesHelemaal gek word ik er soms van, al die opladers en kabels. Het lijkt wel of er bij mij altijd wel wat staat op te laden. Fiets, tablet, telefoon, accu’s van de camera’s, accutol en andere elektrische gereedschappen met een oplader, nou is dat geen dagelijks werk natuurlijk maar toch.

Had een paar weken geleden al een keer een krat met kabels en aanverwante zaken van de zolder meegenomen naar de eerste verdieping om eens een keer uit te zoeken.
Nu kreeg ik een paar weken geleden van mijn zus een muziekinstallatie, nog geen jaar oud maar haar vriend had een betere dus mocht ik hem hebben.
Daarvoor had ik een kabel nodig om de antenne aan te sluiten.
En vanavond die hele doos met kabels en dingen maar eens uit gaan zoeken, wat een zooi zeg maar ook een stukje geschiedenis.

Naast een hoop computerkabels, stekkertjes, usb kabels, scartkabels, splitters, opladers van de oude telefoon zaten er in die krat ook nog twee telmachines, zelfs nog een discman, (voor wie niet weet wat dat is haha een apparaat waarmee je bandjes af kan spelen), een mp3 speler, vier oude mobieltjes, oortelefoons, kabeltjes om van camera naar computer over te zetten, een kaartlezer, microfoons, oude telefoonkables, ethernetkabels en nog wat onbestemde kabels en dingen.

Sommige nog helemaal nieuw, met dopjes erop dus nooit gebruikt, waarvan, geen idee.
Ik realiseerde me opeens hoe snel het allemaal gegaan is met al die apparaten, mijn zoon had al heel snel een mobieltje, zo’n koelkast en ik kreeg (en krijg nog steeds) altijd zijn afdankertjes.

Toch heeft mijn zoon ook al eens een paar keer aan het zoeken geweest in deze krat en kabeltjes gevonden die hij kon gebruiken. Vandaar dat ik toch maar het een en ander nog zal bewaren.
Sommige dingen uit nostalgisch oogpunt zoals die discman en mp3 speler maar een tasje vol gaat naar de afvalverwerking.
Had nog genoeg tyraps dus kon alles netjes in bosjes opruimen. Op zich vind ik het ook gewoon leuk werk om te doen hoor. Zo kan de krat, nu half gevuld weer terug naar de zolder voor je weet maar nooit wanneer iemand een kabeltje nodig heeft.

En het kabeltje dat ik zocht, ja dat zat er ook bij, twee zelfs dus ben niet voor niets aan het opruimen geweest. 😉 en kan ik morgen eindelijk die installatie eens aan gaan sluiten.

5 gedachten over “Kabels en opladers ……..

  1. Ja, ik heb hier dezelfde narigheid. Een vol kratje is het ondertussen. Dat van die tyraps is eigenlijk een goed idee, ik doe het steeds met ijzerdraadjes waarmee ik de planten buiten opbind! Ze willen in de toekomst voor de mobieltjes een universele stekker hebben – het wordt echt tijd want dit is gewoon idioot. Een mens komt om in de kabels tegenwoordig!

  2. Haha, wat een verzameling Anneke! Ik kan je weer een hand geven hoor, want ik heb ook zo’n krat met heel veel verschillende kabels etc. Sommigen idd nog in het plastic zakje waarin ik ze heb ontvangen. Netjes opgeruimd kun je alles makkelijk terugvinden hè.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s