Opruimeeeeeeeeeee…

Opruimen vind ik gewoon heel leuk om te doen en het liefst grote puinhopen opruimen en als ik 20 jaar jonger was dan zou ik dat als werk gaan doen. Het opruimen van huizen van mensen die het om voorzichtig uit te drukken al even vergeten waren om dat te doen, heerlijk werk lijkt me dat.
Ben dan ook gek op allerlei bewaardozen, doosjes, kratten, laden, kastjes en dingen zodat alles goed opgeruimd en gesorteerd is.

Maar goed van de week had ik de bak met snoertjes al onderhanden genomen en dus had ik inmiddels,  inclusief een paar kapotte kerstboomsnoertjes, een tas vol met “dingen met snoertjes”. Die dan weer niet in de grijze container mogen en aangezien ik wat afval  scheiden betreft nogal fanatiek ben heb ik het naar de afvalverwerking gebracht.

Geen straf met dat mooie zonnige weer om een km of 22 (heen en terug) te fietsen en ze daar te gaan brengen. Maar voordat het zover was nog de oude kranten meegegeven aan de ANBO, twee zakken met uitgezochte kleding in de bak bij de supermarkt en de flessen in de glascontainer te hebben gebracht.
Een klusje dat ik normaliter natuurlijk met de auto deed maar nu op de fiets toch even passen en meten was in twee fietstassen en een mandje. Maar het lukte en zo is het weer eens lekker opgeruimd allemaal.

Morgen nog even de kerstspullen op de zolder opbergen en dan ben ik er klaar voor, ga weer een poosje lekker klussen. Was vorig jaar zover gekomen dat mijn keuken en bijkeuken nog geverfd moeten worden. Niet zo’n grote verbouwklus gelukkig als mijn kamer was en ik heb er weer zin in……… of het moet weer zulk mooi weer zijn, dan is een stuk gaan fietsen ook wel aanlokkelijk.

 

11 gedachten over “Opruimeeeeeeeeeee…

  1. Van het puinruimen ben ik niet, ik probeer het meteen weg te gooien. Manlief daarentegen bewaart alles, hij moet het dan ook zelf weer uitzoeken en weggooien/wegbrengen.

  2. Ben ook wel opruimerig hoor, een keer in het half jaar of zo, lekker als alles weer een beter plekje heeft. Het enige nadeel is soms dat ik daarna vergeet waar ik het heb opgeruimd ;-).
    Met onze verhuizing achter de rug weet ik zeker dat ik dingen voorbij heb zien komen maar kan het soms echt niet meer vinden… maar als een huis iets weg heeft gemaakt vind ik het vroeg of laat wel terug…

  3. Ik ben erg bewaarderig, maar merk dat ik het wel heel lekker vind om regelmatig opruimacties te houden, met nam om mijn hoofd weer leeg te krijgen ….. en ach natuurlijk ook om ruimte te scheppen zodat ik weer andere dingen kan bewaren 🙂

  4. Mag mijn zoon bij jou in de leer. Sorteren is een woord dat hij niet kan praktiseren. En van mij neemt ie het niet aan. Ik bewaar trouwens steeds minder dingen want zo’n klein huis raakt een keer overvol en dat wil ik mezelf niet aandoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s