Ellemijn Veldhuijzen van Zanten

Eind vorig jaar zat ik naar een uitzending te kijken van Recht naamloosuit het hart, ik had het nog nooit gezien maar bleef kijken en zag daar Ellemijn Veldhuijzen van Zanten haar verhaal vertellen.
Heel eerlijk gezegd kende ik haar amper, wist ook niet van welke programma´s of wat ze deed maar ze ging vertellen over haar drie kinderen die overleden waren.

En ik hoorde mijn eigen verhaal vertellen en dat was een openbaring moet ik zeggen.
Zoveel herkenning met dit verschil dat haar verhaal zich vele jaren later afspeelde dan het mijne en het nog niet zo was dat er gezegd werd `je kan er beter maar niet meer over praten` .

De herkenning van mensen die wel eens vroegen `hoe kan je na zoiets nog verder` ik weet ook soms niet te verklaren maar zij verwoordde het precies zoals ik het ook gevoeld heb.
Ook haar tomeloze levenslust en levensvreugde om er toch weer wat van te maken ondanks de dingen die gebeuren in je leven en toch wel bijzonder ingrijpend zijn. En zo voel ik dat ook.

Ik heb altijd gezegd `ik hoef geen extra straf te hebben voor wat me overkomen is, ik mag weer leven, ik wil weer leven, genieten, plezier maken`.
Vergeten nooit, verdrietige dagen, die zijn er zeker,  maar er weer iets van proberen te maken ja zeker en dat doe ik zonder me ook maar ergens schuldig over te voelen.

http://rechtuithethart.kro.nl/seizoenen/4/afleveringen/27-12-2013

plaatje internet

26 gedachten over “Ellemijn Veldhuijzen van Zanten

 1. Ik heb naar haar verhaal geluisterd en ben onder de indruk. Wat een kracht, wat een passie.
  Goed dat je dit met ons hebt gedeeld. Ik heb er veel van geleerd.
  Ik heb geen idee hoe ik dit zou hebben verwerkt.

  1. Veel mensen krijgen klappen en iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Je zult wel verder moeten, dat zal je zelf ook wel weten. Soms zit je in een soort flow die pas stopt als alles een beetje tot rust komt.

 2. Ik ben het zo met je eens. In het begin voelde ik me wel schuldig als ik ergens van genoot, of hardop lachte. Maar gaandeweg is dat gevoel van weer mogen genieten gaan overheersen. En vergeten doe je het nooit.

 3. Geloof het of niet Anneke, maar ik heb aan je gedacht terwijl ik het zat te kijken. Het was in de week dat we Canarische invasie in huis hadden en de TV stond aan voor de ‘zandtovenaar’, volgens mij kwam het daarna. Echt een heel sterk, positief ingesteld mens die Ellemijn. En dat ben jij dus ook, je mag echt heel trots op jezelf zijn!

 4. Ik kijk het later even Anneke…..ik ben te moe en kom gauw weer even bij je lezen hoor! schrijf je nu 365 dagen vol dit jaar?

  1. Niet iedere dag verplicht een blog maar ik wil wel mijn 365 dagen project proberen vol te houden een jaar lang iets publiceren over mijn jeugd tot aan de middelbare schoolleeftijd.

 5. Ik heb het net gekeken en wow, wat een bijzondere vrouw en wat vertelt ze mooi en vol liefde over wat haar overkomen is. Ik ben vijf keer zwanger geweest en heb twee kinderen. Als ik haar verhaal hoor dan ben ik ‘blij’ dat ik ‘gewoon’ drie miskramen gehad heb.

 6. Ik zelf heb regelmatig naar dat programma gekeken. Allemaal ellendige verhalen, maar ……….. al die mensen stonden zo mooi in hun eigen kracht hun verhaal te vertellen en lieten eigenlijk allemaal zien hoe mooi, krachtig en veerkrachtig ze waren. En dat laat jij ook zien, en ik misschien ook wel, al gaat het nu niet over mij. Mooi dat je deze uitzending deelt.

 7. De video wil het niet doen maar ik ken jouw verhaal ongeveer en heb bewondering voor mensen die dit soort klappen zo goed verwerkt hebben. Ellemijn meen ik me vaag nog te herinneren uit een improvisatie programma van best al lang geleden, ze was daar keigoed in.
  Bij alles dat ik hier ( en in de reacties) lees denk ik , wat heb ik toch veel geluk in m’n leven gehad dat ik dit soort trieste dingen nooit mee heb hoeven maken,maar zijn jullie er sterk door geworden!

 8. Jouw trieste verhaal is me bekend, en ik vind het jammer dat je dit verdriet mee hebt moeten maken. Je hebt een eigen manier gevonden om het een plekje te geven en dat je het nooit kan vergeten, vind ik begrijpelijk. Je bent een dapper wijf om je door zoveel misere heen te slaan. Je bent er geen type voor, maar je mag zeker trots zijn op jezelf, voor de manier waarop je je staande houdt! Liefs Kakel

 9. Het lijkt me heel moeilijk om nu weer de reacties op je stukje te moeten lezen. Alles komt weer boven. Maar het fet dat het het toch doet toont wel aan dat je de ijzeren wil hebt om door te gaan. Bewondering en veel respect.

 10. Ik heb het interview nog niet gezien – zal dat morgen doen, want ik wil op tijd naar bed. Het is ongelooflijk wat voor verdriet mensen soms op hun bordje krijgen hè? Ze roepen heel vaak: elk huisje heeft zijn kruisje maar ik ben het er nooit mee eens. Sommige huizen hebben heel lichte kruisjes terwijl andere huizen…vreselijk.

 11. Ellemijn ken ik van de improvisatie op TV. Goede actrice, veel humor. Van haar privewereld wist ik niets. Nu nog niet want ik kan het filmpje niet openen. Jammer. Drie kinderen dood, dat is nogal wat. Dan ben je wel in het dal van het leven geweest.

 12. Lieve Anneke, ruim 7 jaar nadat ik mijn verhaal deed in Recht uit het hart, kom ik jouw blog tegen met al je lieve woorden van herkenning over mijn verhaal en mij. Dit is precies de reden waarom ik graag mee wilde werken aan dit programma. Dankjewel! Een lieve groet, Ellemijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s