Verwaarlozen

Schrijfopdracht van Plato. Schrijf een verhaal van 300 woorden met het opgegeven woord zonder het te noemen in het verhaal. Het woord van deze maand is  “Verwaarlozen”. Meer verhalen op http://platoonline.wordpress.com/2014/01/10/kat-iii-en-een-nieuwe-we-300/

Ze zat in de keuken met een kopje thee even uit te rusten van de klusjes die ze in de kamer en slaapkamer gedaan had. Kleine dingetjes die nog steeds op haar “To Do”  lijstje stonden en zo’n regenachtige dag als vandaag vond ze daar echt geschikt voor.
Opeens gebeurde het, ze hoorde stemmen in de keuken en vol schrik vroeg ze zich af waar die vandaan kwamen.
“Ze is weer in die kamer bezig, is ze daar nou nog niet mee klaar” zei stem 1.
Stem 2 antwoordde “Ik heb haar hier ook niet gezien”.
“Ze zou zich moeten schamen” zegt de eerste stem, “het hele huis is al opgeknapt en hier wordt nog niets gedaan, hoelang zit ik nou al niet te wachten op een opknapbeurt maar nee hoor, ze is weer in die kamer bezig. Die was toch al lang klaar, wat doet ze daar”.
“Wat dacht je van mij” zei de tweede stem “kijk eens naar het plafond, lekkage gehad en nog steeds heeft ze niet de moeite genomen om het even opnieuw te verven, het is echt geen stijl zoals ze met mij omgaat”.
“Wat dacht je van mijn buffetkast” vervolgde stem 1 “ die heeft ze een jaar geleden  leeggeruimd omdat ze wilde beginnen, inmiddels staat ie al weer helemaal vol, maar wat gedaan? Ho maar”.
“Weet je wat er hier allemaal staat aan verfspullen emmers vol, kwasten, afplakband, kasten vol gereedschap” daar ligt het niet aan hoor dat wij nog steeds niet aan de beurt zijn” antwoordde stem 2.
Opeens wist ze het, de keuken en de bijkeuken waren aan het woord.
Ze ging staan, keek rond en dacht met een beetje schaamte, ze hebben nog gelijk ook en beloofde met haar hand op haar hart:  De volgende klus is echt jullie metamorfose.

28 gedachten over “Verwaarlozen

 1. Het verschil tussen jouw situatie en de mijne: mijn huis spreekt uit één mond omdat het in zijn geheel om een verfje schreeuwt. Huizen kunnen zo doordrammen, vind je ook niet? En altijd net als je even lekker zit.
  Leuke WE, je eigen situatie op een slimme manier omgebogen tot verhaal. Een keuken die schreeuwt: pak die kwast, mens. En dat de bijkeuken hem dan (hoe kan het ook anders) gewoon bijvalt.
  Ik voel me nu bijna schuldig als ik om me heen kijk. 🙂

 2. Oei, ja dan word het dus waarschijnlijk echt tijd, als zowel de keuken als bijkeuken gaan klagen hahaha …… hier zijn ze er al aangewend dat ze heeel lang met dezelfde verf moeten doen. 🙂

 3. Hahahaha… geweldig. Zou wat zijn als de kamers zelf begonnen te mopperen, meestal is het andersom. Maar ook hier hoor… de zolder is gelukkig twee verdiepingen hoger, maar soms hoor ik die ook tekeer gaan. Ik heb genoten van je WE.

 4. Haha, zo leuk en herkenbaar! Ik hoor ook regelmatig geschreeuw in mijn huis hoor – elke kamer die ik betreed heeft wel wat te klagen. Ik vind het best. Zo slecht hebben ze hier nou ook weer niet (hoewel het gemopper van de badkamer terecht is, dat geef ik onmiddellijk toe!).
  Leuke WE!

 5. Wat een leuk verhaal Anneke! Ik heb vaak last van een stem uit de badkamer… als ik die twee keer gehoord heb ga ik aan de slag want dan is het hoognodig…! En dat is alleen maar een beetje boenen en schrobben, gelukkig.
  Een reine WE!

 6. Leuk geschreven!
  Bij mij is dat stemmetje nog wel eens van mijn lief, die graag weer iets veranderd wil hebben, maar de laatste tijd is het vrij rustig, nu ik veel oude vloerbedekking heb vervangen door laminaat.

 7. Leuk! En totaal onverwacht, joh! Ik zou het niet leuk vinden moest mijn huis beginnen klagen… Maar ik kan het wel begrijpen, want er zijn inderdaad minder leuke dingen te doen. Liefs, Me

 8. Heel leuk! Ik hoor het geschreeuw vooral van de overloop komen. Er is altijd wel een excuus om onder de klussen uit te komen. Maar: de verf is gekocht. Nu nog moed verzamelen…. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s