En dat allemaal voor een lampje……

Vorig jaar heb een bestaande kastl buisjet omgebouwd tot computerkast, er zat alleen geen verlichting in. Nu kan ik aardig blind typen maar toch zat ik wel regelmatig er naast en zeker zoals de cijfers die ik niet zo vaak gebruikt was het echt gokken van welke heb ik.
Daarom vandaag maar op weg naar Karwei om een lampje te kopen om onderaan een plank te bevestigen zodat mijn toetsenbord goed verlicht is. Op mijn fiets zonder hulpie, toch wel  flink trappen vandaag maar wel een lekker zonnetje.

Ik vond een mooi soort t.l. lampje en kocht het, thuis dacht ik meteen maar even ophangen.
Onvoorstelbaar wat je daar allemaal voor nodig hebt:
Een snoer en een stekker (die zaten er niet bij ) Nou heb ik gelukkig altijd wel een doos vol met van allerlei elektrische accessoires dus die had ik allebei nog wel in huis.
Een boor, mijn accu schroeftol, een schaar, een stukje kabelgoot om het snoertjes netjes weg te werken want ik heb een enorme hekel aan losse draadjes.
Schroevendraaiers, waarom er in een stekker zowel een kruiskop als een recht schroefje moeten blijft mij nog altijd een raadsel, doe of het een of het ander.
Een klein zaagje om het op maat te zagen. Een waterpas om te zorgen dat het recht Gereedschapgeplaatst werd. Een potlood en een rolmaat om af te tekenen waar de gaatjes geboord moesten worden.  Schroeven om het vast te maken.
Een tangetje om het cirkeltje waar het snoer door moet er netjes uit te halen.
Een doekje met nagelremover om de resten van de sticker (die ze altijd zo nodig zo vast moeten plakken dat ze er op een normale manier niet af te halen zijn) er af te halen.
Maar dan heb je ook wat en het werkt prima, kan tenminste weer zonder mijn ogen heel erg in te spannen weer op de computer werken.

En hiep hiep hoera ik werd gebeld dat mijn fiets weer gemaakt was dus gauw die andere omgeruild vanmiddag en weer helemaal happy met mijn eigen fietsje.

 

20 gedachten over “En dat allemaal voor een lampje……

 1. O jeetje, hij zit nu al vast. Ik wilde je net een tip geven. Wij hebben dit opgelost met een zelfklevende ledstrip boven mijn toetsenbord. Ideaal. Bij jongste zoon plakten we 3 ledlampjes tegen de onderkant van zijn keukenkastjes. Die zijn nu bij B.lokker in de aanbieding voor nog geen 3 euro per stuk.

 2. Anneke de kluskampioen, lekker dat je het zo snel voor elkaar hebt! Ik kan ook niet zonder licht op mijn computer hoor. En die ledlampjes waar Marja het over heeft heb ik ook gekocht, maar bij de Lidl, voor onder de keukenkastjes. Best handig, maar voor mij zou het te weinig licht geven voor op mijn handen/toetsenbord.

 3. Gosh… ik doe je niet na. Petje af.
  Ledlampje is prima maar ik vind geen prettig licht. Ik heb ook in de keuken hangen maar eigenlijk nooit aan omdat ik niet prettig vind.

 4. Ja respect ….je laat zien dat vrouwen toch tot meer in staat zijn dan de vaatdoek vast te pakken 😀 Of ik me aan stroom zou wagen …? Als ik eerst de stroom eraf zet misschien wel, maar dan ben ik weer bang voor kortsluiting als ik iets verkeerd gekoppeld zou hebben 😉

  1. Ik heb al heel veel met stroom gedaan, behalve echt kabels trekken of zo maar wel lampen aansluiten en inderdaad zonder de stroom er op natuurlijk haha. Nou ja een keer kortsluiting, nieuwe stop er in en het is ook weer verholpen toch. Maar gelukkig nog zelden gebeurd.

 5. Ooit ging het bedlampje stuk en dat probeerde ik in mijn eentje te repareren.Ik zat op het bed en kreeg me een steekvlam….Nóóit meer probeer ik nog wat met stroom.Ik vind het knap van jou.
  Groetjes, Ria

 6. En toen was er licht

  ogen
  krijgen vaak
  ongezien veel te verduren

  wanneer men in het halfdonker uren
  naar kleine klaviertoetsen blijft turen

  een beetje draad
  en een lamp
  leggen de duisternis snel in de luren

  Het vuur om te klussen is bij sommigen niet te blussen. 😉
  Lenjef

  1. Ja dat viel me eigenlijk ook op dat ik dacht heel mijn tafel ligt vol met gereedschap voor een zo’n lampje. Dacht dat er wel een draad aan zou zitten maar niet goed gekeken natuurlijk. Nou ja het is gelukt en ik vind het gewoon heel leuk om te doen die klusjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s