Ff statten

Vanmiddag weer eens even naar Rotterdakoopgootm geweest, mijn tablet besloot gisterenavond er mee te stoppen,weet niet wat er aan de hand is maar ik dacht dat het kabeltje om hem op te laden niet meer werkte daarom wilde ik even een nieuwe gaan kopen.

Altijd ben ik weer verbaasd eigenlijk dat ik het ene moment op een soort uitgestorven dorp op zondag met alle winkels gesloten ben en een half uur later loop ik in Rotterdam en is het een en al leven en bedrijvigheid.

Met een vriend had ik afgesproken om een bakje te doen bij de V en D, gezellig wel. Hij ging weer naar huis en ik nog even de stad in. Kan ook nergens lopen of ik kom wel weer mensen uit mijn dorp tegen die mij kennen dus als het praatje gaat dat ik weer een vriend heb, het zij zo, maar het is niet zo haha.  Ben benieuwd hoe snel de tamtam soms kan gaan. Vind dat ook altijd wel grappig.  Maar het weer werd er niet beter op moet ik zeggen. Scheen het zonnetje nog toen ik wegging begon het richting naar huis gaande steeds harder te regenen. Getver ben het onderhand aardig zat dit weer.

En zelden in Rotterdam zijnde op zondag wist ik echt niet hoe laat de bus naar ons dorp terug ging vandaar dat ik het zo een beetje had gegokt, er vanuitgaande dat hij op dezelfde tijd terug zou zijn. Mis gegokt en toen ik bij de Capelse brug kwam moest ik nog ruim een half uur wachten. Nou is de Capelse brug eigenlijk best een troosteloos metrostation zo als het donker wordt en dan nog met die regen. Dus ik baalde er aardig van.
tabHelemaal verregend, moe en een beetje futloos ben ik eindelijk om 6 uur weer thuis. Geen zin meer om te koken bestel ik een patatje bij het cafetaria dat ook thuis bezorgd. Geef de jongen maar een goeie fooi want het is geen pretje om met dit weer op een brommertje bestellingen rond te brengen.  Hij ook een goeie dag toch.

Helaas brengt het kabeltje niet de oplossing die ik hoopte en morgen maar eens kijken wat het nu weer is, zucht, zucht.  Ik mis mijn tablet, even mijn bankrekening nakijken, wordfeuten, mailtjes lezen.  Zoonlief maar eens lief aankijken of hij een oplossing weet voor me.  Morgen gelukkig een “vrije” dag en daar ben ik wel even aan toe eigenlijk.

Leuk was nog wel dat ik zowel heen als terug in de bus zat met een neefje van me die binnenkort gaan emigreren naar Brazilië.  Hij heeft daar een vriendin en een schattig lief dochtertje inmiddels Isabelle, die er ook bij is. Had zijn vriendin en kindje nog nooit gezien maar ze zijn voor een paar maanden in Nederland.

9 gedachten over “Ff statten

 1. De ontmoetingen waren gelukkig wel leuk. Wij waren gisteren ook zo blij met weer en daarna helaas in storm en regen terug van Zoetermeer naar Ravels. Ook hier lieten we het eten lekker bezorgen. 😉

 2. Leuk dat je dan bekenden tegenkomt als je in zo’n grote stad rondloopt als kennen ze jou eerder dan andersom. Toevallig dat je je neefje nog gezien hebt met vriendin en kind, altijd leuk dat onverwachte! En nu heb je je vrije dag, geniet er lekker van!

 3. Jammer dat het euvel niet opgelost is met het snoertje, ik hoop dat je zoon het op kan lossen.
  Wij wonen hier ook een beetje dorps omdat we in het oude centrum van Rijswijk wonen en ook mij verrast het vaak dat we in zó korte tijd de grote winkelcentra in de omgeving zitten…of staan of lopen;-)

 4. Rotterdam, ja.dat is altijd gezellig. Grappig, zo’n onverwachte ontmoeting. Leuk om dan weer te kunnen bijpraten. (Kwam vorige week in de Hermitage in Amsterdam een oud collega van me tegen. Zeventien jaar niet gezien. Woont ze hemelsbreed amper honderd meter van me vandaan,

 5. Rotterdam….dan slaat mijn hart meteen een stuk sneller. Ik moet regelmatig ff de lucht opsnuiven, maar daarna weet ik niet hoe snel ik weer naar ’t polderdorp kan 😀 Ik heb net ruim drie weken zonder laptop gezeten. Een ware uitputtingsslag!
  Mooie foto’s op je blog!

 6. Ik moet zeggen dat ik zelden in de binnenstad van Rotterdam kom, meestal ga ik niet verder dan Zuidplein.
  Vervelend dat je tablet het niet meer doet, ik zou ook niet meer zonder kunnen. Hij gaat ook altijd mee op vakantie. Ik hoop dat je zoon een oplossing weet.

 7. In zo’n dorp heerst vaak wel een enorme controle. Lijkt me heel vervelend af en toe.
  Maar er zal ook wel gezelligheid tegenover staan. Maar Rotterdam, is dat echt zo gezellig? Ik vond het er een beetje vlak, hoe moet ik het uitleggen, een beetje zonder sfeer. Of is dat inmiddels veranderd? Ik praat over jaaaaren geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s