Multimedia

Facebook dubbelVandaag bestaat Facebook 10 jaar en ik weet nog steeds niet of het ook voor mij een feestje is. Ik zie wel de leuke kanten er van maar zie ook de shit, reclames, gekke dingen, onwaarheden, ruzies en allerlei ellende langskomen.
Leuk vind ik dat ik zo via foto’s een beetje contact hou met mijn familie in Australië en nog een aantal mensen die ik niet zo regelmatig meer zie maar die ik toch nog een warm hart toedraag.
Zelf plaats ik eigenlijk alleen zo nu en dan een paar foto’s, of een enkele keer iets grappigs of leuks maar voor mij is het echt geen dagelijks werk en ik “mis” dan ook best veel, wat ik dus helemaal niet mis eigenlijk.
Nou ja een haat/liefde verhouding dus. Heel leuk vind ik wel de verkoopsites hier in de buurt waar ik makkelijke dingen kan verkopen en kopen. Dus voorlopig mag ie nog even blijven maar ik steek er niet de vlag voor uit.

Sinds kort heb ik een I- Phone en mijn zoon heeft daar zondag iets opgezet waarmee we van elkaar kunnen volgen waar we zijn.
Ook zoiets waarvan ik denk, kan makkelijk zijn als ik eens ergens in de povindjevriendlder onderuit ga dat ze dan weten waar ze me kunnen vinden, aan de andere kant weet ik niet of ik nou eigenlijk wil dat hij precies weet wat ik doe en waar ik ben. Andersom eigenlijk ook. Het is nu nog een nieuwtje maar gisteren toen ik me zat te vervelen in het ziekenhuis, ging ik kijken waar hij was en zag dat hij ergens aan het vissen was. Bizar eigenlijk maar zo’n programmetje maakt me wel nieuwsgierig moet ik zeggen, van waar is ie nou of wat doet ie.
Kan het ook uitzetten hoor als ik niet wil dat hij weet waar ik ben, tja ook weer zoiets waarvan ik denk “moet ik dat nou eigenlijk wel hebben”. Maar eens even kijken hoe het werkt in de praktijk.

Hetzelfde met whatsapp, dat is in mijn ogen nog erger dan Facebook, ik was meteen aangemeld bij een paar groepen van onder andere het jeugdwerk. Nou daar heeft het niets whatsappmee te maken al die zooi die daar langskomt. Het is wel makkelijk om met mijn zoon even te praten of met andere familie. Maar het lijkt meer op een soort MSN geouwehoer dan elkaar even een berichtje geven.

Zo blijf ik altijd toch wel een beetje kritisch tegen al die dingen aankijken, wil ook wel een beetje “bijblijven en meedoen” maar soms denk ik wel eens is dit eigenlijk wel leuk.

Plaatjes internet

19 gedachten over “Multimedia

 1. Niet elke verandering betekent meteen ook iets goeds… wat dat betreft heb ik best moeite met de social media. FB gebruik ik zeer beperkt en dan alleen met een aantal mensen die ik echt ken. En nee, een smartphone heb en wil ik nog steeds niet…

 2. het blijft zaak kritisch te blijven en keuzes te maken. ik vind het ongeveer zoals jij zegt. facebook is een prima middel om even iets te delen. iets leuks, iets grappigs. ik hoef dan niet te weten dat je onder de douche gaat etc. het voordeel is dat het kort is. ik vind weblog te lang Daar heb ik geen tijd voor. ik ben nu ziek. dan kan ik mooi even logs langs

 3. Als ik je hier lees zie ik wel dat het goed is dat ik er niet aan mee doe. Toch zie ik ook positieve dingen (net als in het echte leven hebben de media twee kanten): je kunt makkelijk mensen mobiliseren, ten kwade maar ook ten goede (zoals die opstanden in de Arabische landen waardoor de mensen meer democratisch bewust worden) en het aanpakken van allerlei misstanden. De wereld wordt er superklein door. Negatief of positief, het hangt van het onderwerp af. Toch doe ik niet mee. Het is me te vluchtig en er gaat teveel tijd in zitten en dat heb ik er niet voor over.

  1. Ik zie dat ook op facebook inderdaad soms als ik kijk wat mensen geplaatst hebben moet ik eerst langs een berg reclames en onzin en dan hoeft het voor mij al niet meer. En dat merk ik ook wel het is ook wel een soort verslavend, gauw even kijken of er nog mailtjes of dingen zijn. Onzin eigenlijk maar ik betrap mezelf er ook op.

 4. Hoi Anneke,
  Heel goed dat je er kritisch naar kijkt dat is ook gezond en houd alert !

  Wat WhatsApp betreft je kunt zo’n “groep” verlaten. Ik hou er ook niet van dat ik ergens in wordt *gegooid* betrokken waar ik niet eerst gevraagd wordt.

  Hetzelfde dat sommige e-mails versturen naar hun hele adressen boek maar vergeten het in bcc te zetten, zo komen adressen bij mensen waar ze niet horen.

 5. Dat hele Facebook is in principe grote onzin. Je hebt er mensen bij die je misschien 30 jaar geleden voor het laatst gesproken hebt. Ik zit er nog wel op maar doe er eigenlijk nooit iets mee en persoonlijke dingen plaatst ik al helemaal niet. Misschien hou ik er binnenkort wel mee op. Ach ja. Vooruitgang is niet per se vooruitgang…:-D

 6. Ik wil nog steeds niet op Facebook en ik vind het prima. Soms heb ik weleens het idee dat ik iets mis, maar zei Martin Bril dat toentertijd al niet? Bovendien zit Roos er wel op, en “belangrijke” familienieuwtjes hoor ik wel via haar 🙂

  1. Ja ik zit al best wel een aantal jaren op fb maar er komen er steeds meer bij die “vrienden” willen worden. Ik beperk me echt tot mensen die ik echt ken of wel regelmatig spreek of tegenkom en familie. Denk niet dat je veel mist hoor trouwens 😉

 7. Ik voel helemaal met je mee hoor. FB heb ik ook in hoofdzaak voor de contacten buiten Nederland, dat vind ik leuk. En berichtjes met verdwenen kinderen en dieren deel ik.
  Heel af en toe zet ik er zelf iets op en mijn logjes worden automatisch gepubliceerd op FB. Ik heb ook Twitter, maar doe er nooit meer iets mee, zeker mensen volgen die ik niet persoonlijk ken doe ik niet. Vind het een beetje ‘gluren bij de buren’ idee hebben.
  WhatsAppen doe ik alleen (met mijn goedkope smartphone van de Aldi 😉 ) met een paar mensen en alleen als ik thuis ben. Ik zeg ook tegen iedereen dat ik daarmee niet altijd te bereiken ben. Want via mijn provider heb ik geen internet op mijn telefoon. Ik heb FB al eens helemaal verwijderd en nog niet zo lang geleden stond ik weer op het punt het te doen. Maar dat heb ik toen nog even uitgesteld… Maar of ik er over 10 jaar nog op zit, hahaha, ik denk het niet.

 8. Tja, FB kijk ik wel elke dag op, maar het is meer een gewoonte geworden, dom eigenlijk. Wat ik altijd wel goed bij houd is de verjaardag van mijn vrienden, dan krijgen ze een krabbeltje van me, o nee, dat krabbeltje was van hyves ………. hahaha …….

 9. Facebook vind ik leuk… Maar wanneer ik niet thuis ben, kijk ik er niet naar. Ik zit nauwelijks met mijn iPhone in de hand en kreeg laatst te horen dat ik wel weinig apps heb en What’s appn doe ik nauwelijks.. So what…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s