Rijlessen…

Vandaag voor de derde dag naar het ziekenhuis en zoals het er nu naar uitziet zal het nog wel een paar dagen gaan duren dat mijn buuf in het ziekenhuis moet blijven. Hoewel soms weet je het nooit als het opeens vooruit zal gaan mag ze misschien zomaar  naar huis want ze houden geen kostgangers.

Buufman wilde toch eens zelf proberen om te rijden maar alleen als ik wel meereed, nou ja ik dacht doe mrijlesaar misschien moet je er ff doorheen zodat je het ook alleen durft.
Maar goed ik moet echt elke handeling die anders is zoals van baan verwisselen (geef ie geen richting aan) zeggen tegen hem.  Heb het gevoel dat ik hem een soort rijles zit te geven alleen zonder dat ik in kan grijpen :).   Toen we over het metrospoor gingen moest ik echt zeggen dat hij voor het spoor moest wachten tot er ruimte genoeg aan de overkant was omdat we anders wel eens op het spoor stil zouden kunnen staan en de metro echt wel aardig hard aankomt.  En al dat soort dingen.
Vanmiddag toen we naar huis reden dacht ik eens proberen door zo weinig mogelijk te zeggen maar hij wilde meteen al verkeerd afslaan. Pff lastig hoor, moet zeggen dat het wel iets beter gaat dan de eerste keer maar we worden wel regelmatig op rotondes ingehaald door mensen die hem wel wat te zachtjes vinden rijden of die toeteren.
En alleen gaan zou ik hem voorlopig nog niet aanraden, hij heeft gewoon geen ervaring genoeg.

rijlessenDus ga ik voorlopig maar mee, ze hebben ook niet zoveel andere mensen om zich heen die kunnen of willen gaan.  Gelukkig kan ie zelf wel aardig koken dus dat redt hij wel allemaal.
Nou ja ik weet gewoon als het andersom was dat mijn buuf het ook zou doen maar ik hoop wel dat ze snel weer thuis komt dan is het wel allemaal wat makkelijker om iets voor haar te doen want er gaat best veel tijd en energie inzitten zo.

16 gedachten over “Rijlessen…

 1. En ze leefden lang en gelukkig…

  samen als hecht koppel oud worden, het klinkt als een happy end
  één van de twee echter
  loopt langer dan de andere rechter
  tot de dood hen scheidt worden weinigen door het leven verwend

  Je bent gewoon een ongewoon fijne Dame, Anneke!
  Lenjef

 2. Ontzettend lief dat je steeds meegaat. Maar het lijkt mij doodeng om bij die man in de auto te zitten… sterkte ermee! En hopelijk is je buuf weer snel thuis, daar kan je inderdaad makkelijker van dienst zijn hè…

  1. Ja dat zou hij zeker wel pikken maar laat hem maar oefenen dan kan ie later misschien alleen. Doe het graag hoor en toevallig had ik een rustige week maar kan het geen weken volhouden natuurlijk.

 3. Reuze dapper wat je doet maar ik denk dat het voor iedereen veiliger is als je buurman éérst wat rijlessen neemt, een auto met dubbele besturing lijkt me geen overbodige luxe !

  1. Nou nadat hij gisteren weer de verkeerde baan nam en we via via weer terug moesten heb ik vandaag maar gezegd dat ik zou rijden. Denk dat ie man gewoon niet meer moet rijden, hij is bang en kijkt alleen vooruit en durft het eigenlijk niet te zeggen. Hij was gewoon blij dat ik zei dat ik vandaag wilde rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s