De Stoel …. vervolg

Rookstoel 2Pas schreef ik een keer over een stoel die ik gekregen had van mijn overleden zwager een soort familiestuk. https://gewoonanneke.wordpress.com/2014/01/10/de-stoel/
Op de markt had ik heel mooie stof gezien om de stoel te bekleden maar ik had toen nog niet de maat opgekomen dus kon ik het niet meenemen en je raadt het misschien al twee weken later was die stof er niet meer. En het lijkt wel alsof je dan niets leuks meer tegenkomt.

Nu was ik begin van de winter begonnen met het haken van een sprei, eigenlijk puur als tijdverdrijf voor de winteravonden, had een patroontje uit de 60 er jaren denk ik ongeveer gevonden op internet en begon met 5 verschillende kleuren wol allemaal zeshoekjes te haken in willekeurige volgorde.

wasmandVorige week dacht ik, ga eens wat in elkaar zetten, kijken hoeveel ik er ongeveer nog zal moeten haken. Had inmiddels een wasmand vol zeshoekjes. Ook dat in elkaar zetten was nog een hele klus en op een gegeven moment had ik een strook klaar en die lag ik even op die stoel in de kamer en meteen dacht ik verhipt dat ziet er ook best leuk uit.

Ik ging het proberen en de strook was precies groot genoeg Stoelom er een van de kussens mee te bekleden, ik liet het aan wat mensen zien en die vonden het ook echt wel bij die stoel passen en ik zelf dus ook.
Van de week tussen alle bedrijven door weer zeshoekjes aan elkaar zitten zetten en vanavond heb ik het tweede kussen er mee bekleed.
Het kwam nog aardig uit ook, heb niet echt veel zeskantjes meer over. Denk wel dat ik de stoel zelf toch nog mooi antraciet grijs ga verven maar voorlopig vind ik het zo eigenlijk ook al leuk

Ps. Ga deze week weer even wat blogjes lezen, dat is er niet van gekomen de laatste dagen.

10 gedachten over “De Stoel …. vervolg

 1. Ja Anneke ik zou de stoel ook bijverven krijg je een optimaal leuk effect.
  Creatief van je hoor ziet er heel origineel uit zo …..toppertje

 2. Hij is nu uniek geworden. Heel gaaf. Het houtwerk kun je in een van de kleuren van het haakwerk verven of in een typisch kleurtje uit die jaren, zoals oranje, paars of groen.

 3. Beeldschoon geworden , wat een leuk idee! Ik zou het houtwerk kaal maken en zwart of antraciet beitsen met beits waar je de nerven doorheen blijft zien,vooral mat houden lijkt me heel mooi. Maar ja ,het is natuurlijk jouw stoel;-)

 4. Zo zie je, het was dus maar goed dat die stof uitverkocht was, want volgens mij had ie niet leuker kunnen worden dan dat hij nu is met de gehaakte zeshoekjes. Geweldig idee!!

 5. Toen ik die wasmand met zeshoekjes zag en aan het lezen was dacht ik oei wat gewaagd .Het is een leuke stoel geworden en zoals rietepietz voorstelt helemaal kaal schuren en dan matte zacht-grijze beits. Ik zie het helemaal voor me.
  groetjes, Ria

 6. Leuk! Dat moet je toch enorm veel plezier geven: lekker hebben zitten haken en er dan zo’n mooie sprei aan overhouden, die ook nog waanzinnig op de stoel staat! Hartstikke goed gedaan!
  liefs Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s