Ik blijf me verbazen

Soms denk ik wel, ik heb al zoveel menselijke reacties meegemaakt op heel veel verschillende manier en in verschillende situaties, ik verbaas me nergens meer over.
Maar vanmiddag gebeurde het toch weer wel.
Gisteren in mijn buuf weer thuisgekomen gelukkig en ik had van de week nog even haar bed verschoond en de was meegenomen dus ging ik die vanmiddag even terug brengen bij haar.

De laatste dagen dat ze in het ziekenhuis lag, lag ze samen op een kamer met een wat oudere man want de tijd van gescheiden ziekenkamers voor manroddelennen en vrouwen is al weer een hele tijd geleden.
Ook geen probleem natuurlijk en ze was al blij dat ze niet meer alleen hoefde te liggen.
Vanmiddag zaten we zo nog even na te praten en toen vertelde ze dat die vrouw van die man aan haar gevraagd had of ze het wel vertrouwde dat ik daar iedere dag kwam met haar man.
Ik gescheiden vrouw en er op uit om een ander haar man af te pakken natuurlijk haha.
Echt ik wist niet of ik nou moest lachen of heel boos moest worden zeg, maar goed dat ik daar niet meer op bezoek kwam terwijl die mevrouw er op bezoek zou zijn.

Nou verbeeld ik me niets maar mijn buufman is bijna 80 jaar, niet echt een adonis en zeker niet iemand die in mijn fantasieën (zo ik die al zou hebben over mannen, ach ja natuurlijk wel een paar) een rol zou spelen.
Sterker nog ik zou er niet aan moeten denken.

Ik vroeg mijn buuf wat ze had gezegd.
Nou zei ze, ik zei vertrouw je jouw eigen man dan wel, ik lig wel hier iedere nacht naast hem te slapen en ben heel de dag bij hem. Vond het wel een goed antwoord. Hoewel die man met een infuus in zijn voet nou wel niet zo hard zou rennen achter haar aan denk ik zomaar.

Maar gewoon dat iemand dat zegt, zo belachelijk dat als je iemand gewoon probeert te helpen mensen er meteen weer dingen bij gaan denken.
Eigenlijk is dat toch wel jammer en wat dat betreft mag een beetje minder bemoeien van mij wel.

plaatje internet

 

17 gedachten over “Ik blijf me verbazen

 1. Het bekende vooroordeel. Na mijn scheiding mochten diverse meneren in het dorp ineens geen praatje meer met mij maken. Zo bizar. Alsof ik ineens een mannenverslindster was geworden.

  Domme, bekrompen mensen zijn het die zo denken.

 2. Ik ken mijn directe omgeving zelfs twee “jonge weduwen” die door de man van hun beste vriendin bijgestaan werden met van alles en nog wat…… in beide gevallen is de weduwe nú met de man van de beste vriendin getrouwd.
  Maar dan nóg, het gaat deze mevrouw in ieder geval niets áán en ze heeft zich er niet mee te bemoeien ! Het antwoord van je buuf vind ik fantastisch. Zoals je al zegt is er in jouw geval óók nog eens sprake van een groot leeftijdsverschil !

  1. Ja hoor ik weet ook dat zulke dingen gebeuren. Heb het ook wel een keer meegemaakt dat de vrouw van een man waar ik altijd mee ging kaarten best jaloers was opeens toen ik gescheiden was. Heb met haar gepraat en sinds die tijd kunnen we goed met elkaar opschieten en weet ze ook dat getrouwde mannen voor mij taboe zijn.

 3. Gelijk schiet er een spreekwoord me te binnen : Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

  Maar ik kan me voorstellen dat je er erg onprettig onder voelde zeg!! Al die onzinnige vooroordelen van sommige mensen!!

  1. Nou dit was echt niet om te plagen. Hoorde dat ze ook door de verpleging al op haar kop had gehad, ze had allerlei pakken melk ongekoeld op het nachtkastje gezet en wilde alles wel gaan regelen daar een beetje haha.

 4. Verborgen kantjes

  soms denkt men
  de onpeilbare diepte
  van mensen een beetje te kennen

  vergeet het maar
  het is niet waar

  wanneer ze zich blootgeven
  blijft het moeilijk
  om aan hun ‘naaktheid’ te wennen

  Ja, de mens is een raar beestje, Anneke. 🙂
  Lenjef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s