Nieuwe cursus…..

Vorige week kreeg ik een brief van het UWV om op een voorlichtingsmiddag te komen voor de training ” Succesvol naar werk” en dat was vanmiddag.

Dus naar Gouda getogen en daar kwam ik in de raadszaal waar zo’n 50 of 60 mensen zaten te wachten op wat er ging komen.
Nadrukkelijk begon een mevrouw te vertellen dat ze van de gemeente geld gekregen hadden om deze training aan deze doelgroep te kunnen geven.
Het enthousiasme was bij de meeste mensen niet van hun gezichten af te lezen, sterker nog de meeste mensen keken aardig sceptisch.

Haar collega vertelde dat hij in zijn brief nadrukkelijk niet geschreven had dat het komen verplicht was.
Ik weet niet hoe ik dan de regels “U wordt geacht op de informatiebijeenkomst aanwezig te zijn” en dikgedrukt: “Een afspraak afzeggen zonder een geldige reden kan consequenties hebben voor uw uitkering” zal moeten duiden.
En met mij ook de aanwezigen die het toch allemaal wel als verplichting hadden opgevat.

Nu is daar niets mis mee en ik wil gewoon best een training gaan volgen die misschien meer kans geeft op werk. Bovendien steek ik er altijd wat van op, kan ik ervaringen met andere mensen uitwisselen en dommer zal ik er niet van worden.
Zes jaar geleden heb ik een dergelijk traject ook al een keer doorlopen alleen waren er toen stageplaatsen aan verbonden waardoor ik mijn baan kreeg.

Dat is nu niet het geval werd er nadrukkelijk gezegd, het is alleen kennismaken met netwerken, nieuwe soorten van solliciteren etc. etc.

Opnieuw zei de man dat het niet verplicht was deze training te volgen maar als je het niet wilde je dit moest toelichten in een persoonlijk gesprek en een gegronde reden daarvoor hebben. (Hoezo niet verplicht)

Nou ja, ik heb er wel zin in maar er waren veel mensen die er helemaal geen heil in zagen en toen er een paar een afspraak gingen maken, volgden er nog steeds meer.
Het zal nog een aantal weken duren voordat alles bekeken is, de inschrijvingen verwerkt en ik ingedeeld zal gaan worden. Ik wacht het maar af.
En eigenlijk heb ik er ook best zin in, dat het een baan op zal leveren geloof ik niet echt, maar ik denk ook wel “niet geschoten is altijd mis”.

boeddhaBinnen een half uur stond ik weer buiten ( 2 uur reizen) en ben nog maar even de stad in gegaan en heb mezelf verwend met twee beeldjes lezende kinderenmooie beeldjes van lezende kinderen in mijn favoriete winkeltje waar ze allerlei beelden, Boeddha’s, theesoorten en nog meer snuisterijen verkopen. Helemaal passend bij mijn Boeddha die mijn buuf daar ook ooit voor mij kocht.

 

12 gedachten over “Nieuwe cursus…..

 1. Ja ik ben het met je eens…. dit is gewoon verplicht, niets mis mee maar… zet dát dan in de brief!
  Mooi als er een heleboel afhaken, mochten er tóch banen te verdelen zijn heb je des te meer kans!

 2. Hallo Anneke wat een leuke beeldjes zeg Ik kom nooit beeldjes tegen van lezers , nou ja die dan kan kopen bedoel ik.
  Tja Anneke jij staat positief in je situatie dat lees ik wel vaker op je blog.
  Mooi dat je die beeldjes tegen kwam bof jij even!

  1. Het is ook een bijzonder leuk winkeltje, het is eigenlijk een soort wereldwinkel en daar kan je nog wel eens iets aparts vinden. Anders dan de blokker/action dingen zal ik maar zeggen, ook niks mis mee hoor.

 3. Vrijwillig verplicht. Ik vind dat dat niet klopt. Schrijf en zeg gewoon waar het precies om gaat! Het siert je dat je er opgetogen naartoe bent gegaan, en als ik iemand een topbaan gun, ben jij het!

  1. Dank je wel, daar reken ik maar niet op, ben al tevreden met gewoon een leuke kantoorbaan maar goed, zelfs dat zal er wel niet meer inzitten. Maar je weet het nooit, ik zie het wel, dingen lopen toch altijd anders dan je denkt dat heb ik de laatste jaren wel gemerkt.

 4. Nou, inderdaad, dommer zal je er zeker niet van worden. Als ik zoiets aangeboden zou krijgen zou ik het ook doen. Via het vrijwilligerswerk kan ik nu een training solliciteren via Linkedin gaan volgen, want ja, als je een baan wilt moet je met de moderne manier van solliciteren mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s