Leuteren…

Een opdracht van Plato. Schrijf een verhaal van 300 woorden waarin het opgegeven woord niet voorkomt. Het woord van deze maand is “Leuteren”. Meer verhalen op:
http://platoonline.wordpress.com/2014/02/05/6535/

Het leek maandag wel voorjaar, ik dacht heerlijk even in de tuin gaan werken, had er echt zin in. SONY DSCZo gedacht zo gedaan en ik ging in de tuin aan de slag. Heerlijk, zelfs een bakje thee buiten zitten drinken, het was gewoon lekker al.
Ik pakte mijn camera om wat foto’s te maken en net toen ik daar mee bezig was hoorde ik een helikopter, kijk omhoog en zie dat het de traumahelikopter is. Nu had ik daarvoor al twee brandweerwagens voorbij zien rijden en nog andere toeters en bellen gehoord van politie en ziekenwagens.
Dit is niet goed dacht ik, de heli vloog een rondje en kwam aanvliegen heel laag over mijn huis en even later zag ik hem landen, vlak bij mij op een industrieterrein.
Toch met mijn fototoestel in mijn handen loop ik naar de overkant en maak wat foto’s van de helikopter.
Al gauw hoor ik verschillende verhalen de rondte doen, de tam tam had al heel snel zijn werk gedaan. Ik had niet de behoefte om te gaan kijken waar het ongeluk was gebeurd.
Weer thuis bekeek ik de foto’s en zette er een paar op Facebook. SONY DSCBinnen een half uur kreeg ik allerlei opmerkingen van ramptoerist tot ook medeleven met het slachtoffer.
Maar ook al weer verschillende versies van wat er gebeurd zou zijn en ik kreeg ook whatsappjes over het ongeluk met allemaal een ander verhaal.
En ik bedacht opeens waarom zet je dat nou ook op FB, je weet hoe die dingen werken via die media en je doet er ook weer lekker zelf aan mee want ook ik was wel benieuwd wie het was en wat er gebeurd was. Niets menselijks is mij vreemd.
Boos op mezelf er ook aan meegedaan te hebben heb ik alles weer verwijderd van FB.

31 gedachten over “Leuteren…

 1. Jouw verhaal bevestigt mijn gedachten over facebook. Het is niet iets waarmee ik me zou willen inlaten. En mensen hebben zo hun oordeel op basis van helemaal niets. Je moet ze eens zien als anderen HEN zo behandelen. Goed dat je het er afhaalde. Maar ondertussen heb je er wel een leuk verhaal aan overgehouden en dat lezen wij nu. Dus ja… zo erg was het nou ook weer niet 🙂

  1. Het is zo makkelijk reageren als je iemand niet in de ogen hoeft te kijken denk ik dan maar. Ik beperk me meestal ook alleen tot wat foto’s er op zetten en ik heb een fascinatie voor helikopters vandaar eigenlijk dat ik die foto’s daar ging maken. Helaas betekent zo’n trauma helikopter meestal wel dat er iets erg aan de hand is, dat is dan weer een dubbel gevoel.

 2. Wat een eerlijk verhaal van je.
  Goed dat je het van FB haalde. Nou heb ik makkelijk praten want ik doe niets met snelle media als FB, Twitter en Whatsapp.

  1. Heb alleen FB en soms vind ik ook dat eigenlijk teveel van het goede. De weegschaal slaat nog door naar toch wel leuk maar het scheelt soms niet veel of ik gooi ook alles er weer af.

 3. Groot gelijk heb je. Maar het levert wel een mooie WE300 op!
  Twitter, Hyves, Facebook, ik ben er weer mee gestopt. Het voegde voor mij niets toe,
  ik hou het wel bij een verhaaltje op m’n blog, dat deed ik al lang vóór ze bestonden.
  En dáárvoor op Usenet, in discussiegroepen.
  Hm. Ik zie nu wel dat ik een ouwe knar ben… 🙂

 4. Zelf kan ik me ook aan de reacties onder een nieuwsbericht van een fb pagina (b.v nu.nl) irriteren. Sommige weten alles beter. Ik heb voor mezelf besloten om alleen te reageren en de like als ik het waard vind in de positieve zin. Vind het zo jammer dat als je jij foto’s ergens van maakt je meteen ramptoerist zou zijn..

  Liefs!!

 5. Mijn complimenten dat je weer wakker geworden bent 😉 Ik word niet warm of koud van fb. Als er iets belangrijks is, hoor ik het wel persoonlijk van iemand. Al is nieuwsgierigheid mij zeer zeker niet vreemd! Een goede WE-300, en dat meen ik serieus!
  liefs Kakel

 6. Tja of jet nu op FB zet of ergens anders op internet. dat roept van alles op. heeft minder met FB te maken dan keuzes te maken in wat je wel en niet op internet zet. ik vind ook dat jongeren dat moeten leren. die zetten rustig allerlei bierfoto’s etc op internet. leuk voor je toekomstige werkgevers.
  mooi dat je het er af haalde. dat zouden meer mensen moeten doen.

  1. Nou inderdaad ik zie dat ook bij iemand die ik ken en in de ziektewet zit (terecht hoor ze heeft een beschadigde vinger) maar dan gaat ze allerlei foto’s op FB zetten waar ze van alles aan het doen is, niet echt heel slim natuurlijk.

 7. Mensen lezen gewoon heel slecht en zijn ook sterkt geneigd de ontbrekende stukken zélf in te vullen. Omdat mensen ook al vaak slecht luisteren maakt iedereen makkelijk z’n eigen verhaal van een gebeurtenis. Je weet wel, vroeger in Ja zuster ,nee zuster het verhaal van Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan heeft de kraan open laten staan.
  Je kunt wel zeggen of schrijven dat je “slechts dénkt” dat er wel dit of dat gebeurd zal zijn….. maar ja dát wordt er niet bij doorverteld.

  1. Ik weet uit ervaring hoe dingen die doorverteld worden werken. Toen mijn dochtertje overleed werd 3 mensen verder ook al verteld dat de dokter niet langs wilde komen terwijl dit helemaal niet waar was, zijn dingen nooit erg genoeg. Vandaar ook toen iedereen wat begon te schrijven er over ik het weggehaald heb, al die wildwestverhalen hoef ik niet.

 8. Ik vind het internet een erg mooie uitvinding, maar tegelijkertijd ook dat het misschien beter nooit bedacht had kunnen worden. Niet alleen economisch, maar ook op het gebied van met elkaar omgaan. Op internet schijnt alles maar te kunnen. 😦

 9. goh ja….wat herken ik mezelf daarin zeg……. zowel het ondoordachte snelle handelen als het later erop terug komen omdat dan blijkt dat je het beter niet had kunnen doen. En ach Facebook/Internet is in niets anders dan het normale leven. Overal gebeuren dingen die we liever niet zien, ook niet achteraf beseffen.

  Mooie WE Anneke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s