Luieren

bank liggenVandaag eens lekker geluierd, had ook geen puf om wat te doen eigenlijk.
Wat dat betreft ben ik net een weervrouwtje : Schijnt de zon heb ik energie voor 10, is het zo’n grijze grauwe dag als vandaag lijkt het wel of alle energie uit me weggezogen wordt.
Gisteren mijn auto (ja zoon rijdt er al 4 maanden in maar hij staat nog steeds op mijn naam) naar de garage gebracht om een nieuwe voorruit er in te laten zetten en weer opgehaald. Zoonlief gaat er morgen mee op wintersport en er zat een flinke scheur in. Moest wel lachen toen ik instapte en meteen het lampje van “tanken” begon te branden. ’t Zal niet waar zijn of hij het er om doet. Nou ja vooruit een extraatje voor zijn vakantie dan maar.
De garage was in de buurt van mijn zusje dus kon ik daar even haar fiets lenen om weer naar huis te gaan fietsen. Bovendien was ze jarig gisteren dus kon ik dat mooi combineren zo.
Vorige maand ben ik begonnen met een minimini baantje van 4 uur in de maand maar heb het toch maar gedaan, zo van je weet nooit wat er van komt en had dit netjes opgegeven bij het UWV, kreeg een formulier, ook ingevuld, loonstrook opgestuurd.
Dus ik dacht alles goed geregeld te hebben maar gisteren kreeg ik gewoon helemaal geen ww en daar word ik dan zo moe van.
Weer gaan bellen, gaan regelen dat het voor elkaar komt, waarom kunnen dingen nou nooit eens gewoon een keer goed gaan daar.
Ik had nog een urenformulier in moeten vullen vertelde de dame. Ik vroeg waarom dat nergens bijstond bij het formulier dat ik in moest vullen.
Ja dat werkt nog niet goed zei ze, maar ik zal het doorgeven dat dit aangepast moet worden op de site.
Ik had zomaar spontaan uit mezelf moeten bedenken dan dat ik daar nog ergens iets moest downloaden en invullen. Maar zei ze als u het vandaag nog invult krijg u volgende week uw geld.
Dank u wel. Maar al mijn vast lasten moeten wel afgeschreven worden. Nou zorg ik wel altijd dat ik genoeg reserve heb maar toch, denk dat er genoeg mensen zijn die meteen in de narigheid zitten als ze later hun geld krijgen want zo’n vetpot is het niet.
Soms baal ik er ook flink van dat je in dat soort gevallen ook overal alleen voor staat en niet dat ik het niet kan en het lukt me altijd wel maar toch, leuk is het niet altijd.

plaatje internet

12 gedachten over “Luieren

 1. Heel herkenbaar hoor Anneke, als mijn zoon de auto leent, kan ik daarna gelijk naar de pomp! 😉
  Ik hoop dat je geld toch snel binnenkomt, jij hebt in ieder geval je best gedaan.
  Fijn weekend!

 2. Oh ik kan mij hier zo vreselijk aan ergeren.
  Mensen die netjes volgens de “wet” alles opgeven zijn vaak de dupe!!
  Bij ons op de zaak zie ik dat ook. Er zijn er een aantal die als “oproepkracht” werkzaam zijn. Maar bij alles wat ze doen worden ze “gestraft”
  Ik snap dus ook wel dat mensen die minder gemotiveerd zijn gewoon lekker in hun bedje blijven liggen. Want daarmee verdien je soms meer dan wanneer je je stinkende beste doet!!
  Hopelijk staat het geld inderdaad snel op de rekening!

  1. Ik denk altijd maar wat ik zelf kan verdienen,dat verdien in liever zelf. Werk ook nog 8 uur freelance maar helemaal kan ik daar niet van rondkomen. Maar het is gewoon vervelend dat als je daar maar wat verandert het systeem meteen in de war lijkt te zijn.

 3. Geluk laat zich niet dwingen

  sommige mensen
  verkiezen
  als single te leven

  anderen zoeken snel
  een gezel

  het begin van een verhaal
  dat geen waarborg
  op gelukkig-zijn kan geven

  Hopelijk komt het allemaal snel in orde, Anneke!
  Lenjef

  1. Hoop het ook. Heb ook wel actief gezocht naar een gezel maar soms was ik dan ook weer zo opgelucht dat het “niets was” . Haha geloof dat ik een einzelganger begin te worden. Maar soms is iemand om even tegen aan te leunen wel eens prettig. Ach het blijft altijd dubbel. Samen zijn en het niet naar je zin hebben is nog erger.

 4. Ik heb inderdaad gisteren ook niet zo veel gedaan, gewoon omdat het zo somber was buiten.

  En verder, dat gedoe met het UWV …….. ik herken het, heb daar ook heel veel last van gehad. Qua sozawe is het bij mij nu rustig en ik hoop het zo te houden, zulke logge organen functioneren nu een maal niet zo foutloos 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s