De man met de hoed

Gisteren had ik mijn buuf ontvoerd uit haar huis, ze moest voor controle terug naar het ziekenhuis en ik zou even rijden, haar man dit keer thuisgelaten.
We waren snel klaar en allebei waren we hard toe aan een bakje/praatje/lekker leuteren bij de Hema.

En dat hebben we dus gedaan, even heerlijk gekletst, zij is ook best een actief mens en na twee weken in huis gezeten te hebben was ze er hard aan toe om er even uit te gaan.
Nog 5 weken zwachtelen en niet te veel doen had ze er bij gekregen maar ze mag wel weer lopen.

manmethoed1Naast ons aan een tafeltje zat een oudere man een kop erwtensoep te eten, naast hem op zijn tafeltje lag een hoed.
Ik geef het toe, ik heb een zwak voor mannen die een hoed dragen, heb altijd het idee dat deze mannen creatieve mensen zijn.
Misschien is het helemaal niet waar en zijn ze gewoon kaal en zetten ze daarom een hoed op.

Maar goed, we hebben weinig oog en oor voor mensen om ons heen en kletsen aardig wat af, ook ik kom er helemaal van bij.
Als ik opsta om mijn dienblad in het daarvoor bestemde afvoerkastje te plaatsen spreekt de man ons aan.
Hij zegt jullie zaten lekker te praten, niet dat ik geluisterd heb hoor maar ik vond het leuk om te zien. Ik kan ook vaak uren met mijn vriend praten. En hij bekent: Soms kan ik nog langer met mijn vriend praten dan met mijn vrouw omdat ik dan wel eens stil val.

Ik zeg tegen de man dat ik juist wel graag luister als mensen wat te vertellen heb en dat het me inspireert om verhalen daarover te schrijven.
Zo ontstaat een leuk gesprek over ouders met kinderen, weblog, schrijven en geef hem mijn weblogadres, waarom weet ik niet, een opwelling want ik doe het niet gauw maar ik ken hem verder toch niet en wellicht zie ik hem nooit meer.
Kan helemaal genieten van zulke ontmoetingen en onverwachte spontane gesprekken die het leven net een beetje leuker maken.

Plaatje internet bewerkt in photoshop 😉

11 gedachten over “De man met de hoed

  1. Ben ik met je eens, een man met een hoed hééft iets! De vraag is natuurlijk of “de man” áls hij hier al komt lezen iets van zich laat horen. Bloggen is trouwens een héérlijk iets voor mensen die graag hun gedachten onder woorden brengen zónder dat ze in de rede gevallen kunnen worden;-)

    1. Helemaal mee eens haha, of voor mensen zoals ik die graag min of meer anoniem, in ieder geval niemand uit mijn naaste omgeving die mijn weblognaam heeft, even haar hart te kunnen luchten en dingen te delen zonder er op straat over aangesproken te worden.

  2. Onverwachte ontmoetingen zijn vaak de mooiste. Soms kun je van een gesprek van vijf minuten iemand al behoorlijk leren kennen. En gesprekken met onbekenden zijn sowieso goud waard voor bloggers 😉 Om de een of andere reden heb ik dergelijke gesprekken altijd op de pont.
    liefs Kakel

    1. Ja dat was me al opgevallen van die veerpont, ook zo’n leuke plaats om mensen te ontmoeten. En het grappige is bij jou is altijd als ik het lees dat ik het ook voor me ziet omdat ik de pont zo goed ken natuurlijk.

  3. Mannen met hoeden zijn onweerstaanbaar voor mij, ik vind het geweldig. En spontane ontmoetingen zijn altijd de leukste vind ik. Je had tenminste weer een leuk uitje zo.

  4. Een vriend van ons draagt ook geregeld een hoed en hij heeft er echt een kop voor. Een man met een hoed heeft gewoon iets ;-). Leuke spontane ontmoeting, daar moet je van genieten. En wie weet leest hij straks hier wel mee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s