’t Klikt of het klikt niet

Soms is het gewoon raar, chemie tussen tlikeswee mensen, je hebt een klik met iemand of je hebt het niet. Ik heb dat tenminste wel heel snel eigenlijk.
En dat heeft eigenlijk niets te maken met hoe iemand er uit ziet, wat hij doet maar het is vaak het totaalplaatje wat me aanstaat. Het gevoel dat ik bij iemand mezelf kan zijn zonder na te denken of me een bepaalde houding aan te meten die “van me verwacht wordt”.
En niet dat ik zo star ben dat ik door ervaring of omgang met mensen niet van gedachte kan veranderen en iemand toch ga waarderen. Dat gebeurt ook wel eens.
Maar die eerste indruk is voor mij toch wel vaak belangrijk.
En als die klik er is kan het soms ook helemaal niet meer kapot, wat dat betreft ben ik wel behoorlijk trouw in vriendschappen moet ik zeggen.

Zelfs met digitale vrienden heb ik dat ook, was ooit lid geworden van een mailclub en ook daar had ik met een aantal net iets meer als met de anderen net zoals bij mijn weblog merk ik bij mezelf die klikken.
De blogs die ik lees bij andere zijn eigenlijk allemaal van mensen die ik niet privé ken ( een paar uitgezonderd) en toch heb ik met sommige meer een klik als met andere bloggers.

Misschien door de manier van schrijven, de overeenkomsten hoe mensen over dingen denken en er mee omgaan.
Maar eigenlijk is het wel raar dat er ook bloggers bij zijn die ik ook niet ken maar waarvan ik gewoon weet “dat zou in het echie geen vriend/vriendin van me zijn”.

Moet me ook wel eens inhouden als ik ergens op reageer, weet wel ze kennen me verder toch niet maar toch ik zou ook niet iemand niet willen kwetsen omdat ik gewoon het hele verhaal vaak niet ken. En iemand misschien heel anders is.

19 gedachten over “’t Klikt of het klikt niet

 1. Eigenlijk heb ik enkel Trees ontmoet en dat klikte.Ik lees nog steeds bij een vaste club bloggers vanaf het begin.Soms bij de één wat meer als bij de ander.Landrotten zowel als vaarvolk en ik vind het lezen nog steeds leuk.Heb weleens de gedachte om te stoppen met zelf bloggen,ik val wel eens in herhaling heb ik het idee.Maar het is waar wat je schrijft,soms is er een klik en soms helemaal niet.

  1. Ik merk ook wel eens dat ik het over bepaalde onderwerpen al eens eerder heb gehad, dat kan zomaar gebeuren natuurlijk, ik vind dat niet zo storend. Bij jou vind ik het altijd leuk dat mijn vaarherinneringen terug komen.

 2. Ik merk bij mezelf dat er toch bloggers zijn die ik het eerst lees / nooit oversla.
  Of ik daar in het echte leven mee bevriend zou zijn?
  Geen idee.
  Leuk dat je bent gaan volgen.

 3. Vooral dat laatste gaat nogal eens mis in blogland, lees ik hier en daar. Reacties kunnen vaak kwetsend zijn of als belerend worden ervaren. Ik ben daar ook voorzichtig in.

 4. Reageren is en blijft lastig, maar om telkens de reactie te beperken tot ‘Leuk geschreven’ of ‘Mooie foto’ is ook zo nietszeggend. Misschien nog wel meer nietszeggend dan niet reageren.

  Maar een digitale klik… Ja, ik geloof er wel in. Tot op heden klikte het in het eggies dan ook.

 5. Ja, met bepaalde mensen heb je een klik, dis meestal ook wel blijft. Ik merk dat ook met de blogs die ik lees. Er zijn er bij die ik nooit oversla. Het totaalplaatje vind ik in het echt wel belangrijk. De eerste indruk geeft wel een idee en ik ben heel trouw aan mijn vriendschappen als het eenmaal klikt.

 6. Heel herkenbaar hoor, met sommigen heb je een digitale klik, maar als je elkaar in het eggie zou ontmoeten, valt het misschien wel tegen, wie weet.
  Ik ken trouwens niemand prive van de bloggen die ik lees en die mij lezen.
  En ik heb ook favorieten, wie niet he?

  1. Ja dat mag toch ook je voorkeuren hebben. Ik heb een ex collega die ook blogt en mij geholpen heeft met mijn blog en een blogger die ik een keer ontmoet heb wat ook leuk was. Maar mijn blog is voor mij niet om mensen ook echt te leren kennen.

 7. Ik volg aardig wat bloggers en dat gevoel dat jij er bij hebt, zal iedereen wel hebben. Er zijn er wel een paar waarbij ik soms denk: waarom kijk ik hier eigenlijk nog? (Maar daar zit jij dus niet bij.)

 8. Mooi en goed onderwerp.
  Het geschreven woord kan idd weleens hard overkomen terwijl dat mss niet de bedoeling was.
  Als je in een gewoon gesprek met iemand bent, kan je dat meteen nuanceren door b.v. niet met stemverheffing te spreken.
  DAT IS ONMOGELIJK BIJ BLOGGEN, GLOEIENDE, GLOEIENDE!
  Denk dat eerlijkheid ook meespeelt en ervaring.
  Ik weet altijd heel vlug of iemand acherdochtig is o.i.d.
  Maar het voordeel van een Hulk is dat hij NOOIT oordeelt.
  Zeg nooit NOOIT !

 9. Herkenbaar. Ook ik heb mijn voorkeuren. Maar ik negeer dat vaak. Want het is juist de kunst om je tijdens het lezen in de geest van de schrijver te verplaatsen. Dat probeer ik althans. Hopelijk reageren bij mij alleen mensen die het leuk vinden om te reageren. Anders wordt het op den duur zo fake.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s