Met liefde gemaakt……

Vandaag niet zo heel warm als gisteren bloembakkenmaar wel mooi weer om eens een klusje aan te pakken en wel mijn bloembakken schuren.
Bijna al weer drie jaar geleden overleed mijn broer, hij was timmerman en had zelf een groot aantal bloembakken gemaakt. Achtkantig met daarop randen waarin potten gezet kunnen worden. En daarbij nog een aantal kleine vierkante bakjes om op te hangen.
Na zijn overlijden wilde niemand de bakken hebben dus had ik ze meegenomen en ze staan heel mooi op mijn straat met boompjes er in.
Alleen het zijn wel bakken die onderhoud nodig hebben, het hout moet namelijk zo nu en dan geverfd worden, vandaar ook dat de anderen ze niet wilden hebben.
Vanmiddag dus eens begonnen met het schuren van al die bakken, een heel werk want de bakken zijn gemaakt van allemaal balkjes op elkaar.
Zo bezig zijnde bedacht ik, wat een werk moet dat zijn geweest om dat allemaal te maken en terwijl ik dat dacht legde in mijn hand op een van de bakken.
Het voelde warm aan en opeens leek het wel of mijn broer even heel dicht bij me was, het was echt een gek gevoel.
Die warmte zal best gekomen zijn van de zon die er op stond te schijnen bedacht mijn nuchtere ik maar toch voelde het gewoon zo fijn aan wat het ook geweest is.
Ik heb best vrede met het feit dat hij er niet meer is maar omdat tuinieren de gezamenlijke hobby van mijn broer en mij was mis ik hem eigenlijk vooral als ik in de tuin bezig ben.
IMG_6374De tuin bij mijn moeder die hij helemaal heeft ingericht en waar nog bijzondere planten staan omdat hij gek was op aparte dingen.
Samen gingen we regelmatig naar tuincentra of tuinen kijken en natuurlijk naar de bloemetjesmarkt eens per jaar.
Gek dat ik soms dagen en weken niet aan hem denk maar nu zo met dit schuurwerk van zijn bloembakken hij opeens weer zo dicht bij komt.

13 gedachten over “Met liefde gemaakt……

  1. Ontroerend logje dat me ook om andere redenen raakte. De bakken zien er prachtig uit. Je broer zou trots op je zijn geweest, waag ik te zeggen.

  2. Zijn energie plakt er gewoon nog een beetje aan. De liefde die hij erin heeft gestopt. Mooi. Ik stond zelf afgelopen zaterdag in de schuur van mijn vader. Dichterbij dan daar zou ik hem denk ik niet kunnen voelen.

    Mooi hè?!

  3. Het gemis komt op de meest onverwachte momenten opzetten, gek is dat hè? Als een vuistslag in je gezicht, zo voelt het soms. Je bent er even niet mee bezig en bam, opeens is het daar. Heerlijk dat jullie het tuinieren samen deelden. Zo is hij extra dicht bij je op momenten dat je daarmee bezig bent.

  4. Wat mooi geschreven Anneke, ik denk zeker dat zijn energie er nog aan hangt en dat jou gevoel echt was. Lijkt me fijn en ontroerend om zo door die bakken het gevoel te hebben dicht bij je broer te zijn. Toen ik die onderste foto zag, moest ik denken dat jou broer als hij het zou zien hartstikke trots is op jou, want die bakken staan er toch maar mooi bij 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s