Blauw zonder dronken te zijn

Alsof iemand me een klap op mijn gezicht had gegeven zo zag het er vanmorgen uit, niet echt een fraai gezicht maar goed, doe het er maar ff mee. Dikke knie, geschaafde hand, blauwe schenen, ach dan past het een beetje bij elkaar tenminste.
Kan wel naar de dokter gaan maar mijn dokter is nogal een nuchtere tante die ooit tegen me zei “Anneke ongeveer 70 % waar de mensen voor komen gaat gewoon weer over zonder behandeling” en dat is met dit ook wel zo denk ik. Heb niks gebroken, kan alles nog bewegen al kraakt en kreunt het een beetje hier en daar.
Maar niet bewegen lijkt me nog slechter dan wel bewegen dus ben gewoon vanmiddag even met dat mooie weer een stukje wezen fietsen op mijn gemakkie naar mijn moeder.
Een ongeluk komt nooit alleen zeggen ze want vanmorgen toen ik bij de tandarts was geweest, die gelukkig heel voorzichtig was toen hij mijn gezicht had gezien, en weer naar huis fietste ging ook mijn fiets weer kapot.
Ik baalde toen echt enorm. De trapondersteuning deed het niet meer, meteen maar weggebracht en kreeg wel een inruilfiets maar wel een oudje zonder ondersteuning.
Dat is de tweede keer, een fiets van ruim 2000 euro en die fiets is nog maar 5 maanden oud, ik fiets wel veel maar daar moet een fiets toch wel tegen kunnen.
Was nog niet lang thuis toen ik een mailtje van de fietsenmaker kreeg, je kan hem weer ophalen de accu is kapot. Ik heb er een accu van mezelf ingedaan en de andere wordt opgestuurd. Ik was helemaal blij, wat een geweldige fietsenmaker heb ik toch, die zou eens een warme douche bij Radar moeten krijgen, ware het niet dat ik niet op televisie wil maar verdienen doet ie het wel hoor. Heb daar niet eens mijn fiets gekocht.
Veel werk vandaag voor de krant dat zal je altijd zien, maar wel leuke en mooie dingen.
Een onthulling van een monument en de huldiging van een jongen uiIMG_3173t ons dorp die wereldkampioen allround schaatsen in Noorwegen werd bij de junioren.
En dan nog al mijn stukken uitwerken voor de krant, had gelukkig een keer vooruitgewerkt, dat scheelde wel, zou ik vaker moeten doen.
Een heftige en drukke dag, morgen nog zo een en dan lekker weekend en uitrusten.
P.s. Dank voor alle goede wensen allemaal.

foto’s @nneke

 

15 gedachten over “Blauw zonder dronken te zijn

 1. Je hebt een verstandige arts,had ik vroeger ook. Heb ook wel eens horen beweren dat 80 % van de mensen beter wordt óndanks de behandeling door een arts;-)
  Maar vervelend is het wel en pijnlijk ook natuurlijk maar ik denk dat je er inderdaad goed aan doet om in beweging te blijven.

  1. Dat geloof ik ook hoor. Heb ook wel eens als ik eenmaal iets waar ik mee zit tegen iemand vertelt dat de helft van de klachten al weer verdwijnen. Daarom is een gesprek soms wel goed al is het maar om gerust gesteld te worden. Maar goed blauwe plekken doet ze toch niets aan.

 2. Ja, je lichaam heeft toch een flinke klap gehad. Blijven bewegen zolang het kan is natuurlijk altijd goed, maar forceer het maar niet teveel hoor Anneke! Wat voor stukjes schrijf je voor de krant? Ben ik wel benieuwd naar!

  1. Heb gelukkig een rustig weekend. Ik schrijf eigenlijk over van alles wat in onze regio gebeurt behalve echte sportverslagen en politiek. Ja van 60 jarige huwelijken, openingen van winkels, uitvoeringen, concerten, ondernemers die starten. Alles wat leeft in zo’n gemeenschap zeg maar. Deze week bijvoorbeeld : Twee mannen die een muziekmiddag gaan organiseren. Het onthullen van een monument van iemand die gesneuveld was in de 2e wereldoorlog, Hulding van een jongen die wereldkampioen schaatsen was geworden. Een oranje vereniging die nieuwe vrijwilligers zoekt, een project waarbij middelbare scholieren koken voor mensen uit een zorgcentrum, een school die het predicaat rookvrij kreeg. Had een druk weekje ook. Meestal heb ik zo 3 afspraken en daarnaast doe ik nog alle mails die binnen komen verwerken, kijken wat voor plaatsing in aanmerking komt en een beetje redigeren. Heel leuk werk, doe het al 17 jaar. Misschien gaat het verdwijnen eind van dit jaar maar hoop het niet.

 3. Wat een leuke baan heb je toch.
  Waarom schrijf je geen column voor dezelfde krant over de bijzondere ontmoetingen die je tijdens je werk soms hebt.
  Ik vind dat soort stukjes van jou / over de gewone mens- altijd erg leuk om te lezen.
  Fijn weekend!

 4. H is een wereldvent! Zoveel service…je zou er stil van worden.
  Ik ben blij dat je geen blijvend letsel aan je val over hebt gehouden. Liever de fiets dan jij!
  Fijne zondag nog en een spoedig herstel.
  Liefs, kakel

 5. Zo’n bezige bij als jij zou toch niet stil kunnen zitten denk ik. Maar goed dat je lekker bezig blijft en die dokter heeft gelijk. Maar zo’n nieuwe fiets al twee keer kapot, nee dat zou echt niet moeten kunnen. Gelukkig heb je een super service.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s