Noaberschap

Geen ABN maar wel iets wat ik belangrijk vindburen, goeie buren en gelukkig heb ik die zonder dat we elkaar overlopen.
Mijn buurvrouw is heel creatief en kan ook lekker koken en zo nu en dan komt er een maaltje “over de schutting”.
Vandaag stond ook een beetje in het teken van mijn buren, van doe iets terug voor goeie buren ging ik vanmiddag met mijn vroegere buuf (tegenwoordig mijn vriendin) naar het ziekenhuis. Het ging goed met haar been en ze hoefde niet meer terug te komen. Dus ik ben weer even van het rijden naar het ziekenhuis af, ze mag zelf weer rijden.
Een reden om even lekker een bakje met wat lekkers te gaan doen samen en even bij te kletsen.
Maar ondertussen had ik ook afgesproken om elke 2 uur mijn huidige buurman te bellen. Hij heeft last van epilepsie en zijn vrouw ging een dagje uit met vriendinnen. En om echt ook een dagje vrij te zijn is het voor haar ook wel eens lekker om niet iedere keer te moeten denken, ik moet bellen of alles nog goed is.
Het grappige is dat toen wij verhuisden naar het huis waar ik nu nog woon bleek dat ik op de lagere school bij mijn buurman in de klas had gezeten.  Dat schiep meteen een band en eigenlijk vanaf het begin hebben we een goed contact.
Gelukkig gaat het momenteel met de buurman heel goed en is ie al heel lang aanval vrij maar ik heb het ook al verschillende keren meegemaakt dat hij echt zware aanvallen had en de buurvrouw vroeg om even te helpen. De buurvrouw vind het dan een fijn idee dat toch iemand contact heeft met hem zo door de dag heen en dat is een kleine moeite.
Alles ging goed en om half 7 meldde de buurvrouw zich weer, ze had een heerlijke dag gehad met haar vriendinnen.
goedebuurDe score blauwe plekken kwam op 12 toen ik vanmorgen telde maar eigenlijk heb ik nog meer last van mijn hand met schaafwonden, dat is best pijnlijk eigenlijk.
Alleen zag ik sommige mensen nog wel bedenkelijk kijken naar mijn blauwe plek op mijn gezicht, eigenlijk wel grappig en vroeg me wel eens af, wat zouden die nou denken.
Maar goed voor de rest nog wel wat stijve spieren maar het gaat weer de goede kant op.
Lekker weekend, maar een afspraak nog voor de krant en voor de rest hoop ik even lekker rustig bijkomen van een hectisch weekje.

12 gedachten over “Noaberschap

 1. Buren zijn ontzettend belangrijk. Wij hebben geboft.
  Pas je wel op met die schaafwonden. Misschien even een prik halen bij de dokter. Straatvuil is best listig.

 2. Jeetje Anneke, ik heb even teruggelezen maar je hebt een behoorlijke smak gemaakt!
  Je blauwe plek zal ook nog wel meer kleuren krijgen vrees ik.
  Ik heb een oude buurvrouw die ik naloop, maar de laatste tijd raakt ze steeds meer in de war helaas, ze rommelt met sleutels en geld. Als ik het weer in orde voor haar maak is ze dat na 5 minuten weer vergeten. Ze heeft 1 dochter die fulltime werkt, die doet haar best maar ze leunt ook erg op mij.

  Fijn weekend!!

  1. Dan mag ze blij zijn met een buurvrouw zoals jij. Op een gegeven moment gaat het gewoon niet meer denk ik voor die mevrouw dan moeten er andere maatregelen genomen worden.

 3. Buren als jij zijn goud waard.

  ‘Leuk’ he, die blikken van de mensen. Ik ben ooit eens van mijn fiets ‘gevlogen’ en had ook een prachtig blauw gezicht. De dokter bij de Huisartsenpost wilde eerst niet geloven dat het een ongeluk was en had al bijna de politie ingeschakeld.

  Zucht… En daar waar het nodig is worden de signalen vaak niet opgepikt.

  1. Dank je wel, maar mijn buren ook hoor, het is gelukkig wederzijds. Op zich wel goed van die dokter dat hij zijn twijfels had. Het lijkt me best moeilijk inderdaad om een juist signaal op te pikken.

  1. Denk het ook wel hoor dat het in een flat anders is, maar misschien is het verschil nog wel groter tussen dorp en stad. Hier heb je toch nog een beetje ouderwetse sfeer met alles en ik vind dat wel prettig.

 4. Ja zéker, goede buren hebben ( en zijn) is heel belangrijk.Gelukkig is ons straatje op dat punt heel “ouderwets” en dat is fijn, elkaar niet overlopen maar er “zijn”als het nodig is! Schaafwonden zijn reuze pijnlijk ,nou ja, blauwe plekken óók natuurlijk.

 5. Ik heb het ook ontzettend getroffen met de buren. We komen nooit bij elkaar, maken af en toe een praatje. Maar als er echt iets aan de hand is, kunnen we altijd bij elkaar terecht en dat vind ik het allerbelangrijkst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s