De kluts kwijt ……

Vanmiddag was ik bij mijn moeder en ze is duidelijk een beetje de kluts kwijt.
Normaliter gaat het eigenlijk best nog steeds goed met haar als het ritme maar niet verstoord wordt en dat is nu dus wel het geval.
Mijn broer gaat iedere dag naar mijn moeder toe om haar medicijnen voor heel de dag klaar te zetten, ze weet het precies welk potje op welk tijdstip ze hebben moet.
Maar hij is voor drie dagen opgenomen voor onderzoek in het ziekenhuis en nu is het met mijn moeder ook mis.
De zorg komt wel haar medicijnen doen maar daar heeft ze (soms terecht) niet zoveel vertrouwen in en natuurlijk maakt ze zich ook ongerust over haar zoon.
Hij moet gedotterd worden en afhankelijk van wat ze vinden nog een operatie aan zijn aderen.  De aorta is niet helemaal in orde.
Hoe moet het nu met de boodschappen vroeg ze zich af omdat mijn schoonzusje dat altijd doet maar goed die ging natuurlijk met mijn broer mee naar het ziekenhuis. En haar geld dat mijn broer altijd ophaalt voor haar.
En zijn er allemaal problemen die ze niet meer overziet en daar wordt ze dan onrustig van.
Pas als mijn zusje en ik zeggen dat wij alles met mijn broer afgesproken hebben over geld en boodschappen wordt ze een beetje rustiger.
Wat dat betreft heeft mijn broer haar natuurlijk een beetje verwend door iedere dag langs te gaan. Hij woont er dichtbij in de buurt, werkt niet meer dus voor hem is het ook een loopje iedere dag even.
Nou ja hoop voor mijn broer dat het allemaal goed zal verlopen, het zijn niet de lichtste operaties om te ondergaan en dan zal hij zeker een tijdje uit de running zijn.
Ben dus heel benieuwd hoe ze dat allemaal op zal vatten en er mee om zal gaan, valt ook niet mee als je zo oud bent. Zorg voor haar kind en ook uit haar doen hierdoor.
Dus zusje en ik zullen wel wat vaker even aan de bak moeten zoals we ook doen zal mijn broer met vakantie is.

9 gedachten over “De kluts kwijt ……

 1. Ik merk het ook aan mijn schoonmoeder. Alles loopt op rolletjes, maar er moet niets geks in haar ogen gebeuren. Hopelijk valt het allemaal mee, zowel voor je broer als voor je moeder.

 2. Allereerst beterschap voor je Broer dat alles goed zal verlopen en ingreep hopelijk niet nodig hoeft te zijn.
  Ook dat je moeder weer tot rust komt, het is ook op zo’n leeftijd niet niks veranderingen.

 3. Ja, kan me voorstellen dat het voor de hele familie even weer niet mee valt, voor je moeder niet, omdat ze uit haar ritme gehaald word, maar ook voor jullie, want je gaat toch wat vaker even bij je moeder kijken en wilt misschien je broer in het ziekenhuis ook bezoeken.
  Hoop dat het allemaal meevalt en heel snel weer goed gaat komen met je broer.

 4. Erg hé dat ze zo van de kook raakt,maar ik herken het o zo goed.Best heftig bij je broer,hopelijk is die aorta toch beter als het op het eerste gezicht lijkt.
  Sterkte allemaal.

  tip;Misschien moet je eens bij de apotheek om een Medirol vragen,ook voor de thuiszorg is dat handig.Wel even navragen of ze het vergoed krijgt.
  Want mocht het toch zo zijn dat je broer even uit de running is, zijn de medicijnen voor je mam veilig per zakje verpakt.

  Wij gebruiken een week medicijn houder,bovenop staat de dag en de tijd.ochtend,middag enz.Alleen wij vullen die zelf.

  1. Ja ik ken het systeem. Maar mijn moeder kan letterlijk blindelings (20 % zicht nog) alles nu vinden, dat is dan helemaal over, ze krijgt die zakjes gewoon niet meer open. Dus zolang dit nog werkt moet het zo maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s