De tuin in…….

dottersMeestal ben ik de eerste die in de tuin zit te wroeten maar voor mijn doen ben ik dit jaar laat. Hoewel wat is laat, het voorjaar is gewoon erg vroeg dus ik was er gewoon nog niet aan toe blijkbaar. Maandag had ik al wel wat groentes en dingen gezaaid en gepoot in mijn kasje en die doen het goed. Veertien zakken met grond lagen me al steeds aan te kijken met zo’n blik van doe je nog eens wat met ons en vandaag had ik expres met niemand afgesproken en kon ik aan de slag gaan. Ze geven regen op dus dacht ik, kom op net doen als de boeren die voordat het gaat regenen ook altijd gaan gieren op het land. Niet dat het van mij hoeft te gaan regenen maar de tuin kan wel een buitje gebruiken Na een telefoontje met het UWV, had nu 2 1/2 week geleden al mijn geld moeten krijgen maar nog steeds niets gehad, had ik het ook wel even nodig om mijn frustraties weg te werken. Heel rustig blijvend vertelde de man dat ik het de 7e op mijn rekening gestort krijg, terwijl de 14e mijn volgende uitbetaaltermijn al weer is. Gelukkig heb ik nog wat reserve anders zit je toch gewoon meteen in de problemen en dat alleen omdat ik een minibaantje van 4 uur in de maand aangenomen heb. Daarvoor nooit problemen gehad, had beter dat werk niet aan kunnen nemen, maar goed…… Eenmaal in de tuin werkend was ik het snel vergeten, zwaar werk, ik weet nu ook waarom spit, spit heet. Heb een groot gedeelte van de tuin waar nog geen planten opkwamen omgespit en de grond fijn gemaakt, mest en kalk er op en daarna een nieuwe laag grond er door heen. De grondige aanpak dit keer maar.

Het ziet er weer goed uit, de merels zijn er ook heel blij mee want bijna achter mijn spa aan kwamen ze om de omgespitte wormpjes op te pikken, Luilekkerland voor merels vandaag. Heel de dag is het een komen en gaan van vogels die komen badderen in de vijver, in de bomen wordt zo nu en dan een ruzie tussen vogels uitgevochten, heerlijk om zo te werken hoor al voel ik hier en daar wel wat spieren piepen en kraken. (gisteren al bij mijn moeder heel de middag in de tuin gewerkt).
merelNog een pergola verwijderd, een stuk van een biels verplaatst en als beloning toen ik om 5 uur klaar was nog een uurtje in de zon liggen slapen op mijn stretcher. Nu nog een keer mijn terras en straat met de hogedrukreiniger schoonmaken dan begint het er weer een beetje op te lijken allemaal. Niet teveel tegelijk willen, moet maar denken wat heb ik al gedaan in plaats van wat moet ik allemaal nog doen, dat werkt beter om de zin om wat te doen er in te houden. Het liefst had ik meteen het net van de vijver afgehaald maar eigenlijk is dat nog te vroeg dus nog maar even wachten tot de reigers in de polder genoeg te eten hebben weer.

 

14 gedachten over “De tuin in…….

 1. Wat zou ik het fijn vinden als ik het nog kon, maar helaas dat lukt mij niet meer. Af en toe heb ik een tuinengel maar helaas nu is ze even uit de running.Het terras heb ik ook nog niet helemaal schoon, maar het is nog vroeg in het voorjaar en de jonge buren naast mij doen helemaal niets noch voor noch achter, alles blijft overwaaien.
  Doe rustig aan Anneke,
  Groetjes, Ria 😉

  1. Zou het je ook gunnen Ria. Ik merk nu wel met twee grote tuinen dat het soms ook wel een “moeten” is en ik echt moet kijken wat heb ik gedaan en niet wat moet ik nog want het is nog vroeg in het voorjaar. Alles op zijn tijd gewoon maar doen iedere keer wat.

 2. Tjonge ,jij weet van aanpakken! We zijn eigenlijk allemaal een beetje overdonderd door het vroege voorjaar ,zéker nadat vorig jaar het voorjaar maar gewoon oversloeg!

  1. Ja inderdaad vorig jaar was ik nog nergens mee begonnen maar omdat het zulk mooi weer is heb ik gewoon het idee dat het allemaal klaar moet zijn. Maar ik geniet er ook van hoor, niet alleen maar werken.

 3. Toch heerlijk als je al het een en ander hebt kunnen doen , gaat bij ons op de camping net zo alleen jij doet het in je uppie dus heb ik makkelijk praten omdat Ger hier het meeste doet .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s