Zit een stel bij de Hema………

HumanitasAfgelopen maandag een informatiebijeenkomst gehad van Humanitas om als vrijwilliger mensen te gaan helpen met het ordenen van administraties, het maken van budgetten en ze zo ongeveer een jaar gaan begeleiden. Het lijkt met heel leuk werk om te doen en zeker het helpen met uitzoeken en ordenen van dingen ligt mij wel dus ik denk dat ik me wel aan ga melden om de cursus te gaan volgen. Nog even eerst bij het UWV vragen of ze daar geen bezwaar tegen hebben en heel eerlijk gezegd als ik in december in de bijstand kom en een tegenprestatie zal moeten leveren ga ik liever dat doen dan de billen van mijn buurman wassen, bij wijze van spreken dan.

Het was onverwacht mooi weer eigenlijk vond ik maandag, warm dus meteen na de bijeenkomst op de fiets gestapt om een eind te gaan fietsen en heel toevallig 😉 kwam ik daarbij terecht bij de Hema voor een bakje en een broodje. Heel stil op maandag maar naast me zat een stel, schat van mijn eigen leeftijd zo’n beetje. Uit het gesprek maakte ik op dat ze niet getrouwd waren maar wel partners van elkaar en het gesprek ging verder over lengte. De vrouw had blijkbaar een medische keuring ondergaan en daar bleek bij het meten van de lengte dat ze 4 cm korter was dan dat ze vroeger was. “Ik had beter niets kunnen zeggen” zei ze tegen die man “want nu begonnen ze meteen te vragen over mijn krimpen. Als ik naast mijn zoon staat voel ik me echt helemaal klein. Nou ja jij bent ook niet zo lang zei ze tegen de man. Meteen ging ze zitten zoeken in haar foto’s in haar telefoon en daar vond ze er blijkbaar een van de man waar hij alleen op stond. “Kijk”, zei ze ” op deze foto lijkt het nog wel wat”. Ik kon het niet laten, ik schoot in de lach, het kwam er ook zo komisch uit en die man liet het allemaal maar lekker gelaten over zich heen komen. Meteen werd ik door de vrouw in het gesprek betrokken, ja u bent misschien nog wat jonger zei ze maar die jongelui van nu lijken allemaal wel zo lang te worden en wij krimpen alleen maar. LengteIk beaamde dat ik me naast mijn zoon ook wel eens een soort klein duimpje voel en liet me wijselijk maar niet uit over mijn leeftijd. ;). Ach zei ik, wat maakt het ook uit, als ik ergens niet bij kan dan pak ik wel een trapje. Zo is het zei die vrouw, mijn zoon is bijna twee meter en dat is ook niet altijd gemakkelijk.

Mijn broodje is op en in ga lekker weer fietsen en wens het stel nog een leuke dag verder.

Thuis heerlijk in de tuin gewerkt nog een paar uren, gewoon zo lekker warm. Al het onkruid voor en achter tussen de tegels weggehaald en nog even buiten zitten eten voordat de “enorme buien” zouden moeten komen. Gelukkig viel het allemaal heel erg mee en de tuin was blij met een buitje.

 

14 gedachten over “Zit een stel bij de Hema………

 1. Ik hoop dat het UWV akkoord gaat met je plannen. Ik ken je niet persoonlijk maar heb wel het idee dat je geknipt bent om mensen op die manier te helpen.

  1. Dank je wel, ja ik denk ook wel dat ik het kan. Weet niet wat het UWV gaat zeggen, zou het liever als werk doen maar ja, dat zit er niet in natuurlijk, dat is dan wel weer jammer.

 2. Zo’n baan lijkt me echt iets voor jou. En over krimpen gesproken: manlief was voor zijn rugoperatie in 2003 van 2 meter naar 1.98 gekrompen. Na zijn operatie kreeg hij die verloren centimeters weer terug. Grappig toch?

 3. Gewoon weer een lekker dagje gehad dus. Lijkt me leuk die cursus en dan mensen helpen te helpen, hopelijk doet het UWV niet moeilijk!
  Volgens mij krimpen we allemaal hoor, als ik naast mijn dochter sta, die is maar 1,63 voel ik me tegenwoordig een ukkepuk 😉 met mijn 1.57.

 4. Het is heel normaal dat je krimpt als je ouder wordt en als ik naast mijn zoon sta dan verdwijn ik ook heb ik het idee. Ik hoop dat je die cursus mag doen, want het lijkt me wel iets voor jou voor zover als ik je ken. Succes!

 5. Dat krimpen heeft vaak met botontkalking te maken als ik het goed heb.heowel de één er meer last van heeft dan de ander ! Maar behalve dat zijn “wij oudjes” natuurlijk nooit zo lang geweest als de huidige generatie is geworden.

  1. Dat is ook zo hoor, de meeste jongelui worden nu een stuk langer dan vroeger. Ik ken ook niemand van vroeger die als meisje bijvoorbeeld maat 42 had of zo van schoenen, mijn ex schoondochter had dat wel. Dus alles wordt volgens mij groter ook de voeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s