Mam, doe je wel eens wat leuks……….

paaslijn11

Gisterenavond was mijn zoon even op visite en we zaten zo wat te praten. Hij voelde waarschijnlijk aan dat het niet mijn allerbeste dag was die ik gisteren had want op een gegeven moment vroeg hij gaat het wel goed met je.
Ja hoor zei ik, heb alleen nogal wat dingen die ik gewoon nog allemaal moet doen en ik vind momenteel niet de puf om het aan te pakken eigenlijk en dan blijf ik het gewoon maar met me meedragen, blijf ik er aan denken en kan ik mijn rust niet vinden.
Doe je ook nog wel eens wat leuks voor jezelf vroeg hij.
Tja dat was een vraag waar ik eigenlijk sinds gisteren ook wel over nagedacht heb.
Zijn beleving van iets leuks doen is vast en zeker heel anders dan mijn beleving maar inderdaad, eens iets heel anders voor mezelf doen of ergens naar toe gaan zonder dat ik constant denk, ik moet nog zoveel dingen doen die eigenlijk al gedaan hadden moeten zijn, komt er eigenlijk niet zo van de laatste maanden.
Heb best steeds een druk bezette agenda met dingen die ik mezelf opleg om te doen.
En natuurlijk zijn daar ook best leuke dingen bij zoals fietsen of wandelen met een vriendin of met mijn zus op stap. Dingen voor de krant, mijn tuin, mijn moeder en nog voor iemand die ik vrijwillig help met wat papierwerk, het jeugdwerk. En zelf gaan fietsen in de polder.
Maar ondanks het feit dat ik geen baan heb, heb ik gewoon een week gevuld met werkzaamheden, ook wel goed voor me. Maar toen ik nog wel werkte had ik wel eens een vrije dag waarop ik iets leuks ging doen en het lijkt nu wel of ik mezelf die niet gun en altijd maar bezig moet zijn.
En is het dan ook altijd zo leuk om wat in mijn uppie te doen, sommige dingen wel hoor, maar soms mis ik het ook wel eens om samen met iemand iets te ondernemen vooral in het weekend.
De meeste van mijn vriendinnen zijn getrouwd of hebben een relatie en op zon- en feestdagen hebben die meestal van alles te doen dus ben ik dan toch wel op mezelf aangewezen. En soms mis ik dat wel die vanzelfsprekendheid om met iemand samen iets te doen zonder dat je het altijd hoeft te plannen. Wat dat betreft is het ook wel jammer dat mijn beste vriendin zo ver weg woont, die is ook alleen en heeft wat dat betreft ook wel hetzelfde als ik met haar vriendinnen.
Misschien toch maar eens wat rond gaan kijken naar man/vrouw om in het weekend zo nu en dan eens ergens naar toe te gaan. Er zullen toch wel meer mensen zijn in mijn omgeving die een beetje in dezelfde omstandigheden verkeren.
Wie weet hoe leuk dat kan zijn…………… en graag nog voor de Pasen want dan heb ik niets te doen hahaha……..

paaslijn11

28 gedachten over “Mam, doe je wel eens wat leuks……….

 1. Dat herken ik wel van toen ik een alleenstaande moeder was.
  Herken het ook van een lieve collega van me, die in hetzelfde schuitje zit nu.
  Wie weet wat dit blogje je alleen al oplevert.

  1. Nou ik verwacht niet dat er via mijn weblog iets van reacties komen hoor, dat was ook niet mijn insteek, soms wil ik gewoon even mijn verhaal kwijt, is ook een momentopname hoor. Soms voel ik dat zo.

 2. Iemand die altijd alleen heeft geleefd wéét niet beter en zal het niet missen. Maar mensen zoals jij moeten dus roeien met de riemen die je hebt en misschien is het inderdaad wel een goed plan om eens te zoeken naar mensen die in het zelfde schuitje zitten,kun je misschien samen roeien;-)

  1. Ja ik heb wel eens op die site zitten kijken maar ik kreeg toch het idee dat het meer is voor ouders met wat jongere kinderen, misschien vergis ik me. Zelf heb ik geen kind meer thuis dus ben eigenlijk geen ouderalleen maar gewoon alleen.

   1. De mensen die nu veel in de serieuze rubrieken schrijven zijn vaker de jonge mensen, vers gescheiden met kleine kinderen. Maar volgens mij ligt de gemiddelde leeftijd ergens tussen de 45 en de 50 omdat een deel van de eerste ‘bezoekers’ er nog steeds rondhangen. Vooral tijdens de uitjes kom je de oudere garde veel tegen. Zij die geen rekening meer hoeven te houden met kinderen…

 3. Dat kan ik me heel goed indenken hoor. Uiteindelijk willen we (bijna) allemaal toch iemand waaraan we onze liefde kwijt kunnen. Ik hoop dat je op een dag tegen die ene lieve man aanloopt Anneke!

  1. Niet dat ik daar direct naar op zoek ben maar komt is er een tegen sluit ik ook niets uit. Komt wel goed hoor met Pasen, heb al wat leuke dingen gezien om te doen. Wie weet wat ik daar tegenkom haha……..

 4. Ik kan me wel voorstellen dat je soms iemand mist om iets leuks mee te gaan doen. De spontaniteit is er dan ook niet om zomaar even iets af te spreken. Ik hoop dat er iemand in je omgeving is die in net zo’n situatie zit als jij.

 5. De waarde van je daginvulling lijkt te veranderen. Bij mij was het zo dat ik er op een gegeven moment achter kwam dat ik eigenlijk geen echt leuke dingen meer mocht doen, ik werkte er immers niet voor? Belachelijk, maar zo werkte mijn werkloze mind. Dat heb ik los gelaten, en ik hoef (soms) niet meer zoveel van mezelf. En als ik terug kijk doe ik nu veel meer leuke dingen, voor minder geld dan dat ik vroeger deed, ik ben veel creatiever geworden.
  Trouwens, wat jij met je zon- en feestdagen heb, heb ik eigenlijk helemaal niet, ik geniet van zo’n dagje “lekker niets doen”. Met pasen ga ik weer lekker uitgebreid voor mezelf koken, lekker glaasje wijn erbij en ik geniet.

  1. Ja dat vind ik knap hoor Minoesjka, maar heb zelf ook wel wat leuks gezien als het redelijk weer is. Een fietstocht langs ateliers en open tuinen maar soms zou ik het wel leuker vinden om dat samen met iemand te doen.

 6. De tuin is in orde en dat is al héél wat. Ja soms zou ik ook wel naar een theater willen of een mooie musical, maar het alleen moeten gaan houdt me tegen. Met Pasen hoop ik op mooi weer en ga in mijn uppie luieren en wandelen met de hondjes.

  groetjes, Ria

  1. Fijn dat je tuin al in orde is. Ik weet ook dat ik niet de enige ben die dit gevoel wel eens heeft maar soms vind ik het lekker om dat even te uiten via mijn weblog, daar is ie voor mij voor, zonder dat mensen in mijn omgeving dat lezen of weten…

  2. En voor jou ook al vast fijne Paasdagen hoop ook dat het mooi weer is, er is hier een leuke route om te fietsen langs ateliers en open tuinen dus dat wil ik dan gaan doen..

 7. Ik herken dit wel. Je schuldig voelen als je eens een keer iets doet wat eigenlijk niet nodig is. Zoals eens onderuitgezakt een boek lezen of in de tuin luieren. Terwijl dit nog moet of eigenlijk moet dat ook eens af…

 8. Ook ik herken het. Mijn vriendin noemde het “Eerst de p van plicht en dan de p van pret.” Zij is nog christelijk – calvinistisch – opgevoed, maar ik niet 😉
  Ik hoop oprecht dat je fijne paasdagen hebt. Altijd alleen is ook maar alleen, al is er in de omgeving wel altijd veel te doen. Een minder aangenaam dagje is zo erg niet. Dan vallen de fijne dagen weer op. Sterkte hoor Anneke.
  Liefs Kakel

 9. Zou dat het zijn? Dat je geen werk hebt en dan denkt dat je daarom niks leuks mag gaan doen? Maar natuurlijk weet je wel dat het niet waar is. Ga eens op visite bij een een weblogger. Er zijn er meer in de buurt van Rotterdam. Tja wat zou ik zelf doen als ik mezelf eens iets zou gunnen. Joh… ik zou het eigenlijk niet weten. Lekker in de tuin in het zonnetje zitten zonder gevoel van: ik moet onkruid wieden. Kortom, laat ik mijn mond maar houden 🙂

  1. In het begin had ik het wel heel sterk hoor, gaat nu gelukkig wel beter. En soms heb ik gewoon zo’n dag dan mag ik van mezelf mopperen een keer en daar is mijn blog voor om jullie daar mee lastig te vallen haha…… komt wel goed hoor met mij, doe eigenlijk best veel leuke dingen, als ik wel eens naar andere kijkt heb ik een heel afwisselend leven eigenlijk wel. Sterker nog, zou niet eens weten of in momenteel wel weer een fulltime baan er nog bij zou willen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s