Tuinieren zo leuk …..

Het blijft voor mij gewoon zo leuk om wat in de tuin te rommelen, hoewel de sessie die ik afgelopen zaterdag bij mijn moeder haar tuin had zorgde er wel voor dat ik zondag nodig had om weer wat bij te komen van de spierpijn. IMG_3697
Veel te lang doorgegaan natuurlijk maar wel een heel groot stuk weer onkruidvrij gemaakt en hier en daar wat verpoot en verzet. Een paar bakjes met plantjes gevuld en nu maar hopen dat ze de vorst van aanstaande nacht overleven.
Mijn eigen tuin heb ik ook een paar weken geleden aangepakt en momenteel zie ik hem bijna per dag, dat is natuurlijk overdreven, voller worden.
Zeker na de regen van vorige week lijkt het wel een explosie van groeikracht.
Bij mij in de straat is het tuincentrum weer heropend, heel leuk maar ik zie er ook wel van alles wat ik leuk vind en moet me regelmatig inhouden.
Een paar weken geleden toen het tuincentrum weer heropende had ik er een klein stukje over geschreven voor de krant. De man van het tuincentrum weet dat ik ook graag pruts en een kasje heb en hij zei, ik heb nog wat voor je.  Dus kreeg ik van hem een bakje met daarin vier slaplantjes, sla die ik gewoon steeds kan plukken, zo ontzettend leuk en heb zo iedere keer verse sla. Al een paar keer van gegeten.
En hoewel ik met cadeautjes aannemen altijd wel uitkijk heb ik deze maar aangepakt.
lathyrusEn ik heb meteen in een paar bloembakken ook wat andere soorten slaplantjes gepoot.
Ze groeien als kool, al klinkt dat een beetje gek natuurlijk voor slaplantjes.
In mijn kasje ook van alles gezaaid en gepoot al en vorige week bij de kleinzoon van mijn zus nog stekjes meegekregen.
Vorig jaar had ik van de lathyrus zaadjes bewaard en dat is helemaal zo leuk om te zien dat die gewoon weer opkomen.
De aarbeien in mijn kasje staan al volop in bloei en de eerste radijsjes zijn op komst.
Ook de munt doet het goed en ik heb al weer wat kopjes muntthee gedronken, verser kan het niet zo uit de tuin. En als alle bloemetjes in de kruisbes en bosbes echt bessen worden wordt het weer smikkelen, wat ik eigenlijk nog leuker vind.
Laat de zomer maar komen, heb er wel zin in.

 

7 gedachten over “Tuinieren zo leuk …..

 1. Nou, ik ook! Op het moment heb ik nog niet heel veel gedaan, maar mijn man is wel even flink aan de gang gegaan met de buxus en de Hedera. Er komt alleen niet veel op bij mij, wel de pioenen en de Hosta’s. Die zet ik in pot in de border. Tja, die kippen zijn leuk maareh….

 2. Wij zijn niet zo van die tuinierders, maar ik vind het wel leuk om naar een mooie tuin te kijken. Bij ons komen de pioen rozen ook al lekker op, de vlinderstruik heeft er ook al zin in en groeit als kool.
  Vroeger hadden wij ook lathyrussen in de tuin, ik vind dat zulke mooie bloemen. Maar ik heb nu niets waar ze tegenop kunnen klimmen.

 3. Die groeiexplosie herken ik. Ik had een paar weken niets aan het onkruid gedaan. Nou, inderdaad, een explosie. Paardebloemen zoveel dat ze tot ver in de Oekraïne hun geweren er mee kunnen vullen (beter dan met kogels). Het betere spitwerk zorgt er voor dat ik kromgetrokken door het leven huppel. Ik heb bewondering voor je. Je doet ZO veel.

 4. Geniet maar lekker van het tuinieren en van je tuin hoor, maar wel doseren hè.
  Ik ben er niet echt dol op, ben wel aan het onkruid trekken tussen de tegels en het grind. Dochter komt morgenavond, we vieren samen Pasen en ze gaat me helpen om een en ander even op orde te brengen. Tuinset naar buiten en zo… Ik kijk wel graag naar een verzorgde tuin hoor, maar manlief komt pas over ruim 2 weken terug, dus we doen het belangrijkste even zelf…

 5. Af en toe leek het al een beetje zomer. Vandaag heb ik in het zonnetje gezeten. Met de stoel in huis en de tuindeur open 😉 Wij hebben lathyrus van de buren gekregen. Nou, gekregen niet, het is gewoon “overgegroeid” en niet meer weg te slaan uit de tuin. Als je ziet hoe snel alles groeit, lijkt het wel eind mei! Geniet lekker van je sla en je tuin 😀
  liefs Kakel

 6. Toevallig had ik het er gisteren met een collega over, zij heeft een moestuin en ook bij haar was er een ware explosie en ze liet me foto´s zien van haar eerste bloemkooltje. En dan denk ik had ik ook maar een tuin, lijkt me zo leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s