Extra dagje……

MerelVandaag had ik zo’n dag waarvan ik dacht dat het een andere dag was. Wat een rare zin trouwens maar goed. Weet niet of een ander dat ook wel eens heeft, maar ik heb heel de dag het gevoel dat het donderdag is, dus eigenlijk valt het een dag mee en heb ik gevoelsmatig opeens een extra dag vandaag.

Ik weet ook wel hoe het komt, maandag en dinsdag had ik zoveel afspraken staan, zowel ’s morgens, ’s middags en ’s avonds dat het aanvoelde alsof ik een dag extra had gewerkt. Nou ja hoe het ook komt, het is gewoon woensdag en mijn agenda is leeg. Wat een luxe. Mijn zus gebeld om een stukje te gaan fietsen en die had wel zin. Eerst even langs onze moeder gegaan om een bakje te doen. Moeders had het ook goed naar haar zin dus dat was even gezellig.

Daarvandaan naar een winkelcentrum gaan fietsen (ja natuurlijk ook bij de Hema een bakje/broodje gedaan) en opeens bedacht mijn zus dat ze wel een nieuwe bril uit kon gaan zoeken want toen we langs Merel2Hans Anders liepen was daar niemand in de winkel, dus zouden we snel geholpen worden. Mijn computerbril was pas ook gesneuveld dus dacht ik dat ik eigenlijk ook meteen wel een andere bril zou kunnen nemen. Nou ja daar waren we samen toch nog wel een tijdje zoet mee maar 1 + 1 gratis was de aanbieding dus allebei twee nieuwe brillen uitgezocht. Ik heb een computerbril genomen, er was een nieuwe techniek waarbij het onderste gedeelte ook voor lezen gebruikt kan worden. Ik gok het er maar op dat dit ook werkt. Als tweede bril heb ik een zonnebril op sterkte gekozen. Zo op de fiets met al die vliegjes en mugjes geen overbodige luxe.

merel1Het is heerlijk als ik thuiskom en omdat het toch een extra dag is pak ik lekker en boek en ga op mijn stretcher in de tuin in het zonnetje liggen. Negerend dat de zon laat zien dat mijn ramen eigenlijk hard nodig gezeemd moeten worden. In mijn vijg strijkt een merel neer, kijkt me aan en het is alsof ie wil zeggen “waar is mijn appeltje” dus ik sta gehoorzaam op, loop naar binnen en pak een van de appeltjes die ik speciaal koop voor de merels in de tuin. Praat zelfs tegen hem, hoe gek kan je het hebben. Op mijn stretcher kan ik hem mooi liggend op de foto zetten. Dat moet ik eens vaker doen zo’n extra dagje midden in de week zonder afspraken. 😉

 

6 gedachten over “Extra dagje……

  1. Wat een lekker dagje zo. Leuk die merel, ze weten het precies hoor. Ik geef natuurlijk mijn kippen dagelijks graan en een appeltje (of sla). De Turkse Tortels zitten dan al in de grote Magnolia te wachten hoor.

  2. Nou je hebt je extra dagje goed benut! Ik heb het ook wel eens trouwens dat ik met een dag in de war ben ;-). Ik ga ook eens kijken bij Hans Anders want ik wil ook een computerbril hebben en een nieuwe gewone bril erbij is nooit weg. Geen idee wat ik me bij zo’n computerbril voor moet stellen, vergroot dat extra of zo? Denk dat het zeker voor mijn ogen wel veel rustiger is want daar gaat het om.

  3. Het overkomt mij ook wel eens dat ik een dag in de war ben, zeker met mijn nachtdiensten weet je soms niet meer welke dag het is.
    Zelf heb ik ook een computerbril met leesgedeelte en mij bevalt het prima.

  4. haha ja dat herken ik wel. Soms is het ook een tegenvaller hoor. Als je denkt dat het vrijdag is en het is pas donderdag.
    Heerlijk relaxen in de zon. Niet verkeerd.
    Hopelijk bevalt de nieuwe bril je goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s