Geen passie bij “The Passion”.

Ik had er speciaal voor “voorgewerkt” want de donderdagavond is altijd mijn schrijfavond voor de krant, om naar The Passion te kijken. Voor de vierde keer werd het dit jaar opgevoerd, dit keer in Groningen, en Jan Dulles speelde Jezus en Simone Kleinsma Maria. Eerdere jaren heb ik echt met kippenvel zitten kijken, luisteren naar de knap gekozen nummers en de goeie vertolkingen. Maar vandaag werd ik er niet warm of koud van, ik vond er dus niets aan. Eigenlijk de enige dit ik een beetje sterk vond zingen was Jack van Gelder, wist niet eens dat hij kon zingen. Dat klonk heel sterk. passionDe eerste aflevering in Gouda, natuurlijk bijna een thuiswedstrijd, alles was nieuw, dat zal ook wel meegespeeld hebben en Syb van der Ploeg die Jezus niet speelde maar voor het voor mij even was. (Nu ben ik een enorme fan van hem). Toen hij daar boven op de toren verscheen zat ik echt met kippenvel. Vorig jaar trouwens ook in den Haag, in die hofvijver, dat slot in het water, echt geweldig, om stil van te worden, dus die was nummer twee in mijn beleving. Rotterdam heb ik niet zo heel veel van meegekregen, denk niet dat ik daar veel van gezien heb. Heb net nog even hier en daar wat stukjes terug gezien om te begrijpen waarom ik dat gevoel van de keren dat ik het gezien heb nu helemaal niet kreeg. Is het gewenning, de artiesten die me niet zo lagen, het lijkt me moeilijker worden ieder jaar om goeie passende teksten en songs te vinden misschien, me er te veel op verheugd ?? Ik weet het gewoon niet, ik had me er wat meer van voorgesteld.

12 gedachten over “Geen passie bij “The Passion”.

 1. Ik ben het helemaal met je eens Anneke! Wij gingen er echt voor zitten, net als voorgaande jaren, maar Man haakte halverwege al af. Ik heb het wel afgekeken maar had inderdaad ook geen kippenvelmomentjes.

 2. Ik vond het wel mooi en had af en toe kippenvel. Het wordt ieder jaar weer moeilijker om passende nummers te vinden, maar ik vond het dit jaar toch weer goed gelukt.

 3. Ik heb het eigenlijk alleen de eerste keer gezien. Toen vond ik het erg mooi in elkaar gezet. Ook goed dat er op zo’n manier aandacht aan geschonken wordt.
  De keren daarna heb ik het niet meer gezien. Ik ben er vanuit gegaan dat het een herhaling van een herhaling zou zijn.

 4. Ik vond het ook tegenvallen, zelfs Jack van Gelder. Ik werd slechts eenmaal geraakt, tijdens het duet van Simone en Jan (dat is ook mijn Zwijmelen op Zaterdag bijdrage geworden). Voor de rest was dit de minste van de vier passies…

 5. Wat ik ook al bij Rianne schreef, als je vergelijkingsmateriaal hebt, dus ook in jouw geval de voorgaande Passions hebt gezien, kan iets wel eens tegenvallen, zeker als je er veel van verwacht hebt. Ik had het nog nooit gezien en dan nu met Jan Dulles, waar ik een groot fan van ben, zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik vond het in het begin wat mak, maar later toch heel erg mooi!
  En het nummer ‘hou van mij’ van Jan en Simone, een topper van de 3JS, vond ik echt spectaculair goed!

 6. Ja, het word inderdaad wel een beetje gewenning. Maar met name het orkest vond ik geweldig, en ja Simone Kleinsma kan beter zingen, maar gezien de omstandigheden, live in de kou en regen, vond ik haar een beter Maria neerzetten dan Willeke Alberti vorige jaar.

 7. Eerlijk gezegd vond ik het vorig jaar indrukwekkender, ik kan niet eens goed aangeven waarom. Misschien omdat het voor mij de eerste keer was dat ik het zag. Mijn vriendin liep deze keer mee en dat maakte dat ik me er wel bij betrokken voelde.

 8. Eerlijk gezegd heb ik niets gevolgd. Ik weet wel dat hij voor de vierde keer opgevoerd is, maar ik heb er niets mee. Simone Kleinsma vind ik wel een kanjer,
  Fijne zonnige Pasen!
  liefs Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s