Bij de beesten af………….

Lammetjes bont 4Het moet toch niet gekker worden bij ons in de polder, wat kenmerkt nu al jarenlang ons Krimpenerwaardse landschap met al zijn weilanden.  Inderdaad de zwart/witte koeien en de beige schapen die de weilanden bevolken.lammetjes 5

 

 

Oké ! Zo nu en dan een roodbonte of een blaarkop er tussen kwam ook wel voor maar verder waren het toch voornamelijk de Fries/Hollandse zwart/wit bonte koeien.
En bij de schapen zat er natuurlijk wel eens een zwart schaap bij, waar niet, maar het gros was toch beige zal ik maar zeggen.
SONY DSCMaar als ik nu door de polder fiets zie ik hier en daar opeens allerlei andere koeien en schapen lopen en dat is toch wel ff wennen.
Zo zag ik zwart/wit bonte schapen met lammetjes, even dacht ik dat er minikoeien in het weiland liepen. 😉 Al waren die kleine zwart/witte lammetjes wel schatjes hoor om te zien. En schapen met hele lange gedraaide horens op hun kop. koe zwart 1
En deze week zag in in het dorp van mijn moeder een weiland vol met hele zwarte koeien met een dikke vacht, weet niet precies wat voor ras het is, geen Hooglanders volgens mij, die zijn bruiner. De vacht zat helemaal vol met aangekoekte modder, ik vond het er echt smerig uitzien.
Ik liep naar het weiland toe om ze op de foto te zetten en ze gedroegen zich ook als “normale” koeien. Ze kwamen een beetje domkijkend naar me toelopen.  schapenhoornsEn eigenlijk vond ik ze wel een beetje eng moet ik zeggen.
Ben nooit bang van koeien geweest en stap ook zo wel een weiland in maar op een of andere manier zou ik dat bij deze koeien niet doen.
Ik denk dat het vleeskoeien zijn zo te zien aan de uiers tenminste en geen melkkoeien.
Zou ik een nieuwe partij op gaan richten: Trots op de Krimpenerwaard met als hoogste prioriteit.  De zwart/witte, nou ja vooruit rood/witte koeien en de beige schapen terug in de Krimpenerwaard.

 

19 gedachten over “Bij de beesten af………….

  1. Nou die was inderdaad per ongeluk in de sloot terecht gekomen, nee ze kon er niet zelf uitkomen, geholpen door de brandweer is ze er uitgekomen. Ze vond het trouwens helemaal niet erg, stond gewoon lekker te eten langs de kant in het water.

 1. Ja ze dóen maar wat tegenwoordig, ik zag vanmorgen nog bij dochterlief in de polders een aantal spierwitte koeien ….waar blijf je dan met het gezegde;”geen koe zo bont of er zit wel een vlekje op” 😉

 2. Ik vind het prachtig al die verschillende soorten dieren! Maar ze moeten niet de oudere rassen gaan overlopen natuurlijk, ben ik met je eens hoor 😉

 3. Je vergeet de Lakenvelders 😉 Hoe meer dieren buiten hoe beter. Dat is mijn motto en die bevalt me nog steeds best. Wat een ontzettende leuke foto’s. Vooral die van de stoeiende lammetjes. En het schrijven zit jou in het bloed…
  Liefs Kakel

  1. Dank je wel, ja het was ook bedoeld met een knipoog dit verhaaltje. Ik vind het ook mooi hoor al die verschillende koeien en schapen in de weilanden en zoals je zegt hoe meer hoe beter en liever dan al die mais.

 4. Toch grappig, af en toe een ander ras in het weiland.
  Ik heb van de week gelachen. Ik was met een Belgische jongen naar de Zaanse Schans want die wilde hij graag zien. Daar horen kleine poldertjes bij en op een daarvan liepen schapen. Gewoon beige zoals jij ze noemt. Op een bepaald moment kwamen er Japanners en die gingen helemaal uit hun dak. Ze hadden nog nooit schapen gezien en konden niet meer ophouden met fotograferen. De schapen stonden er wat dom bij te kijken. Echt een leuk moment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s