Plan van aanpak……

Meerkoet met jong 2Vanmorgen eerst hard gewerkt, poetsen en schoonmaken en na het eten dacht ik, een drukke week in het vooruitzicht, ik ga nog maar een tijdje bij mijn moeder in de tuin werken. Dus op de fiets gestapt en daar aan de slag gegaan. Heb het eens opgemeten aan de hand van de schutting die er staat maar het is gewoon een tuin van 20 meter lang, aan beide kanten ongeveer 1.5 meter breed de tuin, dan nog een voortuin en nog een achtertuin, geen wonder dat er heel wat uurtjes in gaan zitten voordat ik hem helemaal doorgewerkt heb. Maar het was heerlijk vanmiddag om buiten te werken en ik moet om half 6 echt tegen mezelf zeggen dat ik op moet houden want als ik dan zo’n bui heb zou ik zo doorgaan en dat is niet slim. Reiger 1Ik drink nog even een bakje met mijn moeder en ga dan naar huis fietsen, heerlijk, genieten hoor overal van die kleine wondertjes in het water en als ik op de Loet fiets dan zie ik een reiger staan op een tak tussen twee omgevallen bomen. Echt een cadeautje, zo’n prachtig gezicht, voor die toch wegvliegt kan ik nog een paar foto’s maken en daar had ik graag wat prikkels van de brandnetels voor over moet ik zeggen.IMG_4145 Ik neem me voor vanavond echt NIETS meer te doen maar ja als ik thuiskom heb ik een mailtje van mijn zoon met daarbij zijn “Plan van aanpak” waarmee hij gaat afstuderen. Het verzoek om het “even” door te willen lezen en waar nodig dingen te veranderen in zinnen die niet goed lopen en controleren op taalfoutjes. Hardop voorlezen is voor mij DE manier om vooral het lopen van de zinnen te controleren, dus dat doe ik dan ook maar. Acht en twintig bladzijden, pfff een hele klus maar hij wil het echt uiterlijk vrijdag inleveren stond er in zijn mail dus doe ik het maar (2 uur werk) even. En leuk dat ik het vond, echt geweldig. Het is een goed plan maar niet overbodig dat ik het even doorlas. Zoals ik zelf ook soms doe heeft hij hier en daar zinnen veranderd en dan staan er soms nog woordjes die er niet in horen en natuurlijk de nodige d en dt- tjes, dat schijnt toch nog wel moeilijk te zijn soms. Morgen heb ik een gesprek met het UWV over mijn test die ik gedaan heb, ben benieuwd wat daar uit komt maar zou ik dagwerk kunnen vinden om zulke plannen van aanpak of dat soort dingen te corrigeren, zou je mij niet meer horen. Zo ontzettend leuk om dat werk te doen.
De laatste foto is helaas een beetje bewogen maar ziet er voor mij zo bijzonder uit omdat je amper ziet dat hij in het water weerspiegeld wordt.
Ik zat later nog even naar die foto te kijken, ergens klopte iets niet, dus heb ik hem even omgekeerd haha…….. Hij is niet bewogen, hij hoort andersom, zo dus:

reiger op boom 3

 

12 gedachten over “Plan van aanpak……

  1. Wat een prachtige foto en wat een ‘druk gedoe’is het bij jou toch,maar goed ik denk ook niet dat jij een ‘tiepje’ rustig stilzitten bent.Was ik vroeger ook niet,maar……….tegenwoordig ‘plak’ik toch lekker in een luie stoel.

  2. Ik mocht mijn dochters profielwerkstuk corrigeren. Ruim 120 pagina’s… En alles op het laatste moment bij die pubers ;-( Maar jij hebt weer goede daden verricht vandaag! Heerlijke opmerking over de gespiegelde foto.

    1. O heerlijk ook he. Ja bij zoonlief ook hoor al is ie met 27 niet echt een puber meer natuurlijk maar goed. Ja haha had hem gewoon verkeerd rechtgezet de eerste keer die foto ;).

  3. Leuk dat je je zoon zo kon helpen. Zo heb ik eens van een weblogger een HBO scriptie gecorrigeerd. Het stikte van de taalfouten en beroerde zinsopbouwen. Je kunt niet alles corrigeren want dan zou het hele stuk over moeten. Ik heb me dus beperkt. Later hoorde ik dat ze mooi geslaagd was. Het verbaast me dus niets dat er nogals wat kritiek op de HBO instellingen was een tijdje geleden.
    Die foto is prachtig.

    1. Dank je wel, Nou ik zit bij het jeugdwerk met een groep jongelui die allemaal best een goede opleiding doen zoals Havo en VWO dus een domme kids. Maar taalfouten in hun mails en papieren. Vind het soms echt wel heel erg, dan viel het bij mijn zoon nog mee, wel wat d en dt foutjes hoor dat wel ook bij hem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s