Koningsdag

IMG_4253Als ik vandaag zo bij ons op het dorp kijk is er eigenlijk niet zo heel veel veranderd met vroeger.
Wij hebben een heel actieve Oranjevereniging die van alles organiseert zoals een aubade, kinderspellen, ringrijden voor paarden, ringrijden voor oude tractoren en oude brommers, lampionnenoptocht en nog wat dingen.

En daarbij is Koninginnedag bij ons ook echt wel een drankfeest moet ik zeggen, alle horeca is open en we zijn ook wel een dorp waar ook veel mensen uit andere dorpen naar toe komen dus is het altijd heel druk.

Alle oude kinderspelletjes zoals koekhappen, zaklopen, blikjes lopen, spijkerslaan doen het nog steeds goed en de kinderen hebben er duidelijk lol in om mee te doen.
Het weer viel me eigenlijk een beetje tegen en ik liep regelmatig te dubben of ik toch maar niet even lekker een lange broek en laarzen aan zou trekken. Maar toch maar niet gedaan.

Druk en gezellig was het zeker bij het ringrijden met oude tractoren ’s middags. Ik werd nog geinterviewd door de spreekstalmeester zal ik maar zeggen, me eigenlijk niet realiserend dat het door het hele centrum via de speakers te horen was allemaal.
IMG_4265Dat merkte ik pas toen ik er door verschillende mensen op aangesproken werd, nou ja, had niets geks gezegd, alleen wel dat ik nog een biertje ging drinken op de dijk.

En dat heb ik gedaan, het was gezellig, een beetje heel gezellig eigenlijk en voordat ik het wist (tuurlijk wist ik het wel) had ik al gauw een paar biertjes te pakken.
Toen ik om een uur of 7 eens huiswaarts ging voelde ik ze ook wel goed zitten.
Maar van drie oranje tompoezen als diner en een uurtje slapen knapt een mens wel weer op.
Tenslotte is het maar een keer de eerste Koningsdag.

16 gedachten over “Koningsdag

  1. Toen we pas in Rijswijk woonden ( zo’n 25 jaar geleden) waren er nog leuke dingen als versierde fietsen optocht en veel muziekkorpsen. Tegenwoordig bestaat het hele feest uit het vol plempen van alle stoepen met rommel die men probeert te verkopen…het is allang niet meer de kleedjes verkoop voor kinderen en ik loop er met een grote boog omheen, wat is dáár nou feestelijk aan!
    het lijkt me bij jou véél gezelliger!

    1. Ja dat vind ik ook hoor, hier komen echt heel veel mensen kijken naar alle dingen die de hele dag georganiseerd wordt en ’s avonds nog een lampionnenoptocht. Beetje ouderwets maar echt zo gezellig eigenlijk. Ook de horeca doet goeie zaken want er wordt aardig wat genuttigd.

  2. Bij ons in het dorp was er niets aan. Alleen maar vrijmarkt, een paar oldtimers en dat was het. Was met 10 minuten weer thuis waarna ik de was maar heb weggewerkt. Het was heerlijk weer dus alles lekker buiten kunnen drogen.

    1. Ja jammer is dat dan he, hier wordt echt van alles gedaan om mee te doen of om naar te kijken. Gezellig grote terrassen naast de activiteiten. Goed sfeertje meestal. Veel mensen kijken er ook echt naar uit hoor.

  3. Grappig, ik zou je niet als bierdrinker hebben ingeschat. zaaaalig om zonder gene te schrijven dat je drie DRIE tompoezen naar binnen hebt gewerkt. LOL. voor mij herkenbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s